Přiznám se, že jsem v IT dlouho byl, a byla to pohodička, člověk se úplně nepředřel a chodili slušné penízky, ale poslední roky jsem prošel víc příležitostmi jako DevOps inženýr, a je to fakt maso. Ten tlak na výkon se za poslední roky slušně zvýšil, mám pocit, že co dříve dělalo 3-5 lidí dnes dělá jeden člověk, pracovní pohovory připomínají spíše Kotel Jílkové a jsou extrémně stresující a najít pozici, kdy z člověka nevytřešou duši je fakt těžké + peníze už roky stagnují, ne-li spíše klesají. Přičemž co se týká know-how a všeho, jsem totálně na výši, nikdy jsem o věcech nevěděl tolik, neměl tolik know-how, ale zdá se, že to dneska už nezachráním.
+ Moje situace se změnila, dnes mám zainvestovány vyšší jednotky mio co jsem si ušetřil a finančně teoreticky nemusím pracovat desetiletí.
Což otvírá moji otázku, jestli nějak nezměnit kariérní směr a jak? Nějak mi přijde, že moje přenositelné znalosti je systematičnost, inteligence, schopnost se učit, vysoká organizovanost, schopnost dobře komunikovat a celkový přehled (od marketingu, po obchod až po finance) mi dávají solidní základ začít jinde, a trošku mi přijde, že jako technik jsem furt takový dělník a plýtvám svým potenciálem. Ostatní obory vidím, že stále rostou, ale ještě stále jsou níže než IT, a uvažuji kam se posunout. Známý se třeba posunul do stavebnictví a vydělává raketu a zaměstnává různé existence, ale na to já bych asi úplně neměl.
Nemáte nějakou radu, klidně si na kariérní změnu časově počkám.