Job snů a nebo peklo na zemi, aneb flákárna v práci

Lama

Re:Job snů a nebo peklo na zemi, aneb flákárna v práci
« Odpověď #30 kdy: 20. 11. 2017, 09:21:41 »
Tak bych ji nakop, ne, řek bych ji, ať si to jde dělat sama.

jet.

« Odpověď #31 kdy: 20. 11. 2017, 09:39:23 »
Z vlastni zkusenosti ti doporucuju - najdi si babu a porid si potomky, nez bude pozde.
Jinak najednou zjistis, ze ti je 40 a ty hnijes v byte plnem bordelu.
Taky ti hodne pomuze chodit ven. Me hodne pomohl www.geocaching.com . Je to takova nenarocna hra, ale prinuti te zvednout zadek od PC nebo TV a jit nekam ven. Pokazde jinam.

oNeDaL

« Odpověď #32 kdy: 20. 11. 2017, 10:28:36 »
Zdarec,
první věc co udělej - přestaň hulit. Jsem si téměř jistý, že spousta problémů pramení z toho. A ne, nemluvím z pozice člověka co si o tom přečetl na internetu, nebo "někde slyšel".
Pak zkus i ty další věci co tu psali ostatní.

davi

« Odpověď #33 kdy: 20. 11. 2017, 12:30:33 »

Můj kamarád, admin, se takto děsně nudil a postupoval podobně. Pak začal ze Silk Road objednávat různé "dobroty". Dnes je už třetím rokem na heroinu, má kompletně rozpadlou osobnost a velmi snížené šance návratu do běžného (nebo aspoň zravého) života.

Nebyl to ten Forejt z hradu?

ZAJDAN

• 2 093
    • Zobrazit profil
« Odpověď #34 kdy: 20. 11. 2017, 13:43:04 »
Zdarec,
první věc co udělej - přestaň hulit. Jsem si téměř jistý, že spousta problémů pramení z toho. A ne, nemluvím z pozice člověka co si o tom přečetl na internetu, nebo "někde slyšel".
Pak zkus i ty další věci co tu psali ostatní.

souhlas....taky to mam za sebou :_)
Vesele, vesele do továrny dělník běží...vesele, vesele do továrny jde. Vesele se usmívá když mu soustruh zazpívá...vesele, vesele do továrny jde. Vesele si poskočí když se soustruh roztočí ...vesele, vesele do továrny jde.

HAR

« Odpověď #35 kdy: 20. 11. 2017, 14:18:10 »
Když máš hodně času, co zkusit kecat na nějakých diskusních serverech? (např. nyx.cz)

stevo

« Odpověď #36 kdy: 20. 11. 2017, 15:34:14 »
Tohle znam. Nicnedelani v praci me nesmirne nici. Narozdil od tazatele ja sedim v kanclu a je to fakt nahovno. Ta pretvarka ze neco delam a preklikavam mezi okny. Ale proste prace, kterou delam, neni vubec zajimava a stoji za prt, i kdyz ze zacatku to bylo fajn. Tak prosurfuji na netu (fb - otravuji pratele, stale jim neco pisu). Zkousel jsem ruzne prednasky, ale kdyz to nepouzivate, tak to zapomenete. Mozna druhy job, vykonavan paralelne s moji praci, zkousel jsem freelancer.com, nebo upwork, ale bez uspechu. Mozna neco vlastniho, ale jsem tak linej, ze se nemuzu k tomu dokopat. Proste to ze me udelali posledni dva joby :/
Holku mam. Nekdy jedeme do kina, zaplavat, zabehat, do obchodaku, ale mam pocit, ze nejcasteji sme doma a valime se na luzku.

Unknown

« Odpověď #37 kdy: 20. 11. 2017, 16:22:20 »
Co zkusit trosku kultivovat verejny prostor?

--------------------------------------------------------
From Wikipedia - the Internet encyclopedia

Slovo idiot je odvozeno z řeckého idiōtēs, které znamenalo "soukromník" a v městských státech antického Řecka označovalo muže, kteří se starali jen o své soukromé záležitosti a vyhýbali se účasti na veřejných věcech.

kk

« Odpověď #38 kdy: 20. 11. 2017, 16:37:56 »
Ahoj, docela chapu jak se citis. dalo by se to samozrejme komplexne rozebrat, ale ja spis napisu dve nezavisle rady co me napadly:

1. najdi si spolubydliciho - podle mne, cim dele clovek bydli sam, tim tezsi je to pak zmnenit. - nejlepsi to je rict kamosum a nechat si doporucit nekoho spolehliveho.

2. zacni hrat word of warcraft - dobre na socialni kontakt, delaji i reallife setkani, ale vetsinou se tam moc chlasta, muzes hrat i na mezinarodnim serveru a pak delat vylety za kamosema do evropy;).

jmeno

« Odpověď #39 kdy: 20. 11. 2017, 16:48:41 »

Slovo idiot je odvozeno z řeckého idiōtēs, které znamenalo "soukromník" a v městských státech antického Řecka označovalo muže, kteří se starali jen o své soukromé záležitosti a vyhýbali se účasti na veřejných věcech.

