Jak tohle udělám, když nemám MacOS?

Kkt1

Re:Jak tohle udělám, když nemám MacOS?
« Odpověď #45 kdy: 25. 03. 2018, 16:28:37 »
Youda, chapu, nebudu te presvedcovat, treba ze sw kupujes jednou a mas ho k dispozici treba na 6 zarizenich. A v rodine ho sdilis, takze nejak nevidim problem... waze neni must have app pro vetsinu lidi, mapy byli pruserove a v tomhle google ma proste lepsi zdroje nez apple, o bugoch v androidu by sme tady mohli napsat tisice prispevku a porad bychom neskoncili... kazdy at pouziva co chce, vidis veci nejak, ja je vidim jinak. BTW Iphony se delaji v ruznych velikostech, ale zase proc te presvedcovat o necem... pokud me beres za iovci jenom proto ze tve usecase jsou jine nez me, ze nedokaze videt nektere veci bez emoci, ok, jsem iovce.  ;)

Steve

« Odpověď #46 kdy: 25. 03. 2018, 17:29:05 »
Namatkou, neexistuje TOAD.

Jestli pod tim myslis DB nastroj Toad od Questu tak ten na Macu pouzivam hodne let 8) Jak Oracle verzi tak novejsi Toad Edge pro MySql.

TomBA

« Odpověď #47 kdy: 25. 03. 2018, 22:35:26 »
A co ucetnictvi? Nebo hry? Chromebook je skvely pro zakladni pouziti, sem-tam e-mail, nekdy neco napsat, neco spustit z Androidu. Jakmile ale ocekavam od pocitace vice nez internet, e-maily, tak je chromebook IMHO nepouzitelny. A ze je placka mrtva? Kde mate ulozenou treba tu bratrovu svatbu? Na youtube, kde vam kvuli pisnicce smazou video a vase video je v <>? Lide jsou ruzni, to co vyhovuje vam, nedostacuje treba mym pozadavkum...
Účtovníctvo - napríklad keepi.eu. Ale všetky väčšie systémy dnes majú aj web rozhranie, alebo RDP.
Hry - hrám len šach (mobialia), ale v playstore je hier veľa. Samozrejme nie najmodernejšie "kečupáky".
Videa - nemám na youtube, ale na vlastnom serveri (plex).
To že moje názory sú subjektívne je samozrejmé. Tak ako tvoje (vid tvoje vyjadrenie, o použiteľnosti chromebooku hoci ho takmer isto nepoznáš/nevyužívaš) a každého iného diskutujúceho...
Ako spieva Grigorov:"Všetci sa zideme raz v jednej posteli" - a to bude cloud. Či už apple, ms, alebo google.

MasoxCZ

« Odpověď #48 kdy: 26. 03. 2018, 00:28:23 »
Díval jsem se na video pro přechod z Win na MacOS a je to teda dost zajímavé:

https://www.youtube.com/watch?v=tpqMPvKs06M

Neumím si představit ekvivalentní náhradu te synergie aplikací a přístrojů na Win nebo Linuxu.

Tak třeba:

1. Time Machine - v podstatě inkrementální zálohovací systém, trochu mi to připomíná GIT. Je součástí MacOS. Existuje na to vůbec nějaká ekvivalentní náhrada, který by měla takovou vysokou aplikovatelnost? Já si vždycky jako vůl dělal zálohy ve formě ISO, když už. Pak jsem se i na to vykašlal protože se mi to nechce pořád nastavovat.

2. Use Case: komunikuju se zákazníkem, vyberu v textu (třeba v emailu) jeho patičku, OS automaticky rozpozná, že jde o kontakt. Ten si uložím do kontaktů a následně proběhne automatická aktualizace kontaktů i na iPhone a dalších. No tak už tohle by mi ušetřilo dost otravné práce.

3. Někam se potřebuju dopravit autem, k zákazníkovi, kdekoliv. OS mi najde vybranou adresu na mapě a trasu mi hodí do iPhone, takže jen nasednu do auta, šoupnu iPhone někam do držáku a jedu.

4. Automatické propojování dokumentů s iCloudem. Poprvé v životě bych mohl mít skutečně zálohované svoje různé dokumnty, aniž bych byl nucen používat webové služby (Google Calc atp.)

5. Safari je integrován do OS, takže si třeba můžu zálohovat záložky a tyto záložky budou k dispozici i v Safari na iPhone. To se mi ještě nikdy nepoštěstilo, aby moje záložky nějak dlouhodobě přežily - ne že by nešly zálohovat i jinde, ale je s tím otrava a proto to nedělám.

