Tema sa zvrtla od firma nechce pridat na homeoffice ano alebo nie, ale preco nie, pridam sa k tejto odbocke.
To ci je niekto schopny robit na trvalom homeoffice alebo nie, je o povahe cloveka.
Pametam si dobu pred koronou kedy slovo homeoffice bolo vo firmach blbe slovo a ked uz to niekomu obcas dovolili, tak to bolo vidno ako to ide vedeniu cez zuby. Clovece cuduj sa, ked ale prisli lockdowny tak firmy boli stastym bez seba ze ludia vedia pracovat aj z domu, len aby im nestal/nezrusil sa biznis.
Sam som si dovtedy (robil som skoro 3 roky z kanclu v obdobi pred koronou) nevedel predstavit robit dlhodobo z domu, ale ukazalo sa ze mi to nelezie na palicu a mam ovela viac casu (nemusim kazdy den dochadzat do kanclu). Takto robim uz 3 roky a nie je zo mna ani alkoholik, ani fetak, ani co ja viem co dalsie. Robotu robim normalne ako keby som bol v kancli, nemusim sa k tomu dokopavat ani ja neviem co (proste nemam to nutkanie, som doma, nikto ma nevidi, tak sa budem flakat).
Pravdaze su aj opacne vynimky. Poznam kolegov ktory keby neboli aspon 2-3 dni v tyzdni v kancli tak sa uz asi zblaznia a moznost navratu do kanclu velmi nadsene prijali (niektori sa vratili po asi roku, viac menej po tej prvej hlavnej vlne). Niektori takto robievaju znovu z kanclu v podstate kazdy den a homeoffice ak maju, tak par dni za mesiac -> chyba im kazdodenny kontakt s vacsim mnozstvom ludi.
Alebo sa doma nevedia sustredit na pracu (a to aj u bezdetnych ludi ktory maju doma na to klud) -> proste pre nich je robota v kancli a doma je doma. Vedia si to zrejme oddelit len priestorovo a nie aj casovo.
Znovu opakujem, je to o povahe cloveka, nie je to pre kazdeho.