Seznam.cz kalendář a CalDAV

Seznam.cz kalendář a CalDAV
« kdy: 02. 03. 2025, 21:59:00 »
V rámci snahy zbavit se co nejvíce služeb v US cloudu zvažuji migraci z Google Calendar do seznamu (Gmail nepoužívám). Používáte někdo Seznam kalendář spolu s CalDav (DavX5) a jak se vám to oproti Googlu osvědčilo? Případně jakou využíváte mobilní Calendar aplikaci?

jnnj

Re:Seznam.cz kalendář a CalDAV
« Odpověď #1 kdy: 03. 03. 2025, 10:09:20 »
je to z bláta do louže co se týká sledování a profilování... Nicméně kdo chce kam...
Na mobilu mám DavX5 z F-droid, syncuje to do mobilu Android, kde s tím pracuje celá rodina, každej přes svůj device, aplikací Etar. Problém to má ten, že vyskakuje příliš mnoho warningů, že sync se u DavX5 nezdařil, tak je potlačíte a tím vám uteče ta důležitá, že to přestalo komplet syncovat. Tenhle problém u DavX5 znám už víc jak 3 roky. Děje se to cca 1x 5-18 měsíců na každém zařízení. Nehledal jsem jeho řešení... prostě na daném zařízení sync účet smažete a znova přidáte a jede se dál.

Pokud chcete s manželkou mít jistotu, že oba vidíte stejná data, doporučuji nějakým generátorem o víkendu vždy vygenerovat položku na pondělí, a jakmile vy nebo manželka hlásí, že v pondělí není v kalendáři kontrolní událost, rozbil se jí/vám sync. Popř. skriptem (termux) parsovat logy appky... sahat na "___A" kontakt a editovat ho a tím hlídat sync nedoporučuji, do kontaktů z lenosti nepolezete každé pondělí. Zatímco do kalendáře ano...

Nějaké konkrétní otázky k provozu?

« Odpověď #2 kdy: 03. 03. 2025, 11:01:03 »
Osvědčila se mi kombinace DavX5/Android a Thunderbird/Linux proti kalendáři na serveru Nextcloud/Linux. Vyžaduje to samozřejmě mít server s Nextcloudem a veřejnou IP adresou. U DavX5 bylo někdy třeba iniciovat synchronizaci ručně, asi to souvisí s power managementem konkrétního mobilu, který některé aplikace uspává. Na Huawei P10 to bylo horší, teď na Sony Xperia to většinou není třeba.

Totéž pro adresář kontaktů.

A další kalendář z univerzitního systému přes ICSx5, pouze jednosměrně read-only.

« Odpověď #3 kdy: 03. 03. 2025, 14:54:01 »
Používám jak již kolega přede mnou psal DAVx5 na serveru s nextcloud(mail-in-a-box). Na mobilu(Lineage) požívám Simple calendar z f-droid(https://simplemobiletools.com/), zatím spolehlivý. Na pc Thunderbird. Zkoušel jsem to i na ipadu a jde to OK. U DavX5 je třeba nastavit, aby se probudil, když jsem na wifi nebo datech(standardně mám vypnuté)...Jediný co mě štve, tak nefachají úkoly na thundebird, ale neřešil jsem to, holt to dávám jako událost do kalendáře...Taky mě rozčiluje, že v mobilu a nexcloudu fachají štítky na kontakty, ale na Thunderbirdu moc ne (musel bych zakládat nový adresář kontaktů a mapovat to tam separé. což se mi moc nechce).

« Odpověď #4 kdy: 03. 03. 2025, 15:26:00 »
Na mobilu(Lineage) požívám Simple calendar z f-droid(https://simplemobiletools.com/), zatím spolehlivý.
Simple Calendar se už dál nevyvíjí, protože Simple Mobile Tools Tibor Kaputa prodal nějakým šmejdům, ale existuje například fork Fossify Calendar.