Jak zrušit účet na Rootu?

Pavel 'TIGER' Růžička

Jak zrušit účet na Rootu?
« kdy: 23. 03. 2011, 19:59:06 »
Chci se jen optat, jestli je nějak možné zrušit účet na ROOTu .... blog jsem zrušil, ale ještě účet ....
« Poslední změna: 23. 03. 2011, 20:13:49 od Petr Krčmář »

Re: Jak zrušit účet na ROOTu?
« Odpověď #1 kdy: 23. 03. 2011, 20:12:50 »
Ne, to v současné době není možné.
Ředitel médií IInfo, fanoušek dobrého vína, benzínu a psovitých šelem

Doktor

Re: Jak zrušit účet na ROOTu?
« Odpověď #2 kdy: 23. 03. 2011, 20:13:01 »
Proč to chceš udělat? Ten blog jsi tam mohl nechat aspoň jako archív. :)

Pavel 'TIGER' Růžička

Re: Jak zrušit účet na Rootu?
« Odpověď #3 kdy: 23. 03. 2011, 23:10:12 »
@Doktor, na blogu nebylo nic zásadního, a účet chci zrušit, protože silně zvažuji odchod ke konkurenci ... abych pravdu přiznal, dorazila mne ta fullscreenová reklama. Už se tu necítím tak svobodně. Já se chci k informacím dostat hned, tak proč mám čekat až uplyne čas reklamy, nebo proč musím někam kliknout, aby zmizela ... nedejbože, proč si mám instalovat nějaký nástroj, abych se jí zbavil? Nehledě na to, že když pomáhám na foru jako anonym, tak po dobu relace si pamatuje mé jméno i email, tak nechápu, proč musím pokaždé vypňovat kontrolní otázku? Buď ať si nepamatuje nic (což by bylo na nic), nebo ať si pamatuje všechno. 1x kontrolní otázky na relaci stačí, ne? Prostě už se tu necítím dobře, připadám si jako otrok webu ...

« Odpověď #4 kdy: 23. 03. 2011, 23:25:16 »
To jsou teda dost divoký důvody.
Je fajn, že pomáháš na fóru, vážím si každého, kdo to ve svém volnu dělá, ale proč se prostě nezaregistrovat a nepřihlásit?
A ta reklama taky snad není takový zlo. Root musí z něčeho žít a navíc jsou ty reklamy tématické, mají vztah k IT. Občas je v nich i něco zajímavého.
Tak ten odchod ještě zvaž.

Pavel 'TIGER' Růžička

« Odpověď #5 kdy: 24. 03. 2011, 00:09:40 »
@Blaazen ... víš, já nepomáhám jenom na tomhle serveru a když si představím, že bych tohle všechno musel absolovat na ostatních serverech, tak by mne to asi otrávilo natolik, že bych si své rady nechal pro sebe.
Já jsem původně nechtěl psát důvody proč, ale když byla ta otázka položena, tak ať se to ví. První věc, která mi začala silně vadit, že defaultní vzhled bez přihlášení je bílej. Ta černá byla dost zmáklá a k rootu prostě patří odjakživa ... ano mohu přepnout jedním klikem, ale proč? Bílá je až druhej vzhled, tak měla být Slave ... Pravda, teď procházím nějakým horším obdobím a tak se to sveze úplně se vším :-D

smoofy

• 1 059
    • Zobrazit profil
« Odpověď #6 kdy: 24. 03. 2011, 11:55:13 »
Žiješ v jednadvacátém století, ne všechny informace jsou za darmo a nějací lidé tráví svůj čas tím, že ty informace pro tebe shromažďují a pak je dávají na web. Pravděpodobně by si mohli najít nějakou jinou a možná i daleko lépe placenou práci a bylo by po informacích a nebo třeba server zpoplatnit aby si vidělali na živobytí a ty si měl server bez reklam. Pak bys už ale neměl informace zadarmo a to by se ti asi taky nelíbilo. Já bych taky chtěl, aby na rootu bylo denně více článků a více informací, ale to by znamenalo potřebu více lidí a tudíž i větší výdaje a proto i více možná ještě votravnější reklamy. Bohužel v životě platí pravidlo že množství kvalitních věcí zdarma se limitně blíží k nule, takže by člověk měl být rád alespoň za to málo. A jak se říká, darovanému koni na zuby nekoukej. Je zvláštní jak je v naší slovanské povaze remcat nad věcma za které nic neplatíme a za ty kvalitnější se nám nechce platit. A doufám že mi tady nezačne někdo vyprávět něco o otevřené filozofii UNIX-line systémů a volně šířitelného software. To má asi stejnou logiku jako kdyby člověk dělal práci za kterou nebere žádné peníze a odměnou mu budiž bude pouze a jen dobrý pocit.

« Odpověď #7 kdy: 24. 03. 2011, 12:59:35 »
Nech je to ako chce, zrušenie účtu je základná vec, ktorá má pre mňa zásadné slovo pri hodnotení webu.

http://zdrojak.root.cz/clanky/nechte-uzivatele-odejit/

Pavel 'TIGER' Růžička

« Odpověď #8 kdy: 24. 03. 2011, 16:08:26 »
@smoofy ... jenže já si za pohodlí rád připlatím, akorát ta možnost není .... RedHat také není zadarmo, tohle je server o Linuxu a ne o OpenSource .... nicméně na toto téma pokračujme ve vlákně o fullscreen reklamě, ať se nemusíme opakovat.

@rooobertek ... ano, také si to myslím, navíc dříve tu ta možnost byla, viz. nápověda ... ano, nejdřív jsem se poradil s nápovědou, než jsem se zeptal, nebral jsem to jako ztrátu času. Jsou lidé, co čtou nápovědy, ale k čemu jim jsou, když nejsou aktualizované? Nicméně to beru jako krok zpět. Hlavně u blogu to jde a v rs ne ... je to hodně zvláštní.

Strasidlo

« Odpověď #9 kdy: 24. 03. 2011, 18:27:00 »
Pokud Vám to vyloženě vadí, vyplňte informace v účtu falešnými informacemi a emailem, který nebudete používat. Nickname Vám sice nezmizí, ale informace v profilu ano.

Pavel 'TIGER' Růžička

« Odpověď #10 kdy: 24. 03. 2011, 20:41:48 »
Vadí, nevadí ... to je celkem nepodstatné ... jen mám ve zvyku po sobě uklidit nepořádek a je jedno, jestli to je zrušení účtu, nebo zametení podlahy po přesazování květin. Vím, že když to neudělám v nejbližší době, tak už se prostě k tomu nedostanu, taková je prostě praxe.

me vakérav

« Odpověď #11 kdy: 25. 03. 2011, 09:13:34 »
Pokud „uklidit nepořádek“ znamená smazat všechny příspěvky včetně navazujících odpovědí, jsem velice rád, že taková možnost neexistuje. Zrušit účet prostě technicky dost dobře možné není.

Pavel 'TIGER' Růžička

« Odpověď #12 kdy: 25. 03. 2011, 10:10:09 »
@me vakérav --> Tak u mne je to naprosto jedno, já stejně přispívám anonymně, a každý správný účet by měl jít zrušit se zachováním dat. Stejně jako když odstraňujete uživatele ze systému, taky se Vás ptá, jestli chcete smazat i data, nebo jen účet. Pochopitelně by to bylo automaticky nastavené se zachováním dat, aby uživatel neměl možnost ovlivnit jejich smazání. Ovšem pokud takhle není systém navržen, pak se mohu jen domnívat, že je to velmi špatný koncept.