Ohohohaha, nedalo mi to a precetl jsem si par tvych predchozich prispevku a uz chapu
Musim tady ocitovat toto:
Autisticke skrekoty ako je mac os nahovno nepocuvaj, 99% tych ludi v zivote mac ani nevidelo, je to len zavist.
Ja sem s MacOS mel nekolikrat tu "cest", poprve jsem ho dostal k preinstalaci, to byla neuveritelna bolest, vsechno nestandardni (napr. stupidni AFS) a pozamykane a podruhe jsem byl nucen ho rok pouzivat jako firemni pocitac na kazdodenni praci. Ten uz mel M1 chip. A to byl teprve ocistec. Crosscompilace C++ nebo nejaky pokus o multiplatformni vyvoj byla naprosta bida, dockery vubec nic, Rosetta spis takovy zoufaly pokus o neco, aby mohli rict "ale my x86 umime" - ano, umeji, ale trva to tak o tri rady dyl
To UI je tragedie, nechapu jak mohou technickemu cloveku vyhovovat infantilni hopsajici ikonky. Ty jejich gesta taky moc nechapu, ja jako programator potrebuju prohlizec, IDE a komandlajnu, casto pouzivam Vim.
Kazdicka tupa komponenta stoji nasobek normalniho produktu (klavesnice, mys...) a tohle dost casto konci tim, jak hejlove spori nekolik vyplat, aby mohli mit "jablicko", ale pak uz nemaji $ aby si koupili kompatibilni klavesnici, mys, monitor, TV atd. a je to pak vcelku smesne...
Ja pouzivam uz asi 10 let Arch Linux, mel jsem ho na nekolika strojich, ve virtualu, ve firmach na VPS i na domacim serveru, mam vlastni automatizovany install script, vsude mam 100% stejne prostredi, rolling-release updaty naprosto bez problemu, snad nikdy jsem nezazil cokoliv, co by se dalo srovnat s BSOD.
Ve tvem prispevku jsi zminoval i Widle, tak to je uplne mimo... Ty jejich updaty, co se ti natlaci, kdyz to nejmene potrebujes. Dokonce jsem zazil, ze mi ty pitomci udelali 100MB EFI partition a Win update se tam nevesel. Z toho se Win10 vubec nezotavil - natlacil mi update, ten se hodinu instaloval, zastavil se na 98%, pak vse revertoval a za par dni znovu.
Takze pravdepodobne jsi vubec nikdy neresil problemy, jake resi velci kluci, sorry jako