Nejsou nekde nejak oficialne vysvetleny scenare, jakymi se vlastne ma to zpropadene UI vc. klavesovych zkratek pouzivat? Protoze prijde mi to ponekud nekonzistentni.
Dam takovy priklad. Mam 2 plochy. Na 1 mam otevrenou 2x IntelliJ ideu a Textedit. Na 2 mam otevrenou 1x intellij Ideu a a rovnez Text edit. Takto jsem si logicky usporadal 2 typy uloh, na kterych pracuju.
Pokud dam command+sipka dolu, tzv. Exposure, tak IntelliJ idea mi zobrazi vsechny sve 3 instance, ikdyz jsou na 2 odlisnych plochach. Pkud dam Exposure pro Textedit, tak mi ukaze jen jednu instanci, tu co je na aktualni plose (to mi prijde smysluplne). Chapu, ze si to udelal Idea takto sama, ale nechapu, jakto ze si to dpc MOHLA udelat sama - to, jak ma fungovat Exposure, snad spada pod zopdpovednos Window manageru, a ne pod zodpovednost jednotlivych aplikaci, ktere v tom potom delaji gulas. Tak co to je za pitomost...
Dalsi problem je, ze v tomto typu uziti, kdy mam 2 plochy, je naprosto nepouzitelny Command+Tab, protoze ten zaprve nijak nebere ohled na otevrena okna aplikaci a ani nebere ohled na pouzivane plochy, tzn. ze by ukazal jen ty apps, co jsou na dane plose. Proste je to naprosto zbytecna vec, ktera ma jednine pouziti v tom, ze se muzu prepinat rychle mezi 2 oknama (coz pouzivam intenzivne na vsech os).
Dalsi vec, ktera me vytaci, je, ze sice mam klavesovou zkratku Comman+sipka nahor, ktera me dostane do Mission Control, ale v nem nemam zkratku pro prepinani mezi aplikacema na aktualni plose, takze musim jako blbec vzit do ruky mys nebo touchpad. To je naprosto absurdni. Jediny zpusob, jak se prepnout do jineho okna jine aplikace na stejne plose, tzn. na plose 1 z Idei do TextEditu, je pouzit Ctrl+F3, coz me dostane do Docku, a tam si muzu vybrat window Texteditu. Jenze tam je problem v tom, ze nedokazu rozlisit, ktere window nalezi na kterou plochu, protoze ja chci to z plochy 1, takze je to rovnez nanic.
Zkratka to ovladani a chovani je natolik bizardni, ze si zada nejake vysvetleni.