dle opakovaných odpovědí z jejich podpory neumí dodat zařízení v režimu bridge (aby mohl zákazník použít vlasní router)
Možná je to hloupý dotaz, ale nejsem síťař tak to omluvte: k čemu vám bude bridge pokud nemáte veřejnou IP? Vlastní router může být klidně za jejich routerem, to s tím přece nesouvisí.
Mas to pod svoji spravou. Router od ISP byva omezen. Co se tyce aktualizaci tak moznosti nastaveni. Navic proc bys delal nat za nat? Staci to co mas poceste... Pokud bych neprepinal router od ISP do bridge, tak nijak nedava smysl za to davat neco sveho...
Když mám za jejich routerem vlastní router, ten mám pod svojí správou a jejich router je pak něco, co mi může být jednoduše jedno, je to prostě jejich zařízení v jejich infrastruktuře. A má otázka není o tom, proč bych dělal NAT za NAT, ale o tom, že to, že neumí bridge s tím, jestli mohu nebo nemohu použít vlastní router nesouvisí. To, že je to politováníhodné, že neumí je sice pravda, ale ptám se na něco jiného.
Naopak vlastní router si za jejich router dám
právě proto, že chci mít svůj segment sítě pod vlastní kontrolou. A WAN pak pro mě prostě začíná za mým routerem místo za jejich.