Jaké jsou reálné nástupní platy a platy po několika letech praxe?

milujiApple

Re:Jaké jsou reálné nástupní platy a platy po několika letech praxe?
« Odpověď #225 kdy: 02. 04. 2018, 13:36:51 »
60tis nastup vam dneska nikdo neda, zpravidla proto, že po škole umite h0vn0, nemate žadne socialni dovednosti
Po VS ma kazdy aspon priemerny student 5+ rokov praxe, poznaju teoriu, sirsie fungovanie roznych alternativ a kontakty.
5 rokov praxe? :D Hm niekedy mam pocit, ze niektori zdejsi prispievatelia musia davat riadny matros
V zapadni evrope to chodi jinak nez u vas ... a pak se divis

balbalbab

« Odpověď #226 kdy: 02. 04. 2018, 13:45:53 »
60tis nastup vam dneska nikdo neda, zpravidla proto, že po škole umite h0vn0, nemate žadne socialni dovednosti
Po VS ma kazdy aspon priemerny student 5+ rokov praxe, poznaju teoriu, sirsie fungovanie roznych alternativ a kontakty.
5 rokov praxe? :D Hm niekedy mam pocit, ze niektori zdejsi prispievatelia musia davat riadny matros

a vsetci maju 10 000 eurove platy, minimalne :D co mas furt s tou zapadnou europou kazdy? Ja mam na svarc 6500 euro a chcel som ist do Holandska a recruiteri tam ponukaju 4-5 brutto a to je akoze uz nadpriemer.

Jester

« Odpověď #227 kdy: 02. 04. 2018, 13:53:54 »
chcel som ist do Holandska a recruiteri tam ponukaju 4-5 brutto a to je akoze uz nadpriemer.
To ti za mytí nádobí v kebabárně nestačí?

balbalbab

« Odpověď #228 kdy: 02. 04. 2018, 14:01:41 »
nie ty trol, preco by som sa mal stahovat do kebabarne alebo do vasej super ceskej kotliny ked mam na salasi viac

« Odpověď #229 kdy: 02. 04. 2018, 14:02:36 »
Za dobre castky povazuju v dnesni dobe:
Nastup: 60k
2-3 roky praxe: 90k
4+ let praxe: 120k
10+let praxe: 150k+
Chybi dodat: na svarc nebo HPP?
Pokud na HPP, seznam firem, ktere (i fakt dobrym) lidem nabizeji 150k+, bude v CR/SR dost kratky.

milujiApple

« Odpověď #230 kdy: 02. 04. 2018, 15:25:54 »
Pokud na HPP, seznam firem, ktere (i fakt dobrym) lidem nabizeji 150k+, bude v CR/SR dost kratky.
q50k hrubo dostanes skoro vsude hochu 8) Staci se jen zvednou z gauce a neco delat 8)

lllw

« Odpověď #231 kdy: 02. 04. 2018, 23:37:17 »
HPP, nerikam ze to da kazda firma. Clovek musi hledat. A dobre se prezentovat aby mel argumenty pro tyhle castky. Ale nastup po skole za 60k v Praze je realnych. Neni nutno mit komercni praxi, vetsinou staci nejaky skolni/hobby projekt. Aby clovek ukazal, ze se v tom trochu orientuje a ma motivaci se dal zlepsovat.

jsf.

« Odpověď #232 kdy: 17. 04. 2018, 20:05:07 »
Tieto horibilné sumy tu vypisujú IT študenti a sú to len ich vlhké sny, že takéto nástupáky po škole dostanú. Reálne sumy dostaneš len od reálnych ľudí.
Mne sa to moc tiez nezda - aj ked v Prahe je to mozno ine. U nas na Slovensku v Bratislave je pri prechode na novu poziciu mzda programatora max 2.000 - 2.500 EUR. Viac som nevidel nikde. Ked chces mat viac musis sa vyznat v biznise, vediet urobit zadanie pre programatorov, skoordinovat si vsetko a byt zodpovedny celkovo za dodanie. Ja mozem v optimalnom pripade  dosiahnut sumu o ktorej tu niektori slintaju, ale okrem programovania, koordinujem aj tym vyvojarov, robim pre nich zadania, som za vsetko zodpovedny. Robim na viacero projektoch naraz - takze neviem kde mi hlava stoji ... Pisem preto ze som pred casom skusal vymanit sa z tohto chaosu a zacat znova ako jednoduchy vyvojar so znalostou cudzieho jazyka, ktory dostane zadanie a urobi ho, ale nikde mi neboli ochotni zaplatit viac ako cca 2200 EUR. Ked ponukali viac pozadovali dodatocne veci - ako vytvarat biznis zadania, riadit tym atd ... a to mam vlastne aj v tejto praci ...
2500 pre senior C++ je naproste minimum. Ak neverite a viete obstojne C++, kludne sa ozvite, mozno nieco vymyslime.