iPhone není s to přijmout soubor přes modrý zub

Mudvy

Re:iPhone není s to přijmout soubor přes modrý zub
« Odpověď #75 kdy: 22. 11. 2023, 13:28:57 »
Asi ziju v jine realite ale vyse zminene problemy jsem nikdy nezaznamenal. Od applu vlastnim pouze telefon. Nic extra platit nemusim zadny cloud zadne appky nic. Nemam ani appli nabijecku ani appli kabel ani appli sluchatka nic.

Mam v nem 2 cisla. Telefonuju, pisu, platim, vzdalene spravuju veci pres ssh, emaily, hudba, filmy, banky, zadne hry ani site, internet, obcas fotky.

Takhle ho budu pouzivat dokud neumre. Maximalne necham vymenit bazerii.

Pokud je to tak jak zde popisujete, tak neni problem v telefonu ale v uzivateli. To ale plati na cokoliv. Pokud vase prace je temto lidem pomahat tak pak mate zkreslene predstavy. To je jako by si detsky doktor furt stezoval ze jsou deti jenom nemocny. Je to sakra doktor co cekal ze za nim bude chodit za lidi.

Karmelos

• 1 061
    • Zobrazit profil
« Odpověď #76 kdy: 22. 11. 2023, 13:57:41 »
Asi ziju v jine realite ale vyse zminene problemy jsem nikdy nezaznamenal. Od applu vlastnim pouze telefon. Nic extra platit nemusim zadny cloud zadne appky nic. Nemam ani appli nabijecku ani appli kabel ani appli sluchatka nic.

Mam v nem 2 cisla. Telefonuju, pisu, platim, vzdalene spravuju veci pres ssh, emaily, hudba, filmy, banky, zadne hry ani site, internet, obcas fotky.

Takhle ho budu pouzivat dokud neumre. Maximalne necham vymenit bazerii.

Pokud je to tak jak zde popisujete, tak neni problem v telefonu ale v uzivateli. To ale plati na cokoliv. Pokud vase prace je temto lidem pomahat tak pak mate zkreslene predstavy. To je jako by si detsky doktor furt stezoval ze jsou deti jenom nemocny. Je to sakra doktor co cekal ze za nim bude chodit za lidi.

Tak pokud máte telefon ve vitrínce, tak s ním taky žádný problém nikdy mít nebudete...

Ale většina problémů co je zmíněná se projeví například  v okamžiku výměny telefonu, upgradu systému, nebo pokud vám dojde místo na interním úložišti - budete se snažit přetáhnout data do počítače, zálohovat a pak vidíte zač je apple ekosystém... jasně v mnoha případech to funguje, pokud to používáte jak aple zamýšlel a vyměňujete nejlépe model za modelem. Ale pokud třeba vyměňujete telefon ob 3 generace a víc, nemáte ten cloud ani mac počítač,  můžete zažít peklo. Uvidíte sám.
Gréta je nejlepší.

« Odpověď #77 kdy: 22. 11. 2023, 13:58:33 »
Áno omedzuje. Bere mi môj čas a nervy, lebo potom takáto iOvca chce po mne riešiť problémy spôsobené práve ich produktom. O čom je vlastne i celé toto vlákno.
Nebere. Beres si je sam. Tak se proste nauc rict jim "ne". Ja se to naucil se vsema sousedama a lidma v rodine co si mysli, ze programator je clovek ktery jim opravi jejich android telefony ci windows notebooky. Neopravi. Cas na tom straveny by nebyli ochotni zaplatit v bezne sazbe tak je slusne posilam k nekomu kdo se v tom vyzna. A nemusim pak nadavat na to jak jsou android a widle strasny zgerby.
Děkuji za možnost editace příspěvku.

Tom5

• 105
    • Zobrazit profil
« Odpověď #78 kdy: 22. 11. 2023, 14:08:56 »
Áno omedzuje. Bere mi môj čas a nervy, lebo potom takáto iOvca chce po mne riešiť problémy spôsobené práve ich produktom. O čom je vlastne i celé toto vlákno.

