Dodatok:
Co ma na sucasnom trhu prace fascinuje je to, ze aj keby som mal na Githube naprogramovany vlastny prekladac nejakeho vlastneho jazyka aj s gramatikou alebo nejaky driver pre Windows/Linux, tak som v podstate na lokalnom trhu nezamestnantelny, pretoze tu nikoho nic ine nezaujima, len nejake frameworky a knihovny, potemkinove unit testy a ine voodoo, Azury a AWSy a ine podobne specificke produkty a postupy. Mne z toho vychadza, ze tu sa uz ani nehladaju programatori, ale odbornici na frameworky a biflosi ktori sa nadrtili vsetky tie spravne poucky a postupy za ktore ich sef pochvali aj ked z mnohych hladisk su nezmyselne a zbytocne. Vrchol je, ze tu sa nenajdu dvaja ludia co by sa zhodli na definiciach tych pojmov, za co vas firma A vyhodi, to vo firme B je svate pismo,. Napr. tie unit testy, doteraz som vzdy pocul len hadky o tom ako sa to ma "spravne" pisat a kazdy pod tym vidi nieco ine, niekto to berie viac-menej ako integracne testy, iny zas len cisto povrchne overit samotnu metodu bez ohladu na to, co sa deje dolu v hierarchii a pod. Ja sa do toho nezapajam, lebo je mi to vlastne u pierdole, ja robim pre prachy a nie aby som sa hadal, co mi povedia, tak budem robit, aj ked samozrejme mam svoj nazor a kontinualne si studujem nielen novinky, ale aj klasicke knihy a postupy na ktore v minulosti nebol cas.
Obecne, ale na miestnom trhu je na najkatastrofickejsej urovni riadenie projektov, to nemam kapacitu pochopit co sa tu deje na urovni manazmentu to je kafkovsky bizar mixnuty s fantaziami Davida Lyncha. 70 rokov skusenosti z USA a tisice knih (za dostupnu cenu) kde su na realnych projektoch popisane veci ktore sa nemaju/maju robit, vysokoskolske kurzy, ine kurzy, internetove stranky, kde su tie informacie ZADARMO, ale tu sa neustale dookola miestni veduci pokusaju objavit koleso a doslova vedome robia presne to pred cim niekto kto je uznavany odbornik v nejakej knihe/clanku varoval, ze to nefungovalo uz pred 50 rokmi a vysvetlil preco to nebude nikdy fungovat. A co ma dostalo do kolien je, ze to co sami niekde na skoleni ucia tak v praxi robia presne opak. To nepochopim toto, to je diagnoza. Slovanska dusa? Alebo co to je.