Kam zmizely nabídky práce na HPP?

Re:Kam zmizely nabídky práce na HPP?
« Odpověď #15 kdy: 10. 02. 2026, 13:13:00 »
Mohu-li si dovolit odbočení: na IČO jsem pracoval pár let, pak všude najednou chtěli jen HPP (IČAři donucení k HPP-izaci nebo odchodu). Nyní jsem na HPP a vlastně bych neměnil - když vidím nabízené MD rates, vlastně bych si pohoršil - a ještě přišel o klid. Uniká mi něco?
Jednu dobu to tak bylo, že všichni tlačili do HPP, to je pravda. To se ale zase naštěstí dost obrátilo. Jak v .NET netuším, ale co se webového vývoje týká, tam tedy jednoznačně IČ ekonomicky vede. Na HPP bych byl po zdanění níž o desítky procent. Možná bych měl větší klid, to ano, ale ten rozdíl fakt není deset tisíc měsíčně. Ten je mnohem vyšší a to jeden každý měsíc, měsíc za měsícem.

« Odpověď #16 kdy: 10. 02. 2026, 18:58:00 »
Otazka je co bude ted s nastupem Dluženy. Nikdo z Anofertu se netaji tim, ze chce slapat po krku hlavne malym firmam a zivnostnikum.
Děkuji za možnost editace příspěvku.

« Odpověď #17 kdy: 10. 02. 2026, 19:56:19 »
Otazka je co bude ted s nastupem Dluženy.

Taky jsem jí neměl rád, ale co předváděla Fialová horda, to bylo jak za komoušů...
Jenže národní vláda toho moc nezmůže, dokud budou hrozit emisní povolenky a firmy nebudou mít jistotu, budou odkládat investice a vyčkávat, jestli se taky mají stěhovat pryč.

Karmelos

• 1 270
    • Zobrazit profil
« Odpověď #18 kdy: Dnes v 09:36:30 »
Otazka je co bude ted s nastupem Dluženy. Nikdo z Anofertu se netaji tim, ze chce slapat po krku hlavne malym firmam a zivnostnikum.

hele nechci obhajovat čerta, ale mě to šlapání přišlo spíš ve smyslu zamezit daňovým únikům - viz EET,  tedy obcházení placení daní a vyplácení mezd načerno. Zdá se mi, že narovnání prostředí, kdy před lety hospody s EET už neřešily placení kartou bylo pozitivní a se zrušením zase přešly na černotu. Pro podnikatele to má možná blahodárný vliv, ale pro zaměstance a stát (potažmo zbytek obyvatel) je to ztráta - výměra důchodu a nedostatečné soc a zdravotní odvody třebas....
Gréta je nejlepší.