Na Windows by se možná něco podobného dalo taky dosáhnout, ale na Linuxu teda rozhodně ne, leda bych byl nerd, co má čas se štvát s nastavováním všeho možného.

1) Body obnovení + FileHistory; stačí to zapnout a nastavit.
2) nevím jak je to přesně s automatikou, ale programy kam úsek textu s kontaktními údaji hodíš a vypadne VCFko samozřejmě existujou.
3) Google Maps v prohlížeči. Naplánuješ cestu a vlevo zvolíš Odeslat do telefonu. Pokud máš zařízení víc, dostaneš samozřejmě na výběr kam to chceš poslat.
4) na Windows samozřejmě existujou do lokálního filesystému integrovaní klienti OneDrive, Dropboxu, GDrive, iCloudu i mnoha dalších. Win10 dokonce dávají v nastaceních na výběr, zda chceš dokumenty primárně házet do složky synchronizované s OneDrive.
5) Umí to zcela bez problému jak Chrome, tak EDGE; ten navíc umožňuje daleko snazší odeslání prohlížené stránky na desktop, stačí vytáhnout spodní menu a zvolit "odeslat do jiného zařízení" nebo "pokračovat na počítači" (to dokonce VŠECHNY záložky na mobilu pošle do notifikačního panelu všech na účet napojených zařízení, a je na tobě, kde si odmáčkneš pokračování.

Fuckt nevidím důvod Japko nějak nábožně uctívat; s výjimkou TimeMachine měli ostatní VŠECHNO dřív.

MasoxCZ

« Odpověď #49 kdy: 26. 03. 2018, 00:32:11 »
1. V Linuxu no problem. Je tam samozřejmě možnost jednoduše v GUI nastavit inkrementální zálohování a pokud chceš "time machine" na celý OS, stačí udělat snapshot (otázka pár vteřin) ve FS.
2. Stačí mít třeba Nextcloud a např. v Debian 9 je už přímo možnost propojení se vším. Android s tím taky pracuje no problem. S Google to taky pracuje, pokud nechceš nastavovat vlastní synchronizační server.
3. Tady nevím. Adresu za minutu naťukám do navigace ručně a taky jedu...
4. Myslíš, že iCloud není webová služba? Pokud nechceš Google, je vždy možnost řešit to opět pomocí Nextcloud. Zálohuje se vše, co chceš. Synchronizuje se vše, co chceš. Poznámka- synchronizace na cloud NENÍ záloha!
5. Firefox má synchronizaci spousty věcí na všech platformách. Tady nevím, co řešíš.
Videl jste nekdy macos v realu, nebo jenom jste pozoroval nekoho jak nese mavbook?

3. Evidentne jste nepochopil moznosti macos - dostanu od obchodniho partnera obycejny e-mail se schuzkou, ja jenom potvrdim schuzku a mam danou schuzku v kalendari na telefonu. Pak mi v kancelari zadrnca telefon ze je uz cas jit na schuzku, protoze dle aktualni dopravy musim vyrazit autem za 10 minut. Sednu do auta a pustim mapy a dostanu navigaci na schuzku. Jak tohle udelate v linuxu? Ano, akceptujete schuzku a tim se vase efektivita konci. Nekdy mam 10 schuzek za den a tohle proste setri cas a misto hledani v mobilu kam mam vlastne jet a hlidani kdy musim vyrazit abych dorazil na schuzku vcas tohle proste neresim, resi to za me integrace od apple..
4. Podporuje next cloud versioning treba u kontaktu? Nevim, ptam se... U icloud kdyz se rozhodnu obnovit ze zalohy kontakty, tak je proste obnovim...

Vemu to odzadu:
4) verzování kontaktů jsem v životě nepotřeboval, ale Gmail to samozřejmě umí.
3) tohle Outlook uměl už v roce 1997. Gmail +GoogleCalendar to umí taky hodně dlouho (tuším od začátku), a v kombinaci s GoogleMaps nebo Waze to taky není žádný problém.

MasoxCZ

« Odpověď #50 kdy: 26. 03. 2018, 00:38:49 »
A co třeba ekvivalent FaceTime pro Android nebo Win? Mám na hlave sluchátka s mikrofonem, pracuju a někdo mi volá na mobil - nebo potřebuju volat já. Tak nemusím ani brát do ruky mobil, protože použiju Facetime.

