Kolik platíte měsíčně za Internet a za mobil?

Kolik platíte měsíčně za Internet a za mobil?
« kdy: 15. 03. 2025, 11:52:03 »
Uvažuju jestli nějak nedá ušetřit na datech, T-Mobile mi každý měsíc posílá fakturu na ~1100,- Kč za Internet a paušál na mobilní data a gsm.

Skoro vůbec nevolám ani nepíše smsky, a na telefonu maximálně tak 2h měsíčně poslouchám iTunes, a prodatuju asi tak 75GB měsíčně.

Tak si říkám, jestli se to nedá nějak zkrouhnout dolů tyhle poplatky, ale podle mě moc ne. Kolik platíte za tyhle položky vy?

Re:Kolik platíte měsíčně za Internet a za mobil?
« Odpověď #1 kdy: 15. 03. 2025, 12:21:14 »
Pokud pominu různé retenční nabídky, snahu používat polská čísla nebo různé podivné rádobyakce typu Air Bank a těch jejich 300 Kč, také o tom pochybuji. Já si platím 100 GB od O2 a fixní připojení k internetu (VDSL u Eri předplacené na rok), jinak jen telefon za cca 90 Kč (GoMobil) měsíčně protože prakticky nevolám a stejně mě to vyjde na cca 900 Kč. Pravda, kdyby tu byla optika, byl bych cca na sedmi stovkách ale to je tak vše.

« Odpověď #2 kdy: 15. 03. 2025, 12:57:01 »
Tohle měli řešit virtuálové, ale stát na to samozřejmě kašle a tak vůbec nejsou ošetřená data, protože dneska už se tolik nevolá a nesmskuje, kde u virtuálu vyjdou data snad dráž, než u jednotlivých operátorů, musí se kupovat balíčky. Nemají to vůbec vyřešené.

Přitom na straně státu by stačila jedna věc - utnout veškeré "balíčky" na ta či ona data místo toho dát povinnost mít jeden jediný tarif a to kolik se platí za 1MB dat, účtováno po 1kb.

A mají operátoři po ptákách, a virtuálové můžou fungovat.

« Odpověď #3 kdy: 15. 03. 2025, 15:11:03 »
Uvažuju jestli nějak nedá ušetřit na datech, T-Mobile mi každý měsíc posílá fakturu na ~1100,- Kč za Internet a paušál na mobilní data a gsm.

Skoro vůbec nevolám ani nepíše smsky, a na telefonu maximálně tak 2h měsíčně poslouchám iTunes, a prodatuju asi tak 75GB měsíčně.

Tak si říkám, jestli se to nedá nějak zkrouhnout dolů tyhle poplatky, ale podle mě moc ne. Kolik platíte za tyhle položky vy?
Jestli je těch 75 GB dat na mobilu, tak to moc možností na výběr není, buď O2 Datamanie, anebo Vodafone 100 (150) GB, případně někde z bazaru sehnat 100 GB T-Mobile (ten při pravidelném placení v částce 300 Kč měsíčně má bonus v podobě 12 měsíce gratis). Pak jsou samozřejmě možnosti typu Kaktus Neřešto s rychlostí 2 Mbps (prvních 20 GB je plnou rychlostí), případně klasický neomezený tarif u velké trojky. Z virtuálů snad jenom Tesco s akcí 20+30 GB dat za 299 Kč měsíčně (při platbě kartou) a tím to končí.

« Odpověď #4 kdy: 15. 03. 2025, 15:15:18 »
Pokud pominu různé retenční nabídky, snahu používat polská čísla nebo různé podivné rádobyakce typu Air Bank a těch jejich 300 Kč, také o tom pochybuji. Já si platím 100 GB od O2 a fixní připojení k internetu (VDSL u Eri předplacené na rok), jinak jen telefon za cca 90 Kč (GoMobil) měsíčně protože prakticky nevolám a stejně mě to vyjde na cca 900 Kč. Pravda, kdyby tu byla optika, byl bych cca na sedmi stovkách ale to je tak vše.
Na té akci "sleva 300 Kč při používání Air Bank" nic divného není, prostě stačí mít u O2 měsíční útratu 600 Kč a víc, úhradu vyúčtování provádět ze svého účtu v Air Bank a svojí platební kartou od Air Bank provést 5 nákupů čehokoliv měsíčně (klidně i jízdného nebo kávy z automatu, případně rohlíku v Bille atd.).

« Odpověď #5 kdy: 15. 03. 2025, 15:50:14 »
Na té akci "sleva 300 Kč při používání Air Bank" nic divného není, prostě stačí mít u O2 měsíční útratu 600 Kč a víc, úhradu vyúčtování provádět ze svého účtu v Air Bank a svojí platební kartou od Air Bank provést 5 nákupů čehokoliv měsíčně (klidně i jízdného nebo kávy z automatu, případně rohlíku v Bille atd.).

Podmínky samozřejmě znám. "Podivná" asi není to úplně správné slovo, ale každopádně "bonus", kde musím používat bankovní produkt poskytovatele, jehož služeb využívat fakt nechci a být celkem výrazně finančně zavázán další službě, které navíc zavázán být taky nechci opravdu nepovažuji za něco relevantního ani za univerzální natož vhodnou odpověď. To by bylo zajímavé ledatak za předpokladu, že bych shodou okolností měl účet u Air Bank a shodou okolností byl výhradním zákazníkem O2 co se připojení k internetu týká. A to je pro mě obojí dost děsná představa.

