Máme Už před deseti lety mi nabízeli to stejné, co dnes by možná po přemlouvání dali. Raději vemou nějakého vola hned po škole za 25 a ještě bude šťastný. Kvalita se vůbec necení. Maximálně praxe, která nic ale nevypovídá o kvalitě. Já se divím poslední rok a stále chodím na pohovory a stále si nerozumíme, protože já říkám obvykle dvojnásobek jejich maxima. Nevím, ale počítat snad ještě umím a vím, co je reálné. Fakt nevím, ale potřebuju to rychle vyřešit, protože mi přijde, že v ČR ztrácím čas a nikdo nemládneme.
Ono jde o to ze firmy take nejsou pristupne diskusi.
Napriklad:OK. Tak za tyhle penize bychom se dohodli, ale na homeworkingu, tak na mne koukaji jak na vola. Nebo za tyto penize si dohodneme part-time a nebudu mit problem.Tak zase nic. Chapu zamestnavatele jako partnera pro jednani. Ale porad mam pocit ze je to vztah ovecka - diktator a bud rad ze te vubec vemem.
Ciste z ekonomicke stranky. Doprava do prahy/brna neco stoji. Nemale penize dnes take stoji certifikace. Kdyz clovek travi v praci vetsinu dne, tak si musi platit dodatecne pani na hlidani,uklizeni, jidlo a ostatni sluzby pro vytizenejsi lidi. Co si drive udelal jako studentik sam, tak to se mu casove nevyplaci a musi si zaplatit.
Zamestnavatele si neuvedomuji ze existuje nejaky evropsky trh prace a ze mladi jiz se daleko lepe vyrovnavaji se stehovanim za praci. Co je tu drzi? Nizke zivotni naklady? Chyba lavky!
Argument vysokych zivotnich nakladu v zahranici neobstava pokud nemusim cely den lemtat pivo;) a jsem trochu kulturne prizpusobivy.
Bydleni u nas se stava pomerne drahym luxusem:( Nemovitosti a stavby se hodnoti podle 15let starych tabulek nereflektujicich moderni stavebnictvi a tyto jsou tezce podcenene coz se bankam hodi.
Nedavno si mi kolega stezoval v nemecku ze opravovali chodnik, a jako majitel blizke nemovitosti tu cast musel zaplatit. Jenomze narozdil od nas on na te vesnici v tom chodniku ma vsechny site vcetne kabelovky a nemusi se hadat s obci o 100kkc za pripojeni ke kanalizaci par metru od domu. Nemusi se hadat s vlastniky siti jejichz infrastruktura i v oblasti vymezene uzemnim planem pro bydleni chybi a cena se pohybuje cca 1000-3000kc za 1m inzenyrskych siti.