Aha, takže problém /64 nie je ten, že IP adries by bolo málo (bolo by ich až-až), ale ten, že "fyzika" siete (alebo správne asi štandard) je tak nastavená, že jednoducho z hľadiska použiteľnosti treba väčší rozsah, inak mi je to k ničomu. Blahoželám súdruhom, ktorí takýto štandard vymysleli. Čoskoro budeme vynaliezať IPv8, lebo ako tak pozerám, tak rozsahy sa pridelujú prakticky tak ako pri IPv4 v minulosti, čiže vďaka štandardom zbytočne veľké. Hlavne, že keď sa hovorí, prečo je IPV4 zlé a IPv6 dobré, tak sa v prvom riadku článku hneď na úvod píše, že IPv4 umožňuje 2^32 adries a IPv6 2^128. Hoci reálne je to vďaka nezmyselným štandardom rádovo podstatne menej. Akože je mi jasné, že IPv4 sa čerpalo tak či tak rýchlejšie, ale ja sa na to pozerám skôr pohľadom, že čoskoro bude mať svoju IP adresu aj umývadlo a prideľovanie štýlom /64 alebo /56 (podľa toho, čo píšeš) nebude ani zďaleka stačiť. Hovorím teraz o oddelení podsietí, keďže viem ako fungoval káblovkový internet cca 20 rokov dozadu u nás. Ľudia boli v jednej sieti v celom meste a jeden známy sa mi pochválil, že z počítača jednej firmy skúsil vymazať nejaké faktúry (bolo mu divné, že viidí všetky počítače) a ono to išlo. Zmazal ich. Kto vie, ako to v tej firme potom skončilo.