« Odpověď #6 kdy: 15. 03. 2025, 17:43:32 »
Firemní tarif, buď od zaměstnavatele, nebo od nějakého přeprodejce/kamaráda. Datová SIM může být v podstatě disposable, protože člověk není závislý na telefonním čísle.

« Odpověď #7 kdy: 15. 03. 2025, 18:33:29 »

Podmínky samozřejmě znám. "Podivná" asi není to úplně správné slovo, ale každopádně "bonus", kde musím používat bankovní produkt poskytovatele, jehož služeb využívat fakt nechci a být celkem výrazně finančně zavázán další službě, které navíc zavázán být taky nechci opravdu nepovažuji za něco relevantního ani za univerzální natož vhodnou odpověď. To by bylo zajímavé ledatak za předpokladu, že bych shodou okolností měl účet u Air Bank a shodou okolností byl výhradním zákazníkem O2 co se připojení k internetu týká. A to je pro mě obojí dost děsná představa.
Mít tu slevu 300 Kč samozřejmě není nutnost (a už vůbec ne povinnost) neboli kdo má s tou akcí AB/O2 problém, klidně se může bez slevy obejít a platit plnou taxu.

« Odpověď #8 kdy: 15. 03. 2025, 19:00:10 »
Jinak tedy být "výhradním zákazníkem O2 co se připojení k internetu týká" také není nutné, úplně stačí mít třeba jenom mobilní tarif NEO, kde je cena nad 600 Kč (což jsou prakticky všechny, vyjma NEO Modrý za 599 Kč, pokud se bavíme o oficiální ceně, ale u toho Modrého to lze vyřešit jednou MMS, aby se těch 600 Kč překročilo). Pevný internet pak lze v pohodě mít od někoho úplně jiného, stejně jako případně TV služby.

Tonda

• 677
    • Zobrazit profil
« Odpověď #9 kdy: 15. 03. 2025, 21:14:42 »
V bytě mám od T-Mobile optiku 250 Mbit + pevnou IPv4 za 380 Kč, na chalupě od O2 přes LTE 20/2 Mbit za 400 Kč a v Mobilu Emtéčko mini + 750 MB za 89 Kč. V druhým mobilu předplacenku T-Mobile s 12x2GB za 700 Kč na rok. A používám Odorik jako pevnou linku a na volání z mobilu přes SIP nebo callbackem tak za 200 Kč ročně.

« Odpověď #10 kdy: 15. 03. 2025, 21:37:47 »
Jinak tedy být "výhradním zákazníkem O2 co se připojení k internetu týká" také není nutné, úplně stačí mít třeba jenom mobilní tarif NEO, kde je cena nad 600 Kč (což jsou prakticky všechny, vyjma NEO Modrý za 599 Kč, pokud se bavíme o oficiální ceně, ale u toho Modrého to lze vyřešit jednou MMS, aby se těch 600 Kč překročilo). Pevný internet pak lze v pohodě mít od někoho úplně jiného, stejně jako případně TV služby.

Pochopitelně. Ale televizí třeba já osobně naštěstí fakt netrpím a telefonní paušál mě stojí, jak jsem psal, vzhledem k tomu jak moc volám 90 Kč. Jeho evidentně vlastně o moc víc taky ne což i píše.
« Poslední změna: 15. 03. 2025, 21:41:25 od Martin Poljak »

« Odpověď #11 kdy: 15. 03. 2025, 21:40:17 »
V bytě mám od T-Mobile optiku 250 Mbit + pevnou IPv4 za 380 Kč, na chalupě od O2 přes LTE 20/2 Mbit za 400 Kč a v Mobilu Emtéčko mini + 750 MB za 89 Kč. V druhým mobilu předplacenku T-Mobile s 12x2GB za 700 Kč na rok. A používám Odorik jako pevnou linku a na volání z mobilu přes SIP nebo callbackem tak za 200 Kč ročně.

Blbé je, že on na mobilních datech projede nikoliv necelé 3 GB měsíčně ale 75 GB měsíčně. To je právě to, co na ceně mění docela dost. (Spolu s rozdílem ceny za xDSL a optiku.)
« Poslední změna: 15. 03. 2025, 21:42:12 od Martin Poljak »

« Odpověď #12 kdy: 15. 03. 2025, 21:57:03 »
300 za wifi pripojeni doma
200 za telefon, je v tom 2GB dat

Vsechny deti maji dobijeci kartu. Nechci byt prekvapen na fakture.

« Odpověď #13 kdy: 15. 03. 2025, 22:06:23 »
u mna tak 4 eura volania/sms - cca 100kc, internet mam 6gb na sluzobnom
wifi 25 eur - cca 650kc, ale mam v tom aj telku (satelit+iptv)
pre porovnanie, u nas operator 4ka ponuka "neobmedzene" data a volania za 23.58 eur - cca 590kc

Mlocik97

• 911
  • Ubunťák, JS dev.
    • Zobrazit profil
« Odpověď #14 kdy: 15. 03. 2025, 23:04:24 »
4ka, 100min/SMS (teraz to už bude 200min/SMS od budúceho mesiaca ako to zmenili) + 16GB dát za 9.28€ [~230KČ], má ale o 1€ zdražieť.