Nanotechnologie - MUNI vs. UPOL

Tommy

Nanotechnologie - MUNI vs. UPOL
« kdy: 10. 06. 2014, 22:28:30 »
Zadrec najde se tady někdo kdo studuje nanotechnologie ( aplikovaná fyzika ) na MUNI v Brně nebo na UPOLu v Olomouci ? Jsem přijatý na obě školy a přemýšlím kam jít, v Olomouci se mi líbí nové výzkumné centrum a město samotné a na Brně no co na Brno říct je to prostě Brno....Máte někdo nějaké návrhy, rady, plusy, mínusy ... Děkuji

Re:Nanotechnologie - MUNI vs. UPOL
« Odpověď #1 kdy: 13. 06. 2014, 09:18:28 »
A nikdo neodpoví :D Vyber si podle preferencí. Obecně těžko říct. Nová výzkumná centra se staví všude (teď nedávno se postavilo i na VUT).

Co se týče laboratoří, tak vzhledem k tomu, že FSI je trochu v dezolátním stavu (hlavní budova je rozbouraná), tak ty laboratoře občas skřípou. Nedokáži teda srovnat s jinými školami, ale kvalitativně asi fakt nic moc (ale to asi bude spíše tím, že ta budova je fakt rozestavěna a VUT přičlo o velkou řást prostor). Na VUT má Fyzikální inženýrství (a tudíž i Nanotechnologie) nějaké společné základy se Strojírenstvím, takže pokud na tohle nemáš cit, tak ten UPOL asi bude lepší. Podiv se na strukturu předmětů u obou škol:

http://physics.fme.vutbr.cz/ufi.php?Action=0&Id=1
http://fyzika.upol.cz/cs/stag/course.info

Co se týče skladby předmětů, UPOL mi příjde teda zajímavější, a kdybych si vybíral znova (teď studuji na FSI-VUT), tak bych šel na UPOL (ale to za mě mluví i stávající zkušenosti z výuky).

« Odpověď #2 kdy: 13. 06. 2014, 10:48:09 »
Nanotechnologii jsem sice nestudoval (fyzika, rok ukončení 2006, už je to nějaký ten pátek), ale u profesora Mašláně jsem v laborce několikrát byl a učil nás (Mosbaerovu) spektroskopii. AFAIK po TUL (technická univerzita Liberec, kde to teda vyrábí a mají tam toho pavouka), je právě UPOL na špičce v analýze nanočástic (právě v laborce v Holici). Takže doporučuju Olomouc.  :)

« Odpověď #3 kdy: 13. 06. 2014, 10:50:15 »
Jinak nejen nanotechnologiemi živ jest UPOL, na optice si tady hráli / hrají s kvantovou kryptografií a v jistých směrech opět jako nejlepší na světě.

randolf

« Odpověď #4 kdy: 13. 06. 2014, 12:24:45 »
Nejen studiem je clovek ziv, zvazil bych nasledujici:
- 7:1 pocet studentek:studentu na UPOL. Ano, takto, ne opacne. Nemam k tomu sice zadny dukaz, ale alespon jsem to slysel a pozoroval :)
- Kulturni zazemi Olomouce je precejen lepsi nez Liberce :)

Randolf

randolf

« Odpověď #5 kdy: 13. 06. 2014, 12:26:03 »
Nejen studiem je clovek ziv, zvazil bych nasledujici:
- 7:1 pocet studentek:studentu na UPOL. Ano, takto, ne opacne. Nemam k tomu sice zadny dukaz, ale alespon jsem to slysel a pozoroval :)
- Kulturni zazemi Olomouce je precejen lepsi nez Liberce :)

Randolf

Ehm.. cetl jsem spise reakce, spatne jsem precetl puvodni dotaz. Tak to o tom kulrutnim zazemi ignorujte, je to sumak :)
Randolf

Tommy

« Odpověď #6 kdy: 14. 06. 2014, 19:22:42 »
Díky moc  :)