AirDroid + pouzitie Bluetooth pre pripojenie PC k telefonu ako bezdrotoveho headsetu: https://www.technologyhint.com/make-receive-calls-pc-android/ . Vyzaduje to sice, aby telefon bol v dosahu bluetooth, ale tusim aj FaceTime vyzaduje, aby telefon bol na rovnakej WiFi ako Mac.
U facetime je jeden dulezity rozdil. Jsem doma, sedim budto u macu, nebo u tabletu. Zazvoni telefon a ja ho mohu zvednout na iphone, na macu, nebo na tabletu, pripadne na notebooku pokud jeste resim praci. Tohle s bluetooth neudelate...

Ale jistěže jo. Hangouts, Skype (zvracím), Voxer, Viber (zvracím ještě víc). Všechny zvoní na všech online zařízeních s dotyčným účtem.

Kkt1

« Odpověď #51 kdy: 26. 03. 2018, 00:46:34 »
A co třeba ekvivalent FaceTime pro Android nebo Win? Mám na hlave sluchátka s mikrofonem, pracuju a někdo mi volá na mobil - nebo potřebuju volat já. Tak nemusím ani brát do ruky mobil, protože použiju Facetime.

AirDroid + pouzitie Bluetooth pre pripojenie PC k telefonu ako bezdrotoveho headsetu: https://www.technologyhint.com/make-receive-calls-pc-android/ . Vyzaduje to sice, aby telefon bol v dosahu bluetooth, ale tusim aj FaceTime vyzaduje, aby telefon bol na rovnakej WiFi ako Mac.
U facetime je jeden dulezity rozdil. Jsem doma, sedim budto u macu, nebo u tabletu. Zazvoni telefon a ja ho mohu zvednout na iphone, na macu, nebo na tabletu, pripadne na notebooku pokud jeste resim praci. Tohle s bluetooth neudelate...

Ale jistěže jo. Hangouts, Skype (zvracím), Voxer, Viber (zvracím ještě víc). Všechny zvoní na všech online zařízeních s dotyčným účtem.
Viber zvoni kdyz mi nekdo vola na +4206xx? Zajimave...

MasoxCZ

« Odpověď #52 kdy: 26. 03. 2018, 00:49:51 »
Trochu me to pobavilo. Predpokladam, ze tedy mate android telefon, win notebook a nejaky android telefon. Kdyz vam zazvoni hovor, muzete ho vzit na kteremkoliv svem zarizeni, nebo proste musite najit telefon a volat z nej?

Tak tohle mě zajímá. Týká se to JENOM volajícího z Applu s aktivními daty, nebo jakéhokoli volajícího za jakéhokoli zařízení bez ohledu na data? Tedy může to být hlasový hovor z hloupého telefonu (např. pro seniory), přicházející hlasovou službou GSM do iphonu s wifi připojenou na SSID pro hosty (tedy routovaném pouze na internet) případně na datovém přenosu operátora, a můžu jej zvednout na noťasu připojeném do drátového ethernetu v jiném adresním prostoru, a tedy NEvidícím se navzájem s tím iphonem jinak, než skrz iCloud, případně přes spárovaný bluetooth?
A nebo to funguje výhradně při volání z iphonu / ipadu s povoleným FaceTime a průchozími daty na opět iphone / ipad s průchozími daty a povoleným FaceTime? Protože tuhle druhou možnost při použití Hangouts nebo Skype umí všechny platformy, a tu první možnost jako první platforma uměl webOS na Palmech a jmenovalo se to Synergy. A nebylo to omezené jen na voice vs. Skype, nýbrž to umělo fungovat se všemi tehdy existujícími platformami, Skypem počínaje, Google Voice pokračuje, a ICQ a Facebookem konče.

MasoxCZ

« Odpověď #53 kdy: 26. 03. 2018, 00:51:14 »

Pokud oba konce mají Viber nainstalovaný a volající na dotaz při sestavování hovoru odpoví, že chce volat přes Viber, tak samozřejmě.

Kkt1

« Odpověď #54 kdy: 26. 03. 2018, 08:21:02 »

Pokud oba konce mají Viber nainstalovaný a volající na dotaz při sestavování hovoru odpoví, že chce volat přes Viber, tak samozřejmě.
Pokud oba maji viber... na apple je hezke to, ze mi zavola zakaznik a ja to proste zvednu na kteremkoliv zarizeni... nemusim mit nainstalovanych 100 komunikatoru jenom proto ze je muze pouzivat nektery zakaznik...

