Chtěl jsem si ušetřit starosti a koupil jsem google Cloud 200GB aby se mohli automaticky synchronizovat fotky/videa mezi PC (windows) a mobilem (android). Co jsem nečekal, že to nebude fungovat vůbec a uživatelsky je to naprostej hnus.
Stáhl jsem jejich program, nainstaloval, vybral složky v PC kde se máji data zálohovat a nechal běžet. Výsledek je, že složka je prázdná i po hodině. Tak jsem si říkal chyba v postupu a udělám vše znovu.
Po čtvrté reinstalaci už mi došla trpělivost, vlezl jsem na stránky google, otevřel fotky a označil všechny (nelze udělat ctrl + a, musíte postupně označovat) a dal stáhnout, po nějaké době vyskočilo "nelze stáhnou, dejte exportovat".
Zadal jsem tedy export dat ve fromátu .zip a google slavnostně napsal "může to trvat několik hodin nebo i dní" pak že pošlou odkaz (Stále čekám..).
V ten moment jsem vybouchnul, vzal jsem externí ssd a nakopíroval na něj vše za cca 60 minut, potom přenesl data do PC a bylo hotovo.
Než začnu všude psát jak je google cloud neschopná banda lemplů. Můžete mi prosím někdo kdo to používá a funguje to bez problému, jak přesně máte nastavený tenhle program google drive? Přece jen mi přijde, že tam někde musí být chyba kterou jsem přehlédnul. Stále bych preferoval automatickou synchronizaci před manuální.
Děkuji