Existuje nějaká náhrada za 3G Zónu / femtocell?

Z důvodu špatného mobilního signálu uvnitř domu jsem kdysi měl Vodafone 3G Zónu, která fungovala perfektně Bohužel se zrušením 3G operátoři zřejmě nenabízí žádnou současnou alternativu. Používáme Wifi volání, ale je to nespolehlivé, běžně se stává, že to "vyhnije", a přesto, že je to zapnuté, hovory nefungují a zmizí ikonka telefonu s wifi ve status baru.

GSM repeater se mi zatím moc řešit nechce. Existuje nějaká femtocella i dnes?

Tonda

• 704
    • Zobrazit profil
Re:Existuje nějaká náhrada za 3G Zónu / femtocell?
« Odpověď #1 kdy: Dnes v 13:00:25 »
Femtocellu by musel nabízet přímo operátor, takže nejjednodušší je poptat přímo operátory, ale pochybuju, že tohle bude někdo podporovat když všichni provozují VoWifi, Vodafone v informaci o zrušení podpory 3G zóny přímo píše, že náhrada je právě Wifi volání.

Takže kromě repeateru mě napadá LTE router s možností připojit anténu, kterou dáš ven na signál a s podporou VoLTE a RJ11 portem kam napojíš DECT telefon. Nebo dát domu domu DECT VoIP telefon a použít VoIP operátora jako třeba Odorik, předpokládám, že funkční a stabilní připojení k netu máš. A nastavit přesměrování v nedostupnosti. Ale není to plnohodnotné řešení, takže možná bych nejdřív zkusil řešit ty problémy s VoWifi.