Lorenz

« Odpověď #55 kdy: 26. 03. 2018, 09:36:40 »
Co je ale každopádně jisté, tak to, že buďto přilnu k Microsoftímu řešení nebo k tomu od Applu. Sorry to say ale v Linuxu s tímhle prostě nepochodím a přitom to jako živnostník potřebuju, kvůli úspoře času. Nemůž pořád něco nastavovat a řešit, že to nefunguje, potřebuju mít dobře synchronizovány

Emaily
Kontakty
Kalendář
Poznámky
Záložky v prohlížeci
Fotografie
Hudbu

A to mezi počítačem i mobilem. Kdybych se nepodíval na to video na Youtube s MacOS, tak ani nevím, že takováto synchronizace vlastně vůbec je dnes k dispozici.

To lze na Linuxu velmi jednoduse. Ja treba prijdu ke stolnimu PC, do terminalu napisu synchome.sh a je zesynchronizovano s notebookem. S mobilem, pravda, ne, na druhe strane ztoho nelze vinit Linux, protoze na mobilech typicky nebezi normalni Linux, ale Linux peclive zkripleny Googlem, tj. Android.

black3r

« Odpověď #56 kdy: 26. 03. 2018, 14:19:02 »
Co je ale každopádně jisté, tak to, že buďto přilnu k Microsoftímu řešení nebo k tomu od Applu. Sorry to say ale v Linuxu s tímhle prostě nepochodím a přitom to jako živnostník potřebuju, kvůli úspoře času. Nemůž pořád něco nastavovat a řešit, že to nefunguje, potřebuju mít dobře synchronizovány

Emaily
Kontakty
Kalendář
Poznámky
Záložky v prohlížeci
Fotografie
Hudbu

A to mezi počítačem i mobilem. Kdybych se nepodíval na to video na Youtube s MacOS, tak ani nevím, že takováto synchronizace vlastně vůbec je dnes k dispozici.

teraz pouzivam iphone, windows a linux, predtym som pouzival aj androidy, vsetko co hovoris mam synchronizovane:
emaily: thunderbird na windowse aj linuxe pripojeny k rovnakym kontam ako mailove appky (gmail / apple mail) na telefonoch
kontakty: thunderbird + gContactSync, iPhone vstavany sync s googlom
kalendar: gnome calendar na linuxe, windows calendar na windowse aj iphone calendar zvladaju synchronizaciu s google calendarom
poznamky: google keep / evernote
zalozky v prehliadaci: chrome / firefox
fotografie: google photos (ok, uznavam, fotky koncia v cloude a nestahuju sa do PC, ale PC mam aj tak vacsinou napojeny na internet)
hudba: spotify (pocuvam vacsinou iba veci, ktore su na spotify, s premium kontom sa daju aj stahovat pre offline use)

MasoxCZ

« Odpověď #57 kdy: 26. 03. 2018, 22:32:48 »

Pokud oba maji viber... na apple je hezke to, ze mi zavola zakaznik a ja to proste zvednu na kteremkoliv zarizeni... nemusim mit nainstalovanych 100 komunikatoru jenom proto ze je muze pouzivat nektery zakaznik...

Tak jo, zeptám se ještě jednou:
Platí to pro JAKÝKOLI HOVOR, tedy i hlasový např. z pevné linky, nebo pouze pro hovor začínající i končící na applu?

Jenda

« Odpověď #58 kdy: 26. 03. 2018, 23:14:18 »
Platí to pro JAKÝKOLI HOVOR, tedy i hlasový např. z pevné linky, nebo pouze pro hovor začínající i končící na applu?

Z propagačních letáků mi přišlo, že pro jakýkoli.

TomBa

« Odpověď #59 kdy: 26. 03. 2018, 23:27:05 »
Jakmile ale ocekavam od pocitace vice nez internet, e-maily, tak je chromebook IMHO nepouzitelny.
No každopadne si to nemyslí ani autocad http://through-the-interface.typepad.com/through_the_interface/2018/03/the-future-of-autocad.html a ani Airbus https://www.reuters.com/article/us-airbus-alphabet/airbus-to-shift-employees-to-googles-g-suite-memo-idUSKCN1GR28I. Určite akceptujem ak ti chromebook, alebo chromebox nevyhovuje. Máš iné názory. OK. Viem pochopiť ak má niekto svoje priority, náviky, postupy. Ale považujem za problém keď niekto paušalizuje, alebo sa vyjadruje k niečomu čo nepozná povýšenecky a snaží sa všetkým vnútiť to svoje, to jediné správne...