Tohle IMHO většinou vytáčí ty Linuxové fanatiky, kteří si žijí ve své technologické bublině a nejsou si schopni připustit, že někdo má jiné preference. Nedejbože, když těch ostatních je většina a jejich řešení je populárnější. To je pak fakt o nervy :-)

Faktem je, že vás nikdo nenutí se Applem zabývat. Pokud vám to tak drásá nervy, tak to můžete jednoduše ignorovat. Svět se bude točit dál i bez jednoho vynervovaného uživatele linuxu. Vzhledem k tomu, že řešení pro toho dotyčného stejně nejste schopen nabídnout, tak o nic nepřijde.

« Odpověď #79 kdy: 22. 11. 2023, 14:26:40 »
Citace
Ale většina problémů co je zmíněná se projeví například  v okamžiku výměny telefonu, upgradu systému, nebo pokud vám dojde místo na interním úložišti - budete se snažit přetáhnout data do počítače, zálohovat a pak vidíte zač je apple ekosystém

Tak to je právě naopak.
- přechod na nový mobil: starý položím vedle nového a po chvíli se zobrazí dotaz, zda chci přenést, dám ANO a mobil přenesen
- upgrade: zažil jsem více upgradů Apple než Androidu (schválně kdo víc na Androidu) a nezažil jsem nic, jen to prostě chvíli blokuje v použití
- zálohy: tak schválně, kdo na Androidu zkusil někdy přes MTP stáhnout (zdárně) více jak 10 GB fotek najednou, nakonec SYNC přes cloud je jediné, co funguje bez opakovaných pokusů, takže kdo chce mít mega fotek v mobilu, tak stejně platí (a to nemluvím o tom, že zrovna fotky jdou z iPhone bez problémů stahovat). O SD kartách nemluvím, protože dle jiných diskusí jsem de*il, že nechci telefon s velkým interním úložištěm = stejná filosofie napříč platformou

Mudvy

« Odpověď #80 kdy: 22. 11. 2023, 14:38:13 »
Neprijde mi ze by apple razil politiku ze s kazdym novim releasem zarizeni se predchozi generace stavaji ihned obsolete.

Jen pro priklad ipad air 2 z roku 2014 s verzi 8.1 dostava upgrade az do verze 15. A stale dostava security update. To zarizeji je stale funkcni a da se pouzivat 9 let v kuse.

Kdyby chtel aby si uzivatele furt kupovali nove generace kazdy rok tak by ho davno nechal umrit jako to je v pripade jinejch vyrobcu.

Karmelos

• 1 061
    • Zobrazit profil
« Odpověď #81 kdy: 22. 11. 2023, 15:02:04 »
Citace
Ale většina problémů co je zmíněná se projeví například  v okamžiku výměny telefonu, upgradu systému, nebo pokud vám dojde místo na interním úložišti - budete se snažit přetáhnout data do počítače, zálohovat a pak vidíte zač je apple ekosystém

Tak to je právě naopak.
- přechod na nový mobil: starý položím vedle nového a po chvíli se zobrazí dotaz, zda chci přenést, dám ANO a mobil přenesen
- upgrade: zažil jsem více upgradů Apple než Androidu (schválně kdo víc na Androidu) a nezažil jsem nic, jen to prostě chvíli blokuje v použití
- zálohy: tak schválně, kdo na Androidu zkusil někdy přes MTP stáhnout (zdárně) více jak 10 GB fotek najednou, nakonec SYNC přes cloud je jediné, co funguje bez opakovaných pokusů, takže kdo chce mít mega fotek v mobilu, tak stejně platí (a to nemluvím o tom, že zrovna fotky jdou z iPhone bez problémů stahovat). O SD kartách nemluvím, protože dle jiných diskusí jsem de*il, že nechci telefon s velkým interním úložištěm = stejná filosofie napříč platformou

Ano to je pohádka někoho kdo aktivně upgraduje tak jak apple míní a platí si cloud.
Pokud vedle sebe položíš iphone 6  s  ios 9 a nejnovější s ios 17 tak se imho nestane nic. nebo se to podělá. nebo se to podělá při přechodu z ios6 na ios17, možná to ani nejde a nejvýš tam dotáhneš 15 ku.. Prostě apple.
A k tomu musíš mít zálohováno do toho placeného cloudu. Protože se ti to může kdykoliv - při upgradu - podělat tak, že s toho ty fotky nikdy nedostaneš.

