Anketa

Ktory OS je podla odbornikov "the best"?

Windows
181 (27.8%)
Linux
253 (38.9%)
Mac OSX
70 (10.8%)
BSD
51 (7.8%)
Solaris
96 (14.7%)

Celkem hlasů: 651

Nejlepší operační systém

libra

Re: Nejlepší operační systém
« Odpověď #15 kdy: 18. 01. 2011, 00:14:53 »
Preco mam taky blby pocit, ze Michal Strba = Michal20?

host1

« Odpověď #16 kdy: 18. 01. 2011, 09:09:39 »
nevím, ale kdyby se někomu chtělo může hledat či přidat sem http://www.exotopedia.org/wiki/Hlavní_strana

Booom

« Odpověď #17 kdy: 18. 01. 2011, 10:53:51 »
škoda, že u toho hlasování není soutěž a nějakou cenu  :'(    už bych jí měl  :) na root moc wokenářů nechodí ,Mac OSX je drahé,takže moc lidí nemá, solaris a BSD jsou specifické systémy. Takže jak můžou výsledky dopadnout? zkuste si tipnout!     to je to samý, jako by bylo udělat tento dotazník na MS technet   ;D

« Odpověď #18 kdy: 18. 01. 2011, 14:54:40 »
Preco mam taky blby pocit, ze Michal Strba = Michal20?
Ne ja nejsom michal-20. ;-D Ja viem ze tato anketa je blbost ale spoluziak mi tvrdil ze vseci odbornici pouzivaju widly. Hlupost ale stavil sa so mnou tak som tuto anketu zalozil. No to snad staci na vysvetlenie :-)

« Odpověď #19 kdy: 19. 01. 2011, 08:12:32 »
Samozřejmě, že odborníci používají widle. Co jiného? Práce je v tom rychlá a snadná, všechno hned funguje a nejsou s tím problémy. Proč by používali něco jiného? Ostatní systémy jsou jen pokus nahradit windows, ale to se hned tak někomu nepovede.

« Odpověď #20 kdy: 19. 01. 2011, 08:51:14 »
Samozřejmě, že odborníci používají widle. Co jiného? Práce je v tom rychlá a snadná, všechno hned funguje a nejsou s tím problémy. Proč by používali něco jiného? Ostatní systémy jsou jen pokus nahradit windows, ale to se hned tak někomu nepovede.

Dite nebohe...
Jestliže máte Windows tak si nafackujte, protože Váš počítač právě útočí na některý server. Děkujeme

jn

« Odpověď #21 kdy: 19. 01. 2011, 09:09:52 »
Vtipny pokus pisat po slovensky..

Citace
Ne ja nejsom michal-20. ;-D Ja viem ze tato anketa je blbost ale spoluziak mi tvrdil ze vseci odbornici pouzivaju widly. Hlupost ale stavil sa so mnou tak som tuto anketu zalozil. No to snad staci na vysvetlenie :-)

David Strejc

« Odpověď #22 kdy: 19. 01. 2011, 10:05:11 »
Vcera jsem rebootoval kvuli vymene disku server FAMP, ktery mel 595 dnu uptime. Prezil i prekompilovani ld-elf.so kvuli ZERO DAY rootovi ve FBSD.

FBSD je dle meho nazoru nejlepsi z techto duvodu:

Nepouzivaji ho uplni magori - kdyz vidi, ze to skutecne nenaklikaj, tak prejdou k nejakymu zazracnymu lunixu a jsou fuc a neprudej, ze nejde spustit .exe soubor ;o)

Ma ZFS.
Ma HAST (Highly Available STorage). Narozdil od DRBD si myslim, ze to funguje (sice domnenka, ale pjd@freebsd.org je celkem hacker).
Procesy umi pocitat do 99999 ;o)))
Neblije manpage do info.
Nemusim pouzivat nejaky kdovijaky repository zkompilovanejch baliku, kde kdyz neni ruby-1.8.7, tak mam proste smulu.
Neni to cervene peklo.
Sitovky to pojmenovava podle driveru. Coz je kul ;o)
X set dalsich drobnych vyhod, ktere lunixakovi tezko vysvetlite. Napriklad bachorka o runlevelech, nebo haiku o pf vs iptables (iptables jsem videl a horsi confy uz ma jen OpenLDAP).

FBSD je proste milacek. Je to UNIX a ne Lunix ;o)

smoco

« Odpověď #23 kdy: 19. 01. 2011, 10:54:27 »
OpenLDAP ma pohodovy konfig. Ja si myslim ze najlepsi OS neni kazdy je na nieco stavany a na to je najlepsi. Nuz FreeBSD ports je trosku pozadu za gentoo emerge , ale zase neni zly.

