Tvůj příběh je až příliš dlouhý abych ho četl celý.
Ano, jsem it technik, ne bůhvíjaký profesionál, ale vím jak tyto věci fungují a samozřejmě mi přijde spousta věcí možných, ale nepravděpodobných.
Já tu řeším jen to, že mě z firmy, kde rok a půl nejsem usvědčili za to, že jsem se tam přihlašoval kradeným heslem a způsobil pád systému. Zatím to nemám nijak ověřené, ale zkrátka zjišťuju předběžně, co se mohlo stát.
Nenapadá mě motiv, ale tam si každá strana může vymyslet co chce. Já tu jen řeším to, že když vím, že jsem se tam přímo já nepřihlašoval a to heslo jsem ani nemohl znát, co se případně kde mohlo stát jinak.
Ono to taky, a to jsme zase v extrémních situacích, mohlo stát to, že mi někdo vybrakoval počítač tehdy v té firmě, odcizil přístupové klíče a teď si po roce smyslel, že se mi nijak pomstí.
V té firmě jsem obecně neměl špatné vztahy, párkrát jsme se tam s někým z jiných oddělení poštěkali, ale to byly typické věci typu "chceme to hned, zejtra to musí bejt", což se dějě, podle mě snad v každý firmě. Ale nikdy nic katastrofálního.