> V pravidlech je například to, že debata má být slušná a kultivovaná. S tím se neslučuje například to, že komentáře píšete bez přemýšlení, takže pak posíláte tři komentáře po sobě, protože o tom, co jste napsal, začnete přemýšlet až po odeslání.
ja napsal 3 komentáre rovnako po sebe ako ty, a kým som reagoval na jeden, vy ste napísali druhý, tak som v novom komente reagoval na druhý... logické nie? Alebo ako som mal napísať v prvom reakciu na druhý, ktorý som ešte nevidel?
Uznávam že tu už trocha som neslušný, ale v rámci diskusie pod tou správičkou som neprejavil ani kúsok neslušnosti.
> Ne, opravdu to nezávisí na čase. Opravdu je to vámi, protože všichni, kdo se tady pohybují delší dobu, vědí, že máte problém diskutovat věcně a slušně.
Hovorí troll a provokatér?
> Nesmysl je, že já šířím dezinformace. Reagoval jsem na ten komentář, který jsem citoval. Ten tady vidět je, protože fórum moderované bohužel není.
A nie je "heslo ku keyringu, ktorým sa šifrujú heslá sú uložené v plaintext podobe v súbore na disku hneď vedľa súborov samotného keyringu" dezinformácia? Podľa mňa jednoznačná dezinformácia.
> Spíš vy nerozumíte tomu, co jsem napsal.
Určite? A ty rozumieš čo píšem ja, samozrejme.
> Fajn. A on snad někdo tvrdil něco jiného?
Ty si to tvrdil... citujem: "nebo jako ekvivalent otevřeného textu – data jsou sice zašifrována, ale klíčem, který je zase někde uložen na disku, buď v aplikaci nebo v nějaké konfiguraci." a ďalej "Což je přesně to, co jsem psal na začátku – jedna možnost je heslo/klíč uložit v otevřeném tvaru, takže půjde získat úplně bez práce; nebo ho trošku schovat, třeba zašifrovat klíčem, který bude uložený hned vedle, v aplikaci, nebo nějak podobně." a ďalej iný nezmysel
"
Jenže tohle je úplně špatný přístup k bezpečnosti. „Dovedu si představit, že když ten lupič bude na vozíčku, ruku v sádře, šátek přes oko a bude neděla a banka bude zavřená, tak tu banku nevyloupí“. Ne, bezpečnost se opravdu neřeší tak, že si představím co nejneschopnějšího útočníka.
Například pro spoustu uživatelů bude stačit možnost číst soubory z disku i na prolomení té klíčenky. Protože prostě mají tak slabé heslo, že ho hrubou silou uhádnete.
"
u ktorého som aj jasne hovoril že to nerobí keyring menej bezpečným než plaintext, lebo porovnávať keď niekto šoféruje auto v rýchlosti 300km/h a zabije sa, a následne tvrdiť "dopravné značenie s limitáciou rýchlosti je zbytočné, aj tak to nepomáha" je nelogické.
"
protoze v tech klicenkach se k heslu nedostane kdekdo, ale jen to co zna master heslo
Jasně, takže vy nějaké aplikaci (třeba teoreticky těm MS Teams) řeknete master heslo ke své klíčence, ta aplikace si pak z klíčenky vezme jenom svoje heslo a svatosvatě vám odpřisáhne, že žádné jiné heslo z klíčenky určitě nevytáhne. Takhle nějak jste si to představoval?
"
ďalší nezmysel,... prečo by vôbec to dávalo heslá všetkých aplikácií? Navyše... ale to je jedno, Kate už odpovedal v podstate to isté čo som chcel ja.
> Super. A jak přesně definujete "aplikaci"? Jak ji odlišíte od jiné aplikace?
Počuli ste o pojme digitálny podpis? A navyše je to len o konfigurácii, zas a znova, môžete kludne to nastaviť tak že to dá heslo aplikácii až po interakcii používateľa, ktorý aj to heslo zvolí (pri tom ale stále môže password manager brániť proti pishingu tým že upozorní na zmeny v rámci aplikácie). Skutočne to nedáva logiku porovnávať s heslami v plaintexte.
> To by mne zajímalo, jak jste přišel na to, že je váš příspěvek ve frontě tři roky nebo byl z fronty smazán, aniž byl zamítnut. Řekl bych, že abyste tohle věděl, musel byste mít přístup do databáze Rootu. Což si myslím že nemáte.
Asi preto že príspevok, ktorý som napísal pred 3 rokmi má pod sebou "čaká sa na schválenie"?