Jsem si říkal, že se dozvím, jak používá SurrealDB někdo jiný, a skončil jsem zase u sebe
Praktické zkušenosti z provozu zatím nemám, zatím si s tím jen hraju. Jediná aplikace, kterou nad tím mám, má asi čtyři uživatele, tři tabulky a třicet záznamů. (Nicméně dost databází už mne odradilo i v této fázi nebo už dřív).
Podporu pro timeseries data mají teprve plánovanou v budoucích verzích, takže pokud to má být jádro vaší aplikace, velmi bych to zvažoval.
To, že podporují různé storage enginy, je za mne plus – používají praxí prověřené enginy, u kterých už se dá věřit tomu, že nebudou ztrácet data. Když se píše storage engine od nuly, vždycky je to na začátku trochu dobrodružné, zda tam nebudou nějaké okrajové případy, při kterých ten storage engine selže.
Co se týče stavu projektu – od začátku kolem toho budují komunitu, což je pro mne sympatické. Není to „něco ukuchtíme za zavřenými dveřmi a pak vám to milostivě dáme“. Že není dokumentace nebo knihovny úplně skvělé je pravda, nicméně každý projekt má nějaké omezené zdroje, a chápu, že teď jdou zdroje hlavní do vývoje samotné databáze. Databáze má REST a WebSocket API, takže napsat si vlastního klienta není těžké – a vývojáři SurrealDB ať se raději věnují samotné databázi. Každopádně ten vývoj jde dost rychle dopředu, za pár měsíců to celé bude vypadat zase dost jinak.
Já té databázi věřím a když budu potřebovat multi-model databázi na nekritické použití, použiju SurrealDB. Ale tohle už je na povaze a zkušenostech každého, já bych také nedal na to, že někdo v diskusi napíše, že té databázi věří.