Vhodna AI na programovanie (pre neprogramatora)

Re:Vhodna AI na programovanie (pre neprogramatora)
« Odpověď #30 kdy: Dnes v 10:59:48 »
Dá se to. Ale Opus 4.6 žádná revoluce není, 4.5 byl prakticky stejně schopný a i starší na tom byly podobně. Jen se Anthropicu podařilo udělat zrovna u něj slušný hype. A drahý je nechutně. Ten se dá když vám ho někdo zaplatí. Ale platit si ho jako vývojář sám, to bych asi přišel dost rychle na buben; a v základním plánu Claude Code narazíte na limity za dvě hodiny.
Tohle by měl zajímalo na kolik to teda vyjde?
Nam to (zatim) plati firma a cely team je schopny propalit klidne 100 dolaru za par dni ... a to s tim tak nejak zaciname, ne vsichni jedou agentic vyvoj. Pro jednotlivce je lepsi vzit subscription, klidne zacit s tim 20USD/mesic. Kolega byl ale schopny to vyplacat za vikend a presel na 100 USD/mesic ... tam uz se mu to vycerpat nepodarilo. Ale on to vyuziva prakticky nonstop na nejaky osobni projektik. Tokeny se nejak obnovuji po nejakem case.

« Odpověď #31 kdy: Dnes v 11:06:00 »
Dá se to. Ale Opus 4.6 žádná revoluce není, 4.5 byl prakticky stejně schopný a i starší na tom byly podobně. Jen se Anthropicu podařilo udělat zrovna u něj slušný hype. A drahý je nechutně. Ten se dá když vám ho někdo zaplatí. Ale platit si ho jako vývojář sám, to bych asi přišel dost rychle na buben; a v základním plánu Claude Code narazíte na limity za dvě hodiny.

Jo, je to asi tak jak rikas. Ja jenom nastupuju do vlaku se zpozdenim :).

Kit

• 962
    • Zobrazit profil
« Odpověď #32 kdy: Dnes v 13:33:15 »
Je to jednoduchy program, ktory mozno AI zvlada bez problemov, lebo taketo programky riesi miliony ludi na svete. Ak je nejaky vacsi projekt, tak bezplatny gemini by sa v tom mozno sam zamotaval a ked nie on, tak by zamotaval tych co sa ho na to pytaju.
takze na male veci je to mozno OK.

I složitější program se dá napsat s AI, když ho správně dekomponuješ. A to může také udělat AI. Obvykle je problém jen ve správném napsání promptu.

czmiho

• 108
    • Zobrazit profil
« Odpověď #33 kdy: Dnes v 13:55:19 »
Ale Opus 4.6 žádná revoluce není, 4.5 byl prakticky stejně schopný a i starší na tom byly podobně.

Pouze pokud jsi testoval na mensich vecech. 4.6 ma petkrat vetsi okno kontextu, coz je naprosto zasadni vec. V situacich, kdy mi 4.5 delal zmeny v 20k radkovem projektu, ktere rozbijely veci nekde jinde a bylo to treba dodatecne resit, tak 4.6 to podchyti hned.

Kit

• 962
    • Zobrazit profil
« Odpověď #34 kdy: Dnes v 14:16:12 »
Ale Opus 4.6 žádná revoluce není, 4.5 byl prakticky stejně schopný a i starší na tom byly podobně.

Pouze pokud jsi testoval na mensich vecech. 4.6 ma petkrat vetsi okno kontextu, coz je naprosto zasadni vec. V situacich, kdy mi 4.5 delal zmeny v 20k radkovem projektu, ktere rozbijely veci nekde jinde a bylo to treba dodatecne resit, tak 4.6 to podchyti hned.

Takový projekt, který předěláním jednoho modulu rozbije jiný modul, je chybný.