Dostal sa mi do ruk TP-Link MR200 v4 od Orange, kde maju custom FW. Je to dost okliestene, ale je problem z toho urobit bridge.
Vobec ma nezaujma modemova LTE cast, pretoze to ma byt vyuzite v LAN ako bridge.
Predstava je taka. V zarideni nastavit LAN IP adresu napevno a vypnut DHCP. Wifi a LAN klienti za TP-linkom budu dostavat IP z nadradeneho routera.
Tak som to aj spravil. Wifi klient dostane IP z nadradeneho routera. Dokonca ping funguje (testovane napr. 8.8.8.8, 1.1.1.1 a pod), ale internet nefunguje. Jednoducho DNS nepreklada. V zariadeni s FW od Orange, take nieco ako DNS nie je mozne nastavit.
Nechcem do toho tlacit
OpenWRT, pretoye oficialne to openwrt ani nepodporuje, ale chlapcom to [url-https://forum.openwrt.org/t/adding-openwrt-support-for-tp-link-archer-mr200-v4/32257/48]fungovalo[/url]. Nerad bz som y toho spravil tehlu
Ide o to ci sa niekomu podarilo z toho spravit bridge. Ja som po resete zariadenia disabloval modemovu LTE cast (co nieje podmienkou) a v LAN som nastavil IP adresu na pevno. Vypol som DHCP a to je vsetko. Predpokladam, ze nic viac k bridge modu netreba, resp. sa tam ani neda viac nastavit.
Este by som mozno videl moznost flash
original FW, ale ci to nebude podobne ako orange FW