Mnohem raději bych viděl, kdyby se lidé nabírali podle ukázek zdrojáků třeba bez zveřejnění životopisu (ano, ten by se mohl postupem času dodat)
Sorry, ale tohle jsou základy racionálního uvažování.
Prvně udělám takový test, který je co nejlevnější a řekne mi co nejvíc. Čili má nejlepší poměr získané informace ku ceně (cenou je tady obvykle čas). Další časově nákladnější testy dělám jenom tam, kde mám dobrou predikci z prvního testu.
A při vybírání zaměstnance je prostě tím levným testem životopis. Tam se dozvím jaké má člověk vzdělání, odkud je, co o sobě tvrdí, že umí za technologie, jaké jazyky atd. Pro koho, na jaké pozici a co dělal. Jaké může doložit reference a případné certifikace. A většinou se tam dá i odhadnout, co asi bude chtít dělat.
U těch, kteří životopisem aspoň trochu pasují, do dané pozice má cenu koukat na kód - což je šíleně časově náročné - a musí to dělat zkušený programátor, jehož čas pak chybí na projektu. A i tak se stihne podívat sotva na jeden projekt/jednu technologii.
Až budeš maličko zkušenější java programátor, tak důležitou položkou ve tvém životopise bude jak zkusšený jsi se kterými konkrétními frameworky/technologiemi. Takže vlastně chceš, aby místo toho, aby zaměstnavatel mrknul na tvé CV a za 10 sekund viděl, jestli to odpovídá, tak aby řekl nějakému seniorovi - projdi všechny tyhle ukázkové projekty tohohle člověka (těchto všech lidí) a koukej, jestli umí junit, hibernate, maven, a aspoň základy liferaye.
Sám správně píšeš, že ani kód není všechno. Stejně je potřeba se o tom kódu bavit - a já dodávam, že je hlavně potřeba se bavit o tom, co v tom kódu není.
CV je prostě základní kontakt pro tvého budoucího zaměstnavatele. Snaž se, abys tam měl co napsat, nesnaž se to změnit.
A ještě reakce na poslední příspěvek: No tvé jméno a mail/telefon je opravdu to, co zaměstnavatele zajímá až nakonec, až ho zaujmeš tím ostatním v životopise. :-D