Ještě mě napadlo, že pokud by telefon skončil ve stavu, kdy po restartu není schopen nabootovat, asi by šel nějakým postupem "položit na záda", kdy exportuje na USB zařízení kompatibilní s ladícími utilitami výrobce Qualcomm (pokud je založený na nějakém Snapdragonu) a šlo by z flashky vytáhnout blokovou kopii nabořeného FS a nějak si ho pitvat offline na PC.
Nebo v horším případě totéž přes JTAG, ale to už asi není zrovna low hanging fruit.
Případně, pokud bych měl strach, že se mi zaseklý telefon během vybíjení baterky samouškvaří, napadlo mě strčit ho do neporušeného igelitového sáčku a ponořit do kýble se studenou vodou :-) Pokud by se šetrně vybil a neutopil, uznale bych mu přikývl...
Obecně pokud by šlo o to, jak telefon nějak nápaditě mechanicky znehodnotit, klidně se ptejte, mám pár dalších nápadů...
Ještě v relativně seriózní rovině: za starých časů stačilo sundat zadní dekl a vyndat baterku. Což je dnes čím dál větší problém. Asi to znáte: fén, trsátko, případně na youtube vyštrachat "disassembly" video pro daný model hardwaru. Fénovat a páčit běžící telefon, abych odpojil baterku... nno.
Ani nevím - dlouhé podržení vypínacího tlačítka je obslouženo tím zacykleným firmwarem, nebo nějak blíže hoiému hardwaru?