Zamítnutá doména u jednoho ISP

Zamítnutá doména u jednoho ISP
« kdy: Dnes v 14:02:56 »
Pouzivam najvacsieho ISP na slovensku, ktory zatial dava verejne IP zdarma.
Na tejto IP mam namap. rev. proxy a za nim niekolko serverov resp. viac domen.
Prevazne mam free domeny tretieho radu.
Z internetu vsetky domeny funguju, ale mam problem s jednou domenou a to ***.ddns.info
Klienti, ktori sa chcu pripojit na moj ***.ddns.info a pouzivaju ISP telekom, tak maju smolu.
Ak sa klient pripoji cez nejaku VPN, alebo si zmeni DNS, tak web funguje.
Z toho vypliva, ze ISP tuto domenu na svojich resolveroch blokuje (mozno, ze taketo free domeny sa casto pouzivaju ma fishing a pod. preto ich ISP blokuje).
Asi nema zmysel kontaktovat telekom a poziadat ho aby konkretne moju ***.ddns.info povolil.
Bezny ludia vacsinou nezvyknu pouzivaju vpn a ani menit DNS, preto ich o to nemozem ziadat a na web sa potom nedostanu.

_Jenda

• 1 669
    • Zobrazit profil
    • https://jenda.hrach.eu/
Re:Zamitnuta domena u jedneho ISP
« Odpověď #1 kdy: Dnes v 14:17:17 »
Bude potřeba lepší diagnostika.
Pro začátek jakým způsobem se to (ne)resolvne.
Je divné že by se to, pokud by to bylo jen DNS, týkalo všech klientů, čekal bych, že tak půlka lidí má dneska nastavené 8.8.8.8.

Re:Zamítnutá doména u jednoho ISP
« Odpověď #2 kdy: Dnes v 14:40:28 »
Ne nema, vacsina beznych ludi ma DNS v automatike, na mobiloch skoro vsetci. Cize DNS dostane od poskytovatela.
Ak pouzije VPN, tak na web sa dostane, ak si zmeni DNS napr. na 1.1.1.1, alebo 8.8.8.8 tak sa tiez dostane na web.
Ak si necha DNS v automatike, tak mu ho prideli ISP (telekom) a web mu nefunguje.
Ale to som uz pisal.

Re:Zamítnutá doména u jednoho ISP
« Odpověď #3 kdy: Dnes v 16:26:10 »
Asi nema zmysel kontaktovat telekom a poziadat ho aby konkretne moju ***.ddns.info povolil.
Bezny ludia vacsinou nezvyknu pouzivaju vpn a ani menit DNS, preto ich o to nemozem ziadat a na web sa potom nedostanu.
Jaký má být smysl tohoto příspěvku? Pokud ti Telekom něco blokuje, podle tvého názoru neoprávněně, a ty se ani nepokusíš je kontaktovat, co myslíš, že se stane tady na fóru?