Ať už při vytváření image nebo při startu kontejneru můžete určit, co se má spustit. A to něco může být klidně skript, který vám nastartuje více procesů.
Ale takový postup je špatně. V kontejneru má běžet jenom jedna služba. Pomocí SSH se nemáte připojovat do kontejneru se službou, ale na hosta, odkud se připojíte do kontejneru.
On mi poradí třeba nějakej skutečnej profík nebo holt dogooglím.
Profíci vám tu radí. ALe pokud si myslíte, že to víte líp, než oni, nechápu, proč se tu ptáte. To, že se vám nelíbí rada, která je správná, není problém té rady.
Pane Jirsáku, vás třeba jako profíka beru. A chápu, že to není asi best practice to co chci:-) Ale...
Když nejdřív "někdo" poradí Supervisor, ale neřekne jak ho vlastně spustit, tak se dostáváme opět na začátek, že. A to fakt profi není nehledě na to, že to stejně není best practice evidentně tak jako tak v případě kontejnerů.
Ale dobrá, už to mám vyřešené, spuštění ssh přidané do entrypoint scriptu. Ssh po restartu kont. jde.
Nicméně by mě stejně zajímalo, jak by se to vyřešilo lépe a správně, když podmínky jsou takovéto:
1) Seafile sw má spec. filesystém, je třeba uvnitř kontejneru stejně spusti fuse mount, aby byla vidět normální adresářová/souborová struktura
2) Zkoušel jsem i fuse mount do adresáře hosta. Mount proběhne v pořádku, ale na hostu soubory v daném adresáři vidět nejsou
3) Z důvodu 2 jsem přistoupil na pravidelné odzálohování (či spíše vykopírování) fuse mount složky pomocí rsync/ssh. Zálohy samotné jsou řešeny několika Proxmox Backup Servery.
4) Fakt si neumím představit, že Seafile se po..... ať už hw nebo sw nebo ransomware a někdo chce obnovit jenom určité soubory. To je fakt peklo bez klasické adr. struktury. Ale zase ten jejich FS je super na synchronizaci a je to třeba násobně rychlejší než Nextcloud.
Jestli existuje jednodušší/lepší řešení/spolehlivější(v čem?), klidně to předělám...