Pořídil jsem si jednoduchý wifi Extender/wifi AP, a měl jsem za to, že nebude hrabat do třetí vrstvy. Jenže omyl každých 14 sekund se ptá dns serveru na velké technologické šmírovací trojky (A-azon, G-0gle, M-crosoft) a zkouší je pingovat. A taky se ptá nts serveru asi každých 30s. Pochopím, že zkouší ping na místní gateway.
Jde to nějak zarazit? Taky to spamuje DNS log (stejně jako podělané . Nevím, jestli zablokováním portu 53 nebo icmp něco nerozbiju (s vhodnouk kombinací -i -dst -src)
Bohužel ten krám v webovém rozhraní neumí nastavit ani podělaný wifi kanál , za to má na výběr z 20 jazyků., ssh tam nejde
To si sedne zhulená partička ze silicon valley a založí startup a pak mají briefing na téma "co dáme do možností nastavení wifi krabičky" a vypadne z nich takováhle sada, kde je výsledek AP, u kterého není kontrola nad číslem kanálum šířkou kanálu a téměř nulové nastavení?
(kdybych chtěl něco pořádného, tak si pořídí něco, kam dám openwrt, ale chtěl jsem něco levného jednoduchého pracující na L2. ale s aspoň základním možností konfigurace.)