Rclone distribuce dat medzi uloziskami

Rclone distribuce dat medzi uloziskami
« kdy: 17. 02. 2025, 16:47:20 »
Nie celkom rozumiem redistribucii dat medzi uloziskami.
Rclone vezme na lokalnom ulozisku data,zasifruje ich a odosle na gdrive.
Ak si chcem znova data stiahnut, tak pomocou rclone ich stiahnem a lokalne desifrujem.

Chcel by som zalohu zrkadlit na dalsom ulozisku (mega).
Aby som nemusel 2x tie iste data posielat najprv na gdrive a potom na mega, je mozne data posielat priamo z gdrive na mega ?

Ak chcem pouzit mega, tak musim vytvorit nove sifrovanie pre mega? (AI tvrdi ze ano). Data pred odoslanim na gdrive sa zasifruju, ale ked ich bude odosielat gdrive na mega, tak sifra ostane ta ktora bola vytvorena pre gdrive.

Alebo sa da v configu pouzit to iste heslo pre gdrive a mega a subory budu zasifrovane rovnako a netreba sa obavat desifrovania ?

alex6bbc

• 1 749
    • Zobrazit profil
Re:Rclone distribuce dat medzi uloziskami
« Odpověď #1 kdy: 17. 02. 2025, 17:40:07 »
a proc se spolehas na jediny a cloudovy nastroj? mezi kompy kopiruj primo: rsync, ftp, sftp, scp.

« Odpověď #2 kdy: 17. 02. 2025, 18:51:24 »
Nie je to k teme, ale data mam na lokalnom disku, externom disku (rozumej USB kluc) a na cloude. A teraz uvazujem este dalsi cloud.
Nie je problem to odosielat zvlast na gdrive a mega, preto som sa opytal ako to je.

RDa

• 2 899
    • Zobrazit profil
« Odpověď #3 kdy: 18. 02. 2025, 08:14:38 »
Je malo sluzeb co maji import z url, pamatuji si snad jen Youtube, kteremu muzete pri uploadu dat URL namisto lokalniho souboru.

V pripade ze chcete delat distribuci mezi vzdalenymi uzly, tak se na to hodi pouzivat klasicke souborove sluzby - napr. FTP (nebo jeho TLS variantu), a FTP umi remote to remote transfery, pokud se povoli FXP.

Druha varianta bude porizeni VPS, kde vam wget/curl udela pozadovanou sluzbu. Zde lze asi udelat vyhodny VPS, protoze nepotrebujete zadnej vypocetni vykon, ale vezmete maximalni storage.