Pracovní vývoj admina Linuxu

javaman ()

Re:Pracovní vývoj admina Linuxu
« Odpověď #15 kdy: 29. 12. 2016, 22:16:59 »
Dneska frčí cloudy a různé cool věci v Javě, ale já budu konfigurovat Sendmail, který se nepoužívá už asi 20 let ;D

Kit

« Odpověď #16 kdy: 29. 12. 2016, 22:19:13 »
Dneska frčí cloudy a různé cool věci v Javě, ale já budu konfigurovat Sendmail, který se nepoužívá už asi 20 let ;D

A ten cloud si nastavit umíš?

nobody(ten pravej)

« Odpověď #17 kdy: 29. 12. 2016, 22:24:31 »
A ten cloud si nastavit umíš?
no jiste ze to umi... zkouknul na trubce stepbystep howto a ted uz vi jak vytvorit ten ucet na dropboxu... co bys jineho cekal od lopata javaman lopatovic? ;)

Tuxik

• 1 473
    • Zobrazit profil
« Odpověď #18 kdy: 29. 12. 2016, 22:29:44 »
A máme to potvrzené... opravdu jsi velmi kvalitní potencionální admin.

Kit

« Odpověď #19 kdy: 29. 12. 2016, 22:33:32 »

Je to tak. Netuší, že opravdovým linuxovým adminem se člověk stává teprve tehdy, když se mu ten Sendmail podaří nakonfigurovat.

Tuxik

• 1 473
    • Zobrazit profil
« Odpověď #20 kdy: 29. 12. 2016, 22:48:53 »

Je to tak. Netuší, že opravdovým linuxovým adminem se člověk stává teprve tehdy, když se mu ten Sendmail podaří nakonfigurovat.
https://forum.root.cz/index.php?topic=13534.msg171808#msg171808 :D Sendmail ve výsledku není zase tak hroznej. Když u toho člověk stráví týden, pak už to jde samo.

Kit

« Odpověď #21 kdy: 29. 12. 2016, 22:59:23 »
https://forum.root.cz/index.php?topic=13534.msg171808#msg171808 :D Sendmail ve výsledku není zase tak hroznej. Když u toho člověk stráví týden, pak už to jde samo.

Bývaly doby, kdy to admini dávali i bez m4. To byli aspoň borci.

javaman ()

« Odpověď #22 kdy: 29. 12. 2016, 23:03:26 »
To je jak lopatí sjezd tady...

Tuxik

• 1 473
    • Zobrazit profil
« Odpověď #23 kdy: 29. 12. 2016, 23:20:36 »
To je jak lopatí sjezd tady...
Hele, nám je jasný, že ty už teď zkoušíš Javu 11, ale ať se ti to líbí, nebo ne, tak v každé větší firmě se najde nějaký starší neaktualizovatelný systém, o který je třeba se nějakým způsobem postarat, než bude nahrazen, což kolikrát není otázkou jednoho odpoledne. Ale ono by to chtělo trošku víc zkušeností, než to co zahlídneš na rootu, aby jsi do toho mohl kecat puso :)

Radovan.

« Odpověď #24 kdy: 30. 12. 2016, 12:22:32 »
Dneska frčí cloudy a různé cool věci v Javě,
Dneska jsem na procházce knihkupectvími narazil na knížku o kódování hacků v Minecraftu. Píše se v ní, že ternární operátor je nejsložitější konstrukce v Javě!

Odložil jsem jí zpět do regálu jen mírně smíchem poprskanou, se vzpomínkou na to, jak se ve Fortranu 77 předává proceduře seznam labelů, a ta provede return na některý z nich 8)

Tuxik

• 1 473
    • Zobrazit profil
« Odpověď #25 kdy: 30. 12. 2016, 12:36:39 »
Kam ten svět spěje, že se vydávaj jako knížky i takový ko*otiny... Jak si správně utřít pr*el tam nebylo? :D

javaman ()

« Odpověď #26 kdy: 30. 12. 2016, 12:37:06 »
Jasně, proto se big data dělají na čem? Na tom vašem nepoužitelném Sendmailu určitě ne 8)

Kit

« Odpověď #27 kdy: 30. 12. 2016, 12:40:23 »
Dneska jsem na procházce knihkupectvími narazil na knížku o kódování hacků v Minecraftu. Píše se v ní, že ternární operátor je nejsložitější konstrukce v Javě!

Jak pro koho. Někteří programátoři ji nezvládají. Používaji if s větví else a ještě deklaraci píší před blokem, aby se jim ta hodnota neztratila opuštěním scope.

Tuxik

• 1 473
    • Zobrazit profil
« Odpověď #28 kdy: 30. 12. 2016, 12:55:06 »
Jasně, proto se big data dělají na čem? Na tom vašem nepoužitelném Sendmailu určitě ne 8)
Sice nevím, jak přesně souvisí big data s poštou, ale jsem si dost jistej, že i když sendmail už není nejpoužívanějším smtp serverem, rozhodně přes něj denně proteče denně dost dat na to, aby se jim říkalo BIG. Což bude něco svědčit i o jeho nepoužitelnosti. Zopakuju ti to po 150. To, že jsi debil a něčemu nerozumíš rozhodně neznamená, že je to debilní. Ostatně s tímto pohledem by byla debilní i Java, což je shodou okolností do značné míry pravda :D

javaman ()

« Odpověď #29 kdy: 30. 12. 2016, 13:00:34 »

Jak pro koho. Někteří programátoři ji nezvládají. Používaji if s větví else a ještě deklaraci píší před blokem, aby se jim ta hodnota neztratila opuštěním scope.

Což je dobře, protože ternár je obvykle špatná volba.

Sice nevím, jak přesně souvisí big data s poštou, ale jsem si dost jistej, že i když sendmail už není nejpoužívanějším smtp serverem, rozhodně přes něj denně proteče denně dost dat na to, aby se jim říkalo BIG. Což bude něco svědčit i o jeho nepoužitelnosti. Zopakuju ti to po 150. To, že jsi debil a něčemu nerozumíš rozhodně neznamená, že je to debilní. Ostatně s tímto pohledem by byla debilní i Java, což je shodou okolností do značné míry pravda :D

Můžeš mi ukázat, kdo v posledních 15 letech používal Sendmail ve velkém? Ta sračka byla dobrá, když nebyly alternativy. To už ale dávno neplatí. Možná jen neumíš administrovat, což se dá docela čekat. Jakou knihu o administraci jsi četl naposledy a kdy? 1993?