Vyplatí se koupit iPhone 6S?

janko

Vyplatí se koupit iPhone 6S?
« kdy: 02. 05. 2018, 11:34:57 »
Ahojte, nevyznam v apple, ako je to s aktualizaciami a ich podporou starsich zariadeni. Chcel by som prejst z androidu na iphone no 7 a 8 su moc drahe a pre moje potreby postacuje 6s. Chcem sa preto opytat ci sa v dnesnej dobe oplati kupit este 6s a popripade ako dlho bude este podporovane applom? Alebo radsej ist do 7? Dik
« Poslední změna: 02. 05. 2018, 11:43:27 od Petr Krčmář »

Re:Vyplatí se koupit iPhone 6S?
« Odpověď #1 kdy: 02. 05. 2018, 11:45:09 »
Podle toho, co vím, podporuje Apple svá zařízení pět let. iPhone 6S je z roku 2015, takže teoreticky ještě dva roky bude dostávat nový systém.

JM

« Odpověď #2 kdy: 02. 05. 2018, 12:02:18 »
Dlouhodobě je podpora telefonů od Applu cca 4-5 let. Podle neoficiálních informací bude nový iOS 12 dostupný i pro iPhone 5S, který byl uveden do prodeje v roce 2013, což by znamenalo cca 6 let podpory, pokud by byla ukončena s příchodem nového iOS (v13) v roce 2019.

iPhone 6S z pohledu výkonu plně postačuje na všechny běžné činnosti (komunikace, multimédia, internet, personal assistent), patrně až na hraní těch HW nejnáročnějších her. Je krajně nepravděpodobné, s ohledem na dosavadní lifecycle model iOS, že by podpora iPhone 6S skončila dříve než za 3 roky.

Pokud Vám iPhone 7 potažmo iPhone 8 nenabízí funkcionalitu navíc, tak s výhledem na 2-3 roky, pokud se nezmění vaše požadavky, bude iPhone 6S dostačovat.

Idris

• 2 286
    • Zobrazit profil
« Odpověď #3 kdy: 02. 05. 2018, 12:04:46 »
Ještě se oficiálně prodává, tak bych se toho nebál, bude mít plnou podporu ještě přinejmenším dva roky po datu, kdy ho přestanou prodávat, spíš tři (soudě dle podpory starších modelů dříve).

Apple

« Odpověď #4 kdy: 02. 05. 2018, 12:15:21 »
Ja myslim, ze to "vyplati" je predevsim otazkou ceny. Nejake  vychytavky nove modely nabizi, ale ja osobne jsem s iPhone 6s naprosto spokojen. Nicmene zaruka mu bude koncit pristi rok v lednu, takze pokud by nekdo mel zajem, poslu mazlika do sveta a poridim si novy :)

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #5 kdy: 02. 05. 2018, 15:21:35 »
6s, to je ten, co se tak krasne ohybal? BTW, jste ochoten trpet s ajTunes? Bez tech to nejspis moc nejde.

Fernet

« Odpověď #6 kdy: 02. 05. 2018, 15:39:55 »
6s, to je ten, co se tak krasne ohybal? BTW, jste ochoten trpet s ajTunes? Bez tech to nejspis moc nejde.

Kde se vzal ten mýtus, že bez iTunes se iPhone nedá používat? Já sice nejsem příznivcem iPhonu, sám ho nepoužívám, i když bych ho mohl nafasovat, ale většina lidi, co znám, používá iTunes jako naprosto autonomní zařízení a o iTunes nepoužívají.

Hanz

« Odpověď #7 kdy: 02. 05. 2018, 16:14:50 »
tak tak, já nevím kde všichni na ty urban legends o tom že bez iTunes to nejde a že je to applikace k exkrementu chodí. Tohle platilo tak před 10 lety. Od té doby i Apple ušel ohromný kus cesty a v lecčem se posunul.  Zpět ale k tématu, 6s je dobrá volba pokud 7/8 nenabízí ultimátní něco bez čeho nemůžete existovat. Pro normálního frantu uživatele itunes nebudete vůbec ani potřebovat.

Vykook

• 135
    • Zobrazit profil
    • homepage
« Odpověď #8 kdy: 02. 05. 2018, 16:40:27 »
Ne, to byla 6 nikoli 6s a itunes v počítači rozhodně potřeba není.

AppleCider

« Odpověď #9 kdy: 02. 05. 2018, 16:51:43 »
Ne, to byla 6 nikoli 6s a itunes v počítači rozhodně potřeba není.
Mně se ohnul i 7+, ale používat se pořád dá, jen už bych ho neponořoval do vody  :)

cestovatel

« Odpověď #10 kdy: 02. 05. 2018, 17:18:10 »
jo jo ...babka u obchodu pred deseti lety povidala .... .

janko

« Odpověď #11 kdy: 02. 05. 2018, 18:03:33 »
Bal som sa hlavne kvoli tomu, ze som cital cosi ze starsie modely zacinaju sekat, tak aby to neskoncilo po roku napr rovnako aj s tou 6S.
Ak uz kupujem novy mobil tak pouzivam ho aspon 3-4 roky alebo pokial ho nerozbijem :)

Tomáš Roll

« Odpověď #12 kdy: 02. 05. 2018, 18:27:08 »
Pokud vám nevadí menší mobil, doporučuji SE. Je levnější, výkonnější a novější.

janko

« Odpověď #13 kdy: 02. 05. 2018, 18:36:23 »
Pokud vám nevadí menší mobil, doporučuji SE. Je levnější, výkonnější a novější.

bohuzial velkoustou mi pride az moc maly, bol som tie telefony pozriet osobne a 6/7/8 mi sedi do ruky perfektne. SE male, + verzie moc velke.

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #14 kdy: 02. 05. 2018, 19:48:17 »
Kde se vzal ten mýtus, že bez iTunes se iPhone nedá používat? Já sice nejsem příznivcem iPhonu, sám ho nepoužívám, i když bych ho mohl nafasovat, ale většina lidi, co znám, používá iTunes jako naprosto autonomní zařízení a o iTunes nepoužívají.

Chces rici, ze na ajFoun dneska dostanes hudbu prostym nakopirovanim a je mozno ji i prehrat, protoze tam neni zadna zhovadila databaze na tagy, do ktere to ajTunes musi zaregistrovat?