Já z telefonu  fotky a videa (originál soubory) kopíruju do počítače na týdenní bázi, nehrozí tedy že bych musel tahat víc než 10GB. Ale při totální záloze tahám klidně 50-60 GB a to bez problémů a to do PC.  A tak nepotřebuju ani cloud. Tam mám jen kontakty a asi smsky.
Gréta je nejlepší.

« Odpověď #82 kdy: 22. 11. 2023, 15:36:44 »
Hodte na nej sit, takovy dezinformace tu sirit... :-)

Fotky si normalne vytahnes primo ze zarizeni a jediny rozdil oproti Androidu stran postupu pri kopirovani fotek/videa z telefonu je, ze clovek v pohode prenese komplet vsechen obsah jednim vrzem, pac to nevytuhne :-)

Zalohy do cloudu samozrejme nejsou nutne, pokud nekdo zalohu potrebuje, muze si udelat lokalne, a to komplet. Nastaveni, aplikace, vsechno.

Problematicky je bez cloudu toliko downgrade (treba jako docasnej prechod na starsi telefon, pokud novej klekne nebo co ja vim co), kdy neprojde uplne vsechno nastaveni a snad SMSky, ale aplikace, foto/video ano.

U nakouslyho jabka chybi toliko nejaka rozumna alternativni klavesnice, co jsem pouzival, jiz v AppStoru neni k dispozici. A pak moznost nejakych selektivnich "Off hours", po ktere by mi nechodily notifikace z vybranych mailboxu.

Jinak je to veskrze wurst, vse se odviji od aplikaci, ktere jsou vetsinou plus minus stejne a vetsina z nich stejne vyzaduje sit.
Cili co zbyva je OS samotny s ohledem na to, ze zejmena Android je jedna velka reklamni platforma cilene tvorena k tomu, aby lidem kradla pozornost prostrednictvim bambilionu notifikaci z predinstalovaneho bloatwaru... Jo, jasne, nahodte si vlastni ROM, pak se divte, ze vam tam neco nefunguje, nebo to neni ofiko podporovane. Nedik, radsi neco, co funguje a prilis neobtezuje out of the box.

Ad puvodni topic stran posilani souboru pres BT, nebo priklad s lidma sedicima nekde venku u ohne sdilejici fotky...
Jako, kdo a proc by na to proboha pouzival BT, tuplem, kdyz tam asi sedim s lidma, ktery  asi znam, asi je mam v kontaktech v nejakym komunikatoru... usage scenario uplne z jinyho vesmiru, nechapu. Ale pokud nekdo chce hledat obskurni postupy a divit se, ze to nejde / ze je to pomaly / ..., proti gustu...

« Odpověď #83 kdy: 22. 11. 2023, 15:43:20 »
Ano to je pohádka ... tak se imho nestane nic. nebo se to podělá.
Nic o tom nevis, nemas s tim zadny zkusenosti a placas jen vlastni nesmyslne domnenky. Ukaz konkretni priklad nekoho komu se to podelalo. Neznam. A ten jouda co to tu resil asi pul roku zpatky tak kdo vi jak to bylo s tim pinem.

Miliony (ten skutecny rad budou tipuju stovky milionu) spokojenych uzivatelu proste maji funkcni vec jinak by to nepouzivali.

