Záloha pro týdenní výpadek připojení

r223

• 138
    • Zobrazit profil
Záloha pro týdenní výpadek připojení
« kdy: 20. 02. 2025, 10:49:49 »
Jak řešit fallback, když vám 1 pracovní den předem oznámí až týdení výpadek na adrese?
Je možnost si někde zapůjčit/koupit na zkoušku jejakou 5G službu? Všude mi cpou jen dráty...

xyz

• 267
    • Zobrazit profil
Re:Arogance Vodafone nezná mezí...
« Odpověď #1 kdy: 20. 02. 2025, 11:03:33 »
Jak řešit fallback, když vám 1 pracovní den předem oznámí až týdení výpadek na adrese?
Je možnost si někde zapůjčit/koupit na zkoušku jejakou 5G službu? Všude mi cpou jen dráty...

Cinkni tam a zeptej se, proc "az tyden". Asi to nebude tak horky ve finale. A jinde to nebude lepsi. Mame tu oligopol 3 operatoru, kteri si rozdelili trh.

r223

• 138
    • Zobrazit profil
« Odpověď #2 kdy: 20. 02. 2025, 11:06:07 »

Cinkni tam a zeptej se, proc "az tyden". Asi to nebude tak horky ve finale. A jinde to nebude lepsi. Mame tu oligopol 3 operatoru, kteri si rozdelili trh.

Jde me o to si pujcit nekde modem s 5G, a vyresit si fallback zatim. Kdybych tu mel jine draty tak uz jsem od tyhlr firmy pric, maji jednani prodejce hrncu. Tohle neni prvni problem.

« Odpověď #3 kdy: 20. 02. 2025, 11:18:29 »
pokud to myslis vazne s tim zalohovanim tak nebudes nic pujcovat, koupis neco takovehoto... ale budes platit minimalne 500vku mesicne za nejaky seriozni datovy tarif (muzes i dva uveze to dve SIM):

https://eshop.sectron.cz/teltonika-rutx50-5g-router/p-15475/

pokud sis prisel primarne hlavne jen postezovat, tak soucitime a mame to stejne :D

Re:Záloha pro týdenní výpadek připojení
« Odpověď #4 kdy: 20. 02. 2025, 11:32:01 »
sim karty co jsou v obchodacich s predplacenym kreditem muzou na chvili vytrhnout trn z paty, ale neni to levne.

r223

• 138
    • Zobrazit profil
« Odpověď #5 kdy: 20. 02. 2025, 11:55:54 »
Objednal jsem si 5G od O2. Pres web nabizeji pouze draty, ale pres operatora sel i ten bezdrat.
Do 14 dni lze bezplatne vratit.

r223

• 138
    • Zobrazit profil
« Odpověď #6 kdy: 20. 02. 2025, 11:58:10 »
pokud to myslis vazne s tim zalohovanim tak nebudes nic pujcovat, koupis neco takovehoto... ale budes platit minimalne 500vku mesicne za nejaky seriozni datovy tarif (muzes i dva uveze to dve SIM):

https://eshop.sectron.cz/teltonika-rutx50-5g-router/p-15475/

pokud sis prisel primarne hlavne jen postezovat, tak soucitime a mame to stejne :D

To už vyjde lepe Starlink.

« Poslední změna: 20. 02. 2025, 12:00:03 od r223 »

r223

• 138
    • Zobrazit profil
« Odpověď #7 kdy: 20. 02. 2025, 12:00:17 »

Někdo mi změnil nazev vlákna - takže pro pořádek - takto se k zákazníkům chová Vodafone.

« Odpověď #8 kdy: 20. 02. 2025, 12:48:45 »
Jako zálohu mám LTE modem + 100GB předplacenku. Při výpadku se na nějakou zálohu vzduchem pověsí víc lidí v okolí, je potřeba počítat s nižší rychlostí.

Výpadek týden? Někde budou měnit kabely?
To mi nějak nevychází na běžně inzerovanou dostupnost 99%...

jjrsk

• 705
    • Zobrazit profil
« Odpověď #9 kdy: 20. 02. 2025, 12:49:27 »
Někdo mi změnil nazev vlákna - takže pro pořádek - takto se k zákazníkům chová Vodafone.
Takto se k zakaznikum chovaji vsichni 3. GTSku koupil t-debile a vysledek je, ze servisni zasahy, ktery se delaly o vikendech pres noc, se delaj ve vsedni dny pres den.

A to se nebavime o nejaky domaci pripojce ale o (pseudo)garantovany firemni lince.

Radsi ani nechtej vedet, jak vypada jejich (firemni)support. Zavolas tam, a zvedne ti to husa ktera netusi co je to IP.

« Odpověď #10 kdy: 20. 02. 2025, 13:33:01 »
Vodafone dává všem klientům - v případě výpadku pevného netu - neomezená data do mobilu (samozřejmě je to podmíněno tím, že člověk má od VF i mobilní službu).

Jinak kvůli týdnu snad není potřeba nutně řešit hned 5G, ale úplně stačí 4G, kde se modemy (např. do USB) pohybují v řádu stokorun a k tomu nějaká Datamanie se 100 GB (jak tady již někdo zmínil).

r223

• 138
    • Zobrazit profil
« Odpověď #11 kdy: 20. 02. 2025, 17:38:44 »
Takto se k zakaznikum chovaji vsichni 3. GTSku koupil t-debile a vysledek je, ze servisni zasahy, ktery se delaly o vikendech pres noc, se delaj ve vsedni dny pres den.

A to se nebavime o nejaky domaci pripojce ale o (pseudo)garantovany firemni lince.

Radsi ani nechtej vedet, jak vypada jejich (firemni)support. Zavolas tam, a zvedne ti to husa ktera netusi co je to IP.

S Tmobile jsem mel radikalne lepsi zkusenosti. Za 20 let jediny problem typu tehle arogance (s Vodafone je to asi 8. problem), a kdyz jsem mival pevne pripojeni, tak jsem od nich v cene vyrazil modem a sim jako backup...

« Odpověď #12 kdy: 20. 02. 2025, 21:16:13 »

i u Vodafone se dá domluvit navýšení mobilních dat po dobu výpadku pevného připojení

r223

• 138
    • Zobrazit profil
« Odpověď #13 kdy: 21. 02. 2025, 01:22:12 »

i u Vodafone se dá domluvit navýšení mobilních dat po dobu výpadku pevného připojení

Jo, to pomuze, kdyz zadne nemam.

« Odpověď #14 kdy: 21. 02. 2025, 08:35:41 »
Pokud mate Vodafone pevnou pripojku i mobilni tarif, na zakaznicke lince vam mohou po dobu vypadku nastavit neuctovani mobilnich dat.