Pohybuju se v prostredi s vysokym poctem absolventu UPOL, MUNI, VUT a VSB. Uprimne receno, nevsmil jsem si, ze by absolventi jedne z techto skol viditelne vycnivali nebo zaostavali. Naopak, kdyz se od absolventu dozvidam, co vsechno je na tech skolach mozne, neprstavam se divit. Jakekoli deleni na kvalitativni kategorie jsou jenom kecy. Zvlast, kdyz VSB lze zaberem oboru srovnavat castecne jen s VUT.
Vyhodou VSB je, ze krome ciste informaitky muzes studovat i aplikaci informatiky v ruznych technickych oborech (at uz volbou predmetu, nebo volbou jineho oboru). Na FEI mají například obor kombinujici informatiku a aplikovanou matematiku. Na VŠB je největší superpočítač v ČR. (IT4INNOVATIONS). Nakonec, když tě zvolený obor v průběhu studia přestane bavit (zjistíš, že chceš dělat něco jiného) dá se přejít na jiný. To je výhoda technických oborů.
Na tvém místě bych volil i podle toho, zda chci/nechci zůstat doma/dojíždět, ve kterém místě mám nějaké další aktivity a jak jsou pro mne důležité, atd... Obě školy ti jsou schopny poskytnout dobrý základ, nakonec bude stejne nejvíc záviset na tobě. Jak jsem řekl, pro mě osobně VŠB kvůli přesahu do techniky (na což můžeš na UPOL zapomenout) a větší variabilitě, pokud tě čistá informatika nebude bavit.