EDIT: dle google je to uz pres miliardu
« Poslední změna: 22. 11. 2023, 15:46:16 od to_je_jedno »

Karmelos

• 1 061
    • Zobrazit profil
« Odpověď #84 kdy: 22. 11. 2023, 16:10:41 »
Ano to je pohádka ... tak se imho nestane nic. nebo se to podělá.
Nic o tom nevis, nemas s tim zadny zkusenosti a placas jen vlastni nesmyslne domnenky. Ukaz konkretni priklad nekoho komu se to podelalo. Neznam. A ten jouda co to tu resil asi pul roku zpatky tak kdo vi jak to bylo s tim pinem.

Miliony (ten skutecny rad budou tipuju stovky milionu) spokojenych uzivatelu proste maji funkcni vec jinak by to nepouzivali.

EDIT: dle google je to uz pres miliardu

Ten jouda a další, třeba můj kolega v práci. Přecházel ze staršího na nový ajfoun, položil je vedle sebe a v půlce se mu to podělalo, starej ajfoun se mu zamkl, na novym nic nebylo. BFU, neměl skoro nic zálohovanýho v cloudu, doloval to z toho starýho i nějakejma placenejma aplikacema a nic nevydoloval. Na novým začal od nuly a platí si teď cloud a zálohuje, tak jak se dle aplu má. MMchdm výsledek komunikace s aplem- resetovat starej do továrního, pak použít půjde,  ale příjdete o data...
Gréta je nejlepší.

Mudvy

« Odpověď #85 kdy: 22. 11. 2023, 16:18:05 »
Pokud si myslite ze mel apple predikivat situaci kdy si uzivatel v roce 2015 koupil telefon nikdy ho neaktualizoval a v roce 2023 si rozmyslel ze by to chtelo zmenu a koupil novy a cekal ze to vsechno prenese lusknutim prstu.

Tak to je jako kdybych pouzival windows xp do dneska, pak se probral a koupil si novej pocitac s windows 11 a rozciloval se ze mi nejde prenest lokalni uzivatelsky ucet.

Karmelos

• 1 061
    • Zobrazit profil
« Odpověď #86 kdy: 22. 11. 2023, 16:33:03 »
Pokud si myslite ze mel apple predikivat situaci kdy si uzivatel v roce 2015 koupil telefon nikdy ho neaktualizoval a v roce 2023 si rozmyslel ze by to chtelo zmenu a koupil novy a cekal ze to vsechno prenese lusknutim prstu.

Tak to je jako kdybych pouzival windows xp do dneska, pak se probral a koupil si novej pocitac s windows 11 a rozciloval se ze mi nejde prenest lokalni uzivatelsky ucet.

Jaký účet, tady jde o uživatelova data  - fotky, videa, nahrávky, dokumenty, stažené soubory. To ti aple nedovolí jednoduše vytáhnout. Dovolí ti jenom to co uzná za vhodný a dokonce někdy i v jaký kvalitě uzná za vhodný.
Gréta je nejlepší.

Mlocik97

• 898
  • Ubunťák, JS dev.
    • Zobrazit profil
« Odpověď #87 kdy: 22. 11. 2023, 16:35:48 »

Ale on neprenášal účet, on prenášal len súbory. A ja v pohode dokážem preniesť súbory aj z 20 rokov starého systému na úplne nový. Však sú to len súbory.

Mudvy

« Odpověď #88 kdy: 22. 11. 2023, 16:54:13 »
Pokud prevadis data ze stareho telefonu na novy prevadis cely uzivatelsky ucet vcetne dat. Pokud vsak mas apple id. Bez nej ale nestahnes zadnou applikaci stejne jako u googlu takze te apple donuti si ho bezplatne zalozit.

Novy telefon se hned po preneseni nastavi stejne jako stary a prakticky nic neresis. Appky se ti samy stahnou, veskere nastaveni je taky premeseno.

Jediny na co musis myslet je odparovat bankovni aplikace jinak si musis dojit do banky osobne to vyresit.

Neni to obycejny transfer dat je to kompletni klonovaci operace.

« Odpověď #89 kdy: 22. 11. 2023, 18:22:47 »
Neslo by tady nejak oznacovat objektivni lzi a nepravdy? To co predvadi tydle dva čobolove to je mazec.