Souhlasím s tím, kdo doporučoval tiché větráky. Měl jsem dříve desktop s 65W procesorem (i7 8700) a GPU s pasivním chladičem. SilentiumPC Fera na procesoru (tedy celkem cenově dostupný Polák, žádné raketové chlazení), jedna nějaká Noctua za dvě stovky vzadu na skříni. 2 přední větráky jsem měl odpojené, protože byly na můj vkus dost slyšet. V BIOSu nastavený režim pro CPU Normal a case na Silent. Uchladilo se to tak s velkou rezervou. Bedna (nějaký větší fractal design) byla pod stolem a když jsem k ní dal ucho, slyšel jsem slabě hučet ten chladič na CPU (Fera). Noctuu na bedně jsem na ty nízké ot. neslyšel vůbec, že je v chodu jsem poznal jen podle toho že se točila :-) Každý má toleranci jinde, ale musel bych mít dost netopýří sluch, aby mi to v noci vadilo. Nevím co se řeší.
Teď mám pracovní zbook ještě ve "ztenčené" verzi (Firefly), v zimě se to hodí jako zdroj tepla, určitý randál to generuje téměř nonstop. Nevybíral jsem si, dostal jsem to. Obrovská výhoda stolního počítače, že jde provozovat výkonně a přitom velmi tiše.