A začít můžou hned tam. :-)
Kdysi jsem se velice výrazně podílel na vytváření stránky o SMT a bohužel už to asi jen tak nedodělám, mám jinou práci. Nějaké základní pouzdra jsou hotové, ale chtělo by jich to hezkých pár přidat (nakreslit v Blenderu a okótovat v Inkscape, Kritě nebo Libre Office + dodělat tabulky s rozměry) a dopsat rozdělení pouzder pro chipy (soic, bga, atd.). Až bude hotové tohle, tak by bylo fajn tam připsat něco ke specifickým problémům s ručním i strojním pájením, manipulací balením a podobně. Taky by se hodilo přidat odkazy na relevantnější zdroje a vůbec to celé odzdrojování učesat, pokud to někdo ještě neudělal (tehdy jsem bohužel neuměl dostatečně dobře vytvářet zdroje).
Nebo si můžou klidně najít jakékoliv jiné nezpracované téma. Práce je všude jak na kostele a oni se nudí. :-)
Případně si můžou najít nějaký závažný společenský problém a začít ho řešit - mají práci na celý život. ;-)

Námětů na užitečné aktivity by bylo, čas a schopnosti ale chybí. :-(

Unknown

« Odpověď #40 kdy: 20. 11. 2017, 17:49:37 »

schopnosti ale chybí

Leckdy je treba jen pomocne ruky, zvlastnich schopnosti netreba. Vyberte si nejakou, vasemu srdci blizkou, neziskovku a nabidnete jim pomocnou ruku (doporucuji nenabizet pomoc ve vasem oboru, to pak nebyva moc relax). Kdyz to udelate se dvema, tremi, tak Vam IMHO kazdou chvili v mailu pristane nejaka zadost o pomoc. Doporucuju si (alespon zpocatku) vybirat jednorazove kolektivni akce, po kterych se obvykle chodiva do hospody na pokec. Oslovit jich vice najednou doporucuju pro pripad, ze byste si s prvni partou nepadl do oka, i to se obcas stava.

Tohle traveni volneho casu v sobe muze kombinovat pocit uzitecnosti, vypadnuti do jine socialni bubliny, seznameni s jinak zamerenymi lidmi, rozsireni obzoru, a pod.

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #41 kdy: 20. 11. 2017, 18:34:11 »
Zive si predstavuju, jak si vybere neziskovku a druhy den mu tu budou nadavat do slunickaru a parazitu.

jmeno

« Odpověď #42 kdy: 20. 11. 2017, 18:44:53 »

schopnosti ale chybí

Leckdy je treba jen pomocne ruky, zvlastnich schopnosti netreba. Vyberte si nejakou, vasemu srdci blizkou, neziskovku a nabidnete jim pomocnou ruku (doporucuji nenabizet pomoc ve vasem oboru, to pak nebyva moc relax). Kdyz to udelate se dvema, tremi, tak Vam IMHO kazdou chvili v mailu pristane nejaka zadost o pomoc. Doporucuju si (alespon zpocatku) vybirat jednorazove kolektivni akce, po kterych se obvykle chodiva do hospody na pokec. Oslovit jich vice najednou doporucuju pro pripad, ze byste si s prvni partou nepadl do oka, i to se obcas stava.

Tohle traveni volneho casu v sobe muze kombinovat pocit uzitecnosti, vypadnuti do jine socialni bubliny, seznameni s jinak zamerenymi lidmi, rozsireni obzoru, a pod.

Aby bylo jasno, já žádný problém nemám, opravdu vím, co s volným časem. Jen ukazuji možnosti, kde se člověk se schopnostmi místního IT odborníka může bez problémů uplatnit. Ono by se dalo klidně pokračovat, ale ono by se těch nápadů stejně nikdo nechytl, tak si je budu "syslit" pro sebe. Jen tady jsem se rozepsal, když už někdo naklepl tu Wikipedii. Protože mě tak trošku štve, že ten titul na Wikipedii ještě není hotový podle mých představ, tak je to jedna z prvních věcí, která mě při všech těch stížnostech v téhle souvislosti napadla. Kdybych si nevyplnil volný čas něčím jiným, už dávno bych to dokreslil a dopsal sám. Pár lidí to tam po mně očividně trošku koriguje co se kvality a přesnosti týče, takže by to do roka byl očividně článek jak víno.

qes

« Odpověď #43 kdy: 20. 11. 2017, 18:46:31 »
Zive si predstavuju, jak si vybere neziskovku a druhy den mu tu budou nadavat do slunickaru a parazitu.

Toho bych se nebál. Stačí pracovat pro Greenpeace nebo jinou ekologickou organizaci a hned jste ekoterorista, to už si na Vás nikdo netroufne.

sw

« Odpověď #44 kdy: 20. 11. 2017, 19:51:22 »
Ach jo.  Nejdříve jsem na tebe chtěl být hodný, ale komu by to prospělo? Seš prostě ko.ot a je potřeba , aby sis to uvědomil!

Já sem zase starej ko.ot, protože dělám víc než osm hodin denně a furt to není dost. Asi workoholismus :-)