Hledáte užitečné téma k diplomce?

Re:Hledáte užitečné téma k diplomce?
« Odpověď #15 kdy: 18. 05. 2013, 11:39:16 »
Inzenyrska diplomka by mela prinest neco noveho, ale nerikejte tomu veda nebo vyzkum. Kdyz uz, tak vyvoj. Inzenyr je inzenyr, ne vedec nebo vyzkumnik.
Ok, nedělá mi problém jedno mlhavé slovo (výzkum) nahradit jiným mlhavým slovem (vývoj) :)

Mirek

« Odpověď #16 kdy: 18. 05. 2013, 11:57:52 »
Inzenyrska diplomka by mela prinest neco noveho, ale nerikejte tomu veda nebo vyzkum. Kdyz uz, tak vyvoj. Inzenyr je inzenyr, ne vedec nebo vyzkumnik.
V diplomce má inženýr hlavně prokázat, že zvládá principy inženýrské práce - nemusí nezbytně objevit a "vyzkoumat" něco nového.

Na vyzkoumání něčeho nového je PhD a vyšší...

Jakub Galgonek

« Odpověď #17 kdy: 18. 05. 2013, 12:09:02 »
V diplomce má inženýr hlavně prokázat, že zvládá principy inženýrské práce - nemusí nezbytně objevit a "vyzkoumat" něco nového.

Tohle se u nás říkalo o bakalářce.

« Odpověď #18 kdy: 18. 05. 2013, 12:10:37 »
Takže nemáš nic proti diplomce "Vytvoření e-shopu pro prodejce ponožek"? Tak to já teda jo :)

diplomka

« Odpověď #19 kdy: 18. 05. 2013, 12:41:06 »
OMG, všichni víme, kdo vychází z VŠ a vy tady vymýšlíte nesmysly o diplomkách :D Tohle je možný fakt jen na root fóru...

Jakub Galgonek

« Odpověď #20 kdy: 18. 05. 2013, 12:45:12 »
OMG, všichni víme, kdo vychází z VŠ a vy tady vymýšlíte nesmysly o diplomkách :D Tohle je možný fakt jen na root fóru...

Není VŠ jako VŠ ...

« Odpověď #21 kdy: 18. 05. 2013, 12:53:47 »
Obvykle je mi nadáváno, že chci z VŠ dělat učňáky, takže výtky z druhé strany jsou pro mě vítaným zpestřením :)

diplomka

« Odpověď #22 kdy: 18. 05. 2013, 12:57:59 »

Není VŠ jako VŠ ...

To je přesně, co z toho přímo stříká. Ty jsi studoval tu nejlepší školu na světě a chceš to všem ukázat. Nic proti tomu, kdybys ale jinde ve vláknech nedokazoval, že to tam asi nebude o nic lepší než jinde, když jsi ji dokázal dostudovat. Celé to prostě nedává smysl. Když ta diplomka bude dobrá, může být i na ten eshop. Realita je ale taková, že většina všech diplomek je na horší úrovni. Pokud to není týmový projekt, který může být zajímavý, ale do diplomky se potom moc nehodí, když někdo jiný ji dělá sám.

Jakub Galgonek

« Odpověď #23 kdy: 18. 05. 2013, 13:14:55 »
Není VŠ jako VŠ ...
To je přesně, co z toho přímo stříká.

Chtěl jsem tím jen říct, že někde možná eshop na ponožky jako diplomka projde, ale projít by správně neměl. Zbytek tvého příspěvku už raději komentovat nebudu.

« Odpověď #24 kdy: 18. 05. 2013, 13:24:45 »
Ty jsi studoval tu nejlepší školu na světě a chceš to všem ukázat.
To bylo fakt ubohý. Ale to neva, příště si dáš jinej nick a je to vyřešený.

diplomka

« Odpověď #25 kdy: 18. 05. 2013, 13:28:46 »
Nemyslím to nijak špatně, ale je to snad zřejmé, ne? Plácat se po ramenou, jak teoreticky existují školy, které to tak nemají. Realita je ale jiná a to už nedodáte.

Klidně bych se registroval, ale ještě jsem se k tomu nějak nedostal. Hlavně je problém v tom, že už tu zůstalo moc málo lidí a je to znát i tady. Abych tu pak nebyl sám.

« Odpověď #26 kdy: 18. 05. 2013, 13:41:33 »
Nemyslím to nijak špatně, ale je to snad zřejmé, ne? Plácat se po ramenou, jak teoreticky existují školy, které to tak nemají. Realita je ale jiná a to už nedodáte.
Nikdo se po ramenou neplácá. Smyslem diplomky je prostě přinést něco aspoň trochu nového. Že na některých školách projdou práce, které tohle nesplňují, to je jejich chyba, ne naopak.

To je jako říct, že v některých obchodech se běžně prodává zkažené maso a prodejce, který trvá na prodeji masa čerstvého, dělá na ostatní machra, protože zkažené maso "je přece realita".

Mirek

« Odpověď #27 kdy: 18. 05. 2013, 13:57:55 »
Takže nemáš nic proti diplomce "Vytvoření e-shopu pro prodejce ponožek"? Tak to já teda jo :)

A to jsem napsal kde? Udělat (jakýmkoliv způsobem) dnes e-shop není práce pro inženýra. Ale nějaká témata kolem e-shopů jsou i na diplomku náročná.

Mimochodem - ty ponožky měly témata z okruhu e-shopů deklasovat? A kdyby to byl e-shop na raketoplány a nebo monoposty F1, bylo by to dostatečně hi-tech i pro diplomku?

« Odpověď #28 kdy: 18. 05. 2013, 14:27:22 »
A kdyby to byl e-shop na raketoplány a nebo monoposty F1, bylo by to dostatečně hi-tech i pro diplomku?
Ne.

txt

« Odpověď #29 kdy: 18. 05. 2013, 14:37:17 »
A to jsem napsal kde? Udělat (jakýmkoliv způsobem) dnes e-shop není práce pro inženýra. Ale nějaká témata kolem e-shopů jsou i na diplomku náročná.

Mimochodem - ty ponožky měly témata z okruhu e-shopů deklasovat? A kdyby to byl e-shop na raketoplány a nebo monoposty F1, bylo by to dostatečně hi-tech i pro diplomku?

jj, nainstalovat hotový řešení na wordpressu, joomle, atp. může kdejakej trotl, ale na e-shop se daj napasovat i složitější problémy. Například matem. modely pro řízení skladových zásob, penetrační testování, data mining...