Výběr herního PC pro děti do 30 000 Kč

Zepo

Výběr herního PC pro děti do 30 000 Kč
« kdy: 19. 11. 2025, 19:59:23 »
Ahoj místní znalci
můžete mi něco doporučit. Složit to zvládnu nainstalovat taky. Ale ty doby kdy jsem se v tom hrabal jsou dávno pryč.

Bylo mi doporučeno. Změnily by jste něco díky.

Grafická karta ASUS DUAL Radeon RX 9060 XT 16G
Procesor AMD Ryzen 5 9600X
Chladič na procesor ARCTIC Freezer 36 Black
Základní deska ASUS PRIME B650-PLUS WIFI
SSD disk Samsung 990 EVO Plus 2TB
Operační paměť Kingston FURY 32GB KIT DDR5 6000MT/s CL30 Beast Black EXPO
Počítačový zdroj GIGABYTE P650G PCIE 5.1

Re:Výběr herního PC pro děti do 30 000 Kč
« Odpověď #1 kdy: 19. 11. 2025, 20:48:12 »
Čistě osobní a dost obecný pohled protože nedávno jsem nový desktop taky řešil:

• Změnil bych desku za někoho jiného. Byly doby, kdy ASUS býval z běžného spotřebního segmentu nejspolehlivější ale poslední roky, co jsem slyšel, šla kvalita dost dolů. Bohužel.
  • U chladiče bych se snažil mít něco s větším pasivem co pak atokonto méně fouká. Zvlášť u tohohle CPU, které má nízké TDP je solidní šance, že pak vysoké otáčky ventilátoru nebudou tolik potřeba.
  • SSD od Samsungu bývaly dobré až skoro legendární ale zbytek světa ho technologicky celkem dohnal a Samsung měl divné problémy; dnes už bych ho asi nevolil -- podobně dobrá i lepší a levnější SSD má třeba WD, navíc stejně jako Samsung s vlastními kontrollery.
  • Paměť je OK, Kingstonem člověk nic nezkazí, byť tedy já osobně dávám přednost Crucialu, který patří Micronu takže si vyrábí vlastní čipy. Ale hůř se shání a moduly jsou dražší.
  • Asi bych po zkušenostech koupil dražší a tichý zdroj čemuž jsem se původně bránil ale jak jsem záhy zjistil, není ticho jako ticho, ventilátor jako ventilátor a zdroj poslouchat nechci.

Jo a obecně kvalitu skříně a ventilátorů celkově není radno podceňovat.
« Poslední změna: 19. 11. 2025, 20:50:39 od Martin Poljak »

a6b

• 191
    • Zobrazit profil
Re:Výběr herního PC pro děti do 30 000 Kč
« Odpověď #2 kdy: 19. 11. 2025, 21:22:07 »
nebylo by lepsi deckam koupit notas, aby si to mohly vzit do postele :-)