Go neni vubec spatny, kdyz to porovnam s Javou tak start HTTP serveru s jednoduchym restem je okamžitý (nevím kolik to "okamžitý" je, řekněme pod 50ms) a v paměti to vyžere jen asi 2 MB. U Javy se ani do spuštěného Tomcata kde dělám re-deploy nedostanu pod 750ms a i embedded jetty vyžere přes 80MB paměti. Jo a je to okmažitě zkompilované, oproti java buildům.
Dále já vycházím z toho, že samotné C není vůbec špatné, Golang je vylepšené C, z moji perspektivy dokáže hlavně to, že umí reflexi, což neumí ani C++. A má automatickou správu paměti.
Dále svou jednoduchostí odrazuje frikulínsko-píčusácké vývojaře, kteří vymýšlí shity typu Hibernate nebo píšou shity typu Jersey a různé další podobné pomalé píčoviny, o kterých jednou všem dojde, že to jsou píčoviny. Navíc jsem zastáncem názoru, že na výkonosti záleží - takové ty kecy a kydy typu že program může vyžrat kolik chce a být pomalý, protože to "stačí", vůbec neuznávám - viděl jsem to několikrát v praxi, jak jsou javovské enviromenty kde běží hromada různých service, pomalé sráče. Samozřejmě to co říkám o Javě bude stejně platit o .NET a dvojnásobně platit o shitu typu Node.js. Se zdroji se nesmí plýtvat, pak to v praxi stojí za hovno.
Jinak v Go nedělám, protože bude trvat ještě mnoho let, než lidi vyzrajou a nasadí se to (a nebo něco obdobného) i do korporátní sféry, kde to nahradí Javu. Ale to musí ještě v mezičase chcípnout staré Hibernate struktury, Oracle DB, a podobné shity. A nakonec kdoví, jestli to není celé jen utopie, protože když na projekt naskáče hromada cvičených opic a nikoliv vývojářů, tak by si tu architekturu stejně zmrvili.