Podle mě může být AI dobrý jako oponent, pokud jde o na internetu masivně popsané téma. Lze s ním prodiskutovat návrh, algoritmy, struktury, ... a na základě toho si udělat sám názor. A klidně si kusy kódu nechat i vygenerovat - podle přesně popsaného zadání. Podobně se mi to osvědčilo v dalších technických oborech. Předpokladem je, že jsem schopen odlišit chybné odpovědi AI - to jest sám mám dostatečné kompetence. To je trochu v protikladu s názorem, že AI pomáhá juniorům. Podle mě pomůže spíš seniorům a pro juniory může být zavádějící. O to více bude juniory potřeba vzdělávat. Zodpovědnost nese vždy člověk.
Pomaha vsetkym ale kazdmeu inac. Ako vsetko aj toto je potrebne vediet ako pouziat. To je klucove.
AI vie pomoct aj Juniorom. A velmi. Napriklad vo vyhladavani informaci alebo ak chce vediet ako nieco funguje. S pomocou AI to ma v momente. Bez AI sa musi prehrabavat dokumentaciami,Stack Overflow,... a spali tam kopec casu. Velmi pomaha s ucenim.
Samozrjeme za Juniorom musi byt niekto kto ho bude kontrolovat a viest(tak ako doteraz).
Dnesna AI je podla mna na urovni tak mediora(zalezi od temy/jazyka). To je brutalna pomoc.
AI ak sa bude vyvijat takym tempom ako doteraz, tak sa citelne zmeni toto odvetvie.
Podobne ako napriklad v elektronike, kde automatizacia a prechod na SMD suciastky odburalo rucnu/nudnu pracu.
Moze to dojst k stavu(a raz to k tomu dojede), ze vyvojar nebude pisat kod ale len pouzivat prompt pre AI, ktora bude vsetko "programovat".
Zrychli to pracu a samozrejme znizi mnozstvo vyvojarov. Ostane tam hlavne ta kreativna zlozka a nejaka obsluha AI.