Booom

« Odpověď #24 kdy: 19. 01. 2011, 11:26:22 »
linux je super na servery, nic lepšího a bezproblémového jsem neviděl, dělají jenom to, jak je nastavíte a pak se o ně moc starat nemusíte. Windows, to je alchimie, ty co provádí, tak na to kouká každý správce, proč se to začalo chovat nepřirozeně, milion updatů co jediný dokáže i vyřadit chod serveru, miliony viru, který se po stovkách snaží napadnout system a nemájí promakanou ochranu, což se o linuxu nedá říct.   Ale zato windows jako uživatelské stanice mají jedinou výhodu, že je mraky aplikací, her a hlavně podpora ovladačů od výrobců je 99% a to je velká brzda pro linux, jinak už jsou na velice slušné úrovni taky, ale běžní uživatelé nechtějí řešit, kde sehnat ovladač. Všechno z vlastní zkušenosti, ale že jsem slyšel

« Odpověď #25 kdy: 19. 01. 2011, 13:20:01 »
Vtipny pokus pisat po slovensky..

Citace
LOL!!!  ;D Ja som slovak.

BubakB

« Odpověď #26 kdy: 19. 01. 2011, 14:30:16 »
To by mne zajímalo, co všichni mají s těmi Windows, že jim všechno prý padá a kazí se. Každý systém má své výhody, svá místa, kde bude nejlépe nasazen a já, ačkoli se nemůžu považovat za Linuxáka, Windowsáka, Solarisáka či něco jiného, můžu říci, že každý systém lze dovést do stavu, kdy bude stabilní a bude slušně běžet. Mám dva servery, jeden na Debianu a druhý na Windows Server 2008 a nemůžu si vynachválit oba operační systémy. Jedou stabilně a bez žádných komplikací - žádné nepřirozenosti, komplikace ani kernel panicy či BSOD. Jediné, co nemám rád na Windows Server je dlouhý boot time, nicméně funkcionalita, kterou mi poskytuje, mi dostačuje (AD, GPO, a další). V kombinaci s Debianím serverem jsem nadšen, jak to všechno mezi sebou kooperuje.

Radek

« Odpověď #27 kdy: 19. 01. 2011, 19:43:07 »

Michal20 si opravdu zaslouží tytul exot roku protože jenom jeho muže napadnout to že autoři BSD začli s vyvojem nahražky windows ještě před přichodem pc.

Radek

« Odpověď #28 kdy: 19. 01. 2011, 19:46:32 »
Vcera jsem rebootoval kvuli vymene disku server FAMP, ktery mel 595 dnu uptime. Prezil i prekompilovani ld-elf.so kvuli ZERO DAY rootovi ve FBSD.

FBSD je dle meho nazoru nejlepsi z techto duvodu:

Nepouzivaji ho uplni magori - kdyz vidi, ze to skutecne nenaklikaj, tak prejdou k nejakymu zazracnymu lunixu a jsou fuc a neprudej, ze nejde spustit .exe soubor ;o)

Ma ZFS.
Ma HAST (Highly Available STorage). Narozdil od DRBD si myslim, ze to funguje (sice domnenka, ale pjd@freebsd.org je celkem hacker).
Procesy umi pocitat do 99999 ;o)))
Neblije manpage do info.
Nemusim pouzivat nejaky kdovijaky repository zkompilovanejch baliku, kde kdyz neni ruby-1.8.7, tak mam proste smulu.
Neni to cervene peklo.
Sitovky to pojmenovava podle driveru. Coz je kul ;o)
X set dalsich drobnych vyhod, ktere lunixakovi tezko vysvetlite. Napriklad bachorka o runlevelech, nebo haiku o pf vs iptables (iptables jsem videl a horsi confy uz ma jen OpenLDAP).

FBSD je proste milacek. Je to UNIX a ne Lunix ;o)
taki se mi tenhle system libi ale instalovat třeba openoffice s atomem a 1Gb ram je celkem peklo

Kit

« Odpověď #29 kdy: 19. 01. 2011, 19:53:26 »
taki se mi tenhle system libi ale instalovat třeba openoffice s atomem a 1Gb ram je celkem peklo
Už jsem si hodněkrát říkal, že si nějaký Unix (třeba zrovna FreeBSD) nainstaluji, ale vždycky mě odradilo, že Unixáci píší do diskuzí místo česky tak cesky. Bylo mi i vysvětleno, že čeština je v Unixu normálně podporována, ale stejně si myslím, že v Linuxu je tato podpora na mnohem lepší úrovni. Jinak by ji unixáci používali, ne?