Přiznám se, moc nerozumím argumentu že LLMs škodí ještě víc. Ano, podle mě škodí a jak to souvisí s tím že škodí sociální sítě? Já se domnívám že největší problém jsou ty rychlé a emoční jako jsou Instagram, tiktok,… A tam skoro žádné informace nejsou.
Řešení je samozřejmě obtížné a nepohodlné. Na druhou stranu, pokud bychom toto nepohodlí podstoupili všichni, nebo alespoň velké procento populace, určitě by se našlo něco, kde by šlo čerpat alternativní informace. Asi by stačilo kdyby vzniklo vícero nových malých webů na kterých by byly diskusní fóra. Já nevím jak to vyřešit. Nemám spolehlivý a jednoduchý recept. Ale jsem přesvědčený o tom že současný stav je jenom špatný.
Další věci je, že určitě najdeme sociální sítě kde stále můžete konzumovat alternativní obsah. Například Twitter se hodně posunul v tom, že pokud člověk není úplný blázen, není vulgární a nevyhrožuje smrtí, může publikovat drtivou většinu svých myšlenek.
A určitě se časem objeví další alternativy v nezápadních zemích. Kde politická cenzura nebude tak silná, nebo bude zaměřená jiným směrem.
Nepropadal bych panice. Domnívám se že opustit aplikace firmy Meta nemusí znamenat informační hlad.
Na tomto webu bych spíš očekával právě technické řešení nějaké decentralizované sociální sítě, než dohady o tom jak obejít úchylné regulace.
Pro zlé lidi v sociálním prostoru není nejvyšším trestem když se s nimi pohádáte. Nejvyšším trestem je když je přestanete číst a budete je totálně ignorovat. ;-)
Mnoho lidí je na sociálních sítích opravdu závislý a měli bychom asi spíš přemýšlet nad tím, jak společnost od tohoto očistit, než se vymlouvat na to jak pohodlné to je, být feťákem
Je to jen můj názor a mohu se mýlit. :-)