Práce v Srbsku nebo Bosně

OMG

Re:Práce v Srbsku nebo Bosně
« Odpověď #15 kdy: 15. 05. 2013, 20:46:48 »
V Srbsku a Bosně nepotřebuju angličtinu, abych se domluvil. Ten jejich jazyk se dá zvládnout za 4 týdny na takovou úroveň, aby se člověk nemsuel nechat odrbávat jako cizinec.

Ale práce. Kamarád ze Srbska našel práci až ve Slovinsku, v Mariboru. Tož asi tak.

Jistě to je velká výhoda, na běžné domluvení se to dá asi naučit v řádu týdnů. Ale umět jazyk tak, abych mohl v zemi žít a pracovat bez rizika, že někomu sednu na trapný chyták ve smlouvě, abych s klidným srdcem podepisoval smlouvy v srbštině, to určitě potrvá o dost déle.

alfi

• 339
    • Zobrazit profil
« Odpověď #16 kdy: 16. 05. 2013, 08:56:45 »
co nějaký mobilní operátor? T-Mobile je v makedonii, černé hoře i chorvatsku, vodafone si vybavuju jen z albánie (ta už je trochu jiný "balkán" :-) ). tam bych čekal relativně obvyklé evropské pracovní podmínky i přístup k novým technologiím :-)

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #17 kdy: 16. 05. 2013, 20:46:09 »
V nejhorsim by se dalo pracovat v Srbsku:  49°56'17.08"N  14° 8'13.53"E . Bydlet by se dalo v Barandove jeskyni, ale nejspis v ni neni ADSL pripojka. Alespon pred dvema roky tam jeste nebyla.

pomodori

« Odpověď #18 kdy: 21. 05. 2013, 02:14:44 »
Děkuji za rozumnou diskuzi. Zatím sonduji, domlouvám. Chorvatsko taky nezní špatně, bude v EÚ, ale to už je jiný svět. Zatím to vypadá tak, že Srbsko je OK, Beograd samozřejmě. Pokud bych se dostál dál než do středočeského Srbska, tak poinformuju :-)

expert

« Odpověď #19 kdy: 20. 04. 2018, 17:51:06 »
Zdravím, má někdo zkušenost s prací v Srbsku nebo Bosně? Rád bych se tam přesunul, miluji Balkán, jenom ta práce mě straší.

Dík za každou rozumnou odpověď, ideálne z vlastní zkušenosti.
Nemusis dekovat protoze rozumna odpoved ktera by te uspokojila asi neexistuje ... asi urcite ne.

Muzes nam povedet co konkretne te tam zaujalo?

expert

« Odpověď #20 kdy: 20. 04. 2018, 17:52:22 »
Robil som porovnanie srbskej a slovenskej ekonomiky (pre sukromne ucely) a navstivil som aj par firiem vo Vojvodine. Nepoznam situaciu okolo Belehradu, ale obecne sa asi da povedat, ze v infrastrukture IKT su pozadu. V pripade zaujmu mozem poslat nejake cisla, pripadne napisat vlastne zazitky. O Bosne neviem nic, este som bol v kontakte s Chorvatskymi firmami. Tam som bol prekvapeny s kvality hostingovych sluzieb (aspon u tej firmy, kde som mal objednane nejake sluzby).
Kdyz slovak o nekom tvrdi ze je pozadu tak je to vazne ... .

administr.tor

« Odpověď #21 kdy: 20. 04. 2018, 17:57:05 »
Pracovat na balkane? To je skoro stejne absurdni jako pracovat v Madarsku. Je pravda ze v Madarsku maji jedno velke mesto Bratislavu, ale to je tak vsechno a muzes tak past ovce.

Lol Phirae

« Odpověď #22 kdy: 20. 04. 2018, 18:14:05 »
Pracovat na balkane? To je skoro stejne absurdni jako pracovat v Madarsku. Je pravda ze v Madarsku maji jedno velke mesto Bratislavu, ale to je tak vsechno a muzes tak past ovce.

V jižním Maďarsku máme hotel, pár kilometrů od CRO/SRB hranic. Termální lázně, vinice, sklepy, chlupatý prasata, paprika, klobásy, špek, turisti - důchodci, co jim kouká z kapsy parte a celej den nevylezou z bazénů. A jinak samozřejmě nikde nic...  ;D

Co se týče "IT", je tam jedna kabelovka, kabely maj natažený na dřevěnejch sloupech po ulicích, úmrtnost hardwaru značná (časté bouřky).  ;D

Dobro došli.  :D

Kkt1

« Odpověď #23 kdy: 20. 04. 2018, 18:38:01 »
Mel jsem tu cest byt na projektu asi rok v Budapesti. Shrnu to tak, ze v zivote jsem vic zen nepichal. Jidlo a vino skvele, IT stejne sra*ky jako v CR, jenom lopaty byli o neco dementnejsi.

administr.tor

« Odpověď #24 kdy: 20. 04. 2018, 18:52:59 »
Mel jsem tu cest byt na projektu asi rok v Budapesti. Shrnu to tak, ze v zivote jsem vic zen nepichal. Jidlo a vino skvele, IT stejne sra*ky jako v CR, jenom lopaty byli o neco dementnejsi.
Jo ale to zalezi co tam delas ... beznej slovak sd tam ma blbe.

« Odpověď #25 kdy: 20. 04. 2018, 19:48:33 »

Priatelka ti odkazuje ze ty budes urcite jeden z tych co sa zeny nedotkol inak ako myskou na monitore :D

Inak ja som bol tiez raz na skoleni v Prahe a lopaty z ceska tam boli slusne :D ale musim povedat ze pracovali v ceskej sporitelni ako IT lopaty.
« Poslední změna: 20. 04. 2018, 19:51:31 od snuff1987 »

ctenar

« Odpověď #26 kdy: 20. 04. 2018, 20:01:58 »

Priatelka ti odkazuje ze ty budes urcite jeden z tych co sa zeny nedotkol inak ako myskou na monitore :D

Inak ja som bol tiez raz na skoleni v Prahe a lopaty z ceska tam boli slusne :D ale musim povedat ze pracovali v ceskej sporitelni ako IT lopaty.
1. jestli doma předčítáš co ses dozvěděl na fóru a tvoje stará se k tomu vyjadřuje tak to u vás musí být fakt sranda.
2. tak sem pořád nelez ... .

Kkt1

« Odpověď #27 kdy: 20. 04. 2018, 20:13:06 »

1. jestli doma předčítáš co ses dozvěděl na fóru a tvoje stará se k tomu vyjadřuje tak to u vás musí být fakt sranda.
2. tak sem pořád nelez ... .
Tak treba pise z ustavu a “priatelka” je sestra...

Kkt1

« Odpověď #28 kdy: 20. 04. 2018, 20:19:51 »

Obvykle klikam na mysku v loznici, ale pokud chce, tak ji budu klikat na mysku i na monitore... ;) cist si se zenou forum.root.cz je uchylne.

tvoja mama

« Odpověď #29 kdy: 20. 04. 2018, 22:02:39 »
A zase je to o tom, kto má väčšieho... jeden má 5cm druhý 7cm... obaja merajú od zadku. A taká fajn diskusia to bola. Ale asi všetko dôležité už povedané bolo....