Dovecot Sieve a odchozí e-maily

Dovecot Sieve a odchozí e-maily
« kdy: Dnes v 13:10:09 »
Zdravim,

ma nekdo realnou zkusenost? Zkusil jsem nastavit pres roundcube filtr na "Sender", nasledne na "all messages" (tedy bez filtrovani), ale odchozi testovaci email tim filtrem zrejme neprojde.

Na googlu je par pripadu, kde se pise, ze to pry podporuje (proton atd)., ale v dokumentaci sieve jsem nasel jen:

"Useful, when you want sieve to manage your incoming and outgoing email (you must ask your mail reader to Bcc your mail to your dovecot in this case)."

Posilani pres bcc, ktery nesmi uzivatel zapomenout, mi pripada jako kockopes (to uz muzu nastavit bcc v profilu).

Jde tedy pouzit sieve na odchozi emaily (posilane pres submission/smtpd)? Nebo pouze konfigurace primo v postfixu?

Diky

M Z

• 102
    • Zobrazit profil
Re:Dovecot sieve a odchozi emaily
« Odpověď #1 kdy: Dnes v 14:27:32 »
Odpoved ktera te asi nepotesi je: nijak. Odchozi emaily jdou pres smtpd/postfix, dovecot se o nich nema jak dozvedet. A co vlastne potrebujes s odchozimi emaily delat? Postfix toho taky umi docela dost.

Re:Dovecot sieve a odchozi emaily
« Odpověď #2 kdy: Dnes v 14:41:12 »
No ma se poslat kopie na dalsi adresaty. Dal bych prednost, aby to bylo soucasti mailove schranky, nez schovane nekde v nesouvisejici postfix konfiguraci. A ano, vim, ze primo v postfixu to nakonfigurovat lze.

Re:Dovecot Sieve a odchozí e-maily
« Odpověď #3 kdy: Dnes v 17:21:25 »
BCC se dá přidat i v Postfixu, viz https://www.postfix.org/postconf.5.html