Nefunguje ftp ani email klient

Nefunguje ftp ani email klient
« kdy: 12. 11. 2014, 12:54:54 »
Dobrý den, prosím o radu. Včera nám náš poskytovatel internet. připojení restartoval služby, kvůli nějakému problému se set-top boxem (doporučili vymenu za nový HD), jenomže od té doby se nepřipojím přes email klienta ke schránkám a nepřipojím se ani k serveru přes ftp.
Zkoušel jsem takové ty obecné rady Ping 8.8.8.8, tracert a vše se špatným výsledkem. request timed out. Jakmile ale zapojím mobilní net od tmobile všechno funguje perfektně.

Nemáte prosím nějaký tip, jak přijít na to kde je problém? Díky.

Re:Nefunguje ftp ani email klient
« Odpověď #1 kdy: 12. 11. 2014, 12:58:45 »
Antivir, firewall a spol jsem zkoušel vypnout, dns jsem nastavil na získat automaticky a (TCP/IPv6) jsem zrušil.

bagrista

« Odpověď #2 kdy: 12. 11. 2014, 14:05:05 »
Jste, předpokládám, připojen přes modem a z něj kabelem do PC.

A internetové stránky v prohlížeči se otevřou?
Pokud ano, zkontrolujte si, zda se Vám něco nezměnilo v konfiguraci modemu. Jinak napište poskytovateli.

Pokud ne:
Pokud jste vypojoval set top box, nevypojil jste si kabel od počítače?
Jinak doporučuji podívat se, zda počítač dostal přidělenou IP adresu od modemu. (pokud jste na windows, tak tuším ipconfig, na linuxu ifconfig)

« Odpověď #3 kdy: 12. 11. 2014, 14:49:10 »
Dobrý den, ano připojení je přes modem a pak kabel do PC.
Interentové stránky se v prohlížeči otevřou, ale jak zjistit, že se něco změnilo v konfiguraci modemu nevím.
Nic se nikde nevypojovalo, nefungovala TV > provedli "nějakou opravu" > restart služeb > TV fungovalo ale internet ne.
Volám tam > doporučili změnu dns z 8.8.8.8 na > získat automaticky. To jsem udělal a internet funguje tak, že jede jen web, maily ani ftp nefungují.

Poslal jsem jim asi 5 screenů: Pingy, tracert a kdo ví co ještě. Poradili zrušte TCP/IPv6. To jsem udělal, ale problém stále trvá.

Zítra přijede jejich technik za 600kč.  :(

Lol Phirae

« Odpověď #4 kdy: 12. 11. 2014, 15:13:15 »
Zítra přijede jejich technik za 600kč.  :(

Nějak nechápu, proč by měl chodit za 600 kvůli něčemu, co zjevně rozjebali.

« Odpověď #5 kdy: 12. 11. 2014, 15:52:31 »
Špatně jsem to napsal. Výjez technika stojí 605 kč v případě, že se prokáže, že chyba je v nastavení pc, hned mě na to upozornili. (chybu modemu by dokázali zjsitit i na dálku, předpokládám.) Doporučili mi před tím ještě nějakou externí firmu, kde by snad mohli pomoci. Myslím IT hope nebo tak nějak.

nobody

« Odpověď #6 kdy: 12. 11. 2014, 17:05:43 »
zkusil bych LiveCD Xubuntu, tim vyloucis jestli mas problem ve Widlich
pokud nemas cd a/nebo vypalovacku, muzes iso nahrat na USB Flash pomoci UNetBootin
pro email je tam jiz pritomen Thunderbird
FTP muzes zkusit pres Firefox, nebo doinstalovat Filezilla

« Odpověď #7 kdy: 12. 11. 2014, 17:58:33 »
Filezilla říká: Stav: Připojení odloženo o 1 sekundu vzhledem k předchozímu neúspěšnému pokusu o připojení...
...každopádně děkuji za radu. Ubuntu zkusím, ale jak jsem psal, s jiným poskytovatelem (tmobile) všechno funguje na 100%.

« Odpověď #8 kdy: 14. 11. 2014, 12:28:28 »
Chyba byla opravena jejich servisním technikem. Neplatil jsem ani korunu.  ;) Perfekt.

Cek

« Odpověď #9 kdy: 14. 11. 2014, 13:18:03 »
Chyba byla opravena jejich servisním technikem. Neplatil jsem ani korunu.  ;) Perfekt.

a řekl Ti v cem ta chyba aspoň byla?

« Odpověď #10 kdy: 14. 11. 2014, 13:24:21 »

a řekl Ti v cem ta chyba aspoň byla?

;D
Asi nejsem jediný další, koo to docela zajímá ...

« Odpověď #11 kdy: 14. 11. 2014, 14:33:03 »
Nevím k jaké chybě došlo při tom restartu, technik požadavek na opravu předal po telefonu protože zjistil, že chyba opravdu není tam, kde si mysleli že bude. Další připojené pc, notebook... vykazovali stejný problém. Pak už jen zavolali z callcentra zda je vše ok, což jsem potvrdil.

Nicméně prý k takovému problému dochází maximálně jednou za 10 let....  8)

« Odpověď #12 kdy: 14. 11. 2014, 21:06:15 »
Nevím k jaké chybě došlo při tom restartu, technik požadavek na opravu předal po telefonu protože zjistil, že chyba opravdu není tam, kde si mysleli že bude. Další připojené pc, notebook... vykazovali stejný problém. Pak už jen zavolali z callcentra zda je vše ok, což jsem potvrdil.

Nicméně prý k takovému problému dochází maximálně jednou za 10 let....  8)

Takže provedli restart protikusu Vašeho modemu, neboť ten byl bloklý.
To se stává maximálně 1-2x za 10 let....
--- léta jsem znal pouze Windows - pak jsem potkal Macbook - a chtěl jsem to taky -------
-- a tak mám Ubuntu ---------- Philips Freevents X52CZ Intel Core Duo CPU T2700 @ 2.33GHz x2, 2GB RAM,  500GB SSHD Seagate 8GB NAND,- Ubuntu 14.04LTS ---