Pokud si kolegů vážíš a problém je jen ten nadřízený tak bych tam ty dva měsíce zůstal.
Že vše předáš za dva týdny? Záleží jak dlouho jis tam byl a co děláte
.
Neznám kontext, ale soustředil bych se, aby kolegové věděli přesně, co mají dělat s tím projektem, aby ho dokončili. To zabere víc času než si myslíš. Nezapomeň, že kromě přebírání tvé rozdělané práce mají ještě další svoji práci.
Strategičtější by bylo se takto domluvit s nadřízeným a pokud to nepůjde tak s jeho nadřízeným, že budeš dělat jenom na předávání toho projektu, že nebudeš začínat nic nového.
Pokud se nepůjde domluvit, tak prostě piš dokumentaci k tvé práci a udělej to opravdu pořádně, to dva měsíce zabere.
Ty dva měsíce jsou ze zákona s tím nic nenaděláš. Další možnost je až vše předáš, tak jít na nemocenskou, ale toto bych osobně nedělal, pokud bych opravdu nebyl nemocný.
Dva měsíce není zas tak dlouhá doba a může z toho být třeba nějaká pochvala od bývalého kolegy na Linkedin to se hodí
.
Dal jsem v práci výpověď a šéf mi oznámil, že využije všechny legální možnosti, abych zůstal co nejdéle.
Nic jsem si z toho nedělal, myslel jsem si, že mu to prostě ujelo.
Ve výpovědní lhůtě jsem si zažádal o dovolenou, co mi ještě zbývá a šéf mi ji odmítl dát, že mi ji proplatí. Důvodem je, že potřebuje, abych předal svůj projekt.
Mám 2měsíce výpovědní lhůty a týden dovolené, projekt předám za týden až dva.
Tohle jednání mě pěkně vytočilo a nemůžu ho nechat bez odpovědi. Nejradši bych se už v práci neukázal (prachy nechci, hlavně co nejrychleji pryč), ale poškodilo by to mojí pověst u kolegů a v mém oboru se určitě v kariéře ještě potkáme.
Místní ostřílení diskutéři určitě mají dobrý postup proti takovému jednání šéfa