Jaké NVR + kamery, aby byla podpora 5+ roků?

Re:Jaké NVR + kamery, aby byla podpora 5+ roků?
« Odpověď #15 kdy: 08. 10. 2025, 13:43:37 »
U kamery mě zajímá, co z toho leze. To, že jde konfigurace jen v IE6 je pakárna ale je to vcelku fuk, protože i když to dneska pude v IE2025 nebo co je aktuální, tak stejně za pár let už to v IE2030 fungovat nebude. Navíc kameru nakonfiguru jednou, a dál nemá cenu moc to řešit.

Vše ostatní řeší SW, v mém případě Frigate NVR.

« Odpověď #16 kdy: 09. 10. 2025, 19:44:18 »
Nevím, co myslíte pod pojmem konfigurace, ale já ty kamery Hikvision/HiLook i NVR nastavil normálně přes Firefox v Lubuntu.
I uložené záznamy stahuji přes to webové rozhraní.
Jediné, co z toho do prohlížeče nedostanete je obraz.
Ale z kamer leze RSTP stream, který lze zobrazit ve VLC.
Ono stejně po pár prvních dnech nadšení na to člověk skoro zapomene a když potřebuje občas na něco kouknout, ať už aktuálně nebo záznam, tak aplikace v mobilu je nejpohotovější

« Odpověď #17 kdy: 10. 10. 2025, 07:53:18 »
Bohuzel, ne kazda kamera ma stejnou verzi FW, a paradoxne u novejsi verze FW mi nesel nastavit ani cas a datum, ani video overlay. Kdyz jsem dokoupil o rok pozdeji stejne kamery, jen uz ne Hikvision ale HiLook, tak mely jiny FW takze jsem to musel aktualizovat vse, aby to vypadalo a (ne)fungovalo stejne. Video v prihluzeci z kazde kamery zvlast me taky nezajima.

Nechapu, proc ma cinan problem udelat funkcni web ui.

« Odpověď #18 kdy: 10. 10. 2025, 12:35:22 »
Nechapu, proc ma cinan problem udelat funkcni web ui.

aby ti nedošlo, že ti vadí že na to kouká čínská rozvědka, neasi.

« Odpověď #19 kdy: 10. 10. 2025, 13:02:58 »
Mam tiez nasadenych u znameho asi 10 hikvision kamier.
Mam otazku.
Zatial mam pristup ku kameram rieseny cez VPN WG.
Pouzivam ich app v mobile (myslim, ze sa to vola hik connect).
Nechcem sa nikde registrovat, len jednoducho pridat nove zariadenie a to je vsetko.
Je nejaky rozdiel, ked pouzivam app tak, ze sa zaregistrujem (myslim ci uzivatel bez registracie je o nieco ochudobneny, notifikacie a pod ...)?

« Odpověď #20 kdy: 10. 10. 2025, 13:05:11 »
Ve firmě máme cca 7 let starý NVR od Uniview a pořád k němu jdou jednoduše přidávat nové kamery stejného výrobce a zároveň není problém přidat jakoukoli kameru s protokolem ONVIF. Funkční apka na mobil + na PC. Ale pozor, přes ONVIF nefungují některé funkce, takže lepší je mít kamery stejného výrobce...  Prodejci sice píšou, že kamera jde nastavit jen přes Internet Explorer, ale mně to šlo normálně i přes chrome. Jinak s kamerama Uniview nebyl za celou dobu problém. Vyhnul bych se Grandstream kamerám, které měly strašný firmware... Nicméně za 7 let odešla jen 1 z 12, kde polovina je v prostředí s 50% vlhkostí a druhá půlka je venku... Vše napájeno přes POE.
« Poslední změna: 10. 10. 2025, 13:10:24 od kotelgg »