Data z telefonu s mrtvým touchscreenem

gni

Re:Data z telefonu s mrtvým touchscreenem
« Odpověď #15 kdy: 13. 10. 2014, 16:52:58 »
mm, s HTC nemám žádné zkušenosti. Ale zanecham tu myělenku, kterou se á uskutečnit na některých mobilech.

HW tlačítka ti funguji, to je +
SD karta ti funguje, taktéž +

Třeba staré Samsungz, typu Ace, mohou spustit jiný recovery mod přímo z originalu, který je spuštěn, tedy ve kterým jsi když stiskneš nějakou tu kombinaci klaves při boot-u.

Tím chci říct to, že pokud TWRP pro HTC Wildfire se načte vybraním ZIPu, který předem stahneš a nahraješ na SD kartu, tak potom, šipkami v menu TWRP v menu Advanced je položka Sideload. A to ti spusti USB debug /tedy pokud budeš v recoverz modu/
Pak se můžeš připojit z linux, pač ten nepotřebuje ovladač, vytvořit z potřebných oddilů IMG, a potom je namonovat na linux a tam si stáhnout cokoli budeš chtít.

Tu je otázka, jake jsou recoevry mody nebo second boot loadery pro Wildfire existuji, tedy jestli se ti podaří je nahrát. Pak už je to jednoduché.

trubicoid2

« Odpověď #16 kdy: 13. 10. 2014, 18:24:07 »
sudo ./fastboot oem get_identifier_token

rika mi to:
Kód: [Vybrat]
./fastboot oem get_identifier_token
< waiting for device >
... INFO[ERR] Command error !!!

na obrazovce mam FASTBOOT USB a muzu vybrat bootloader nebo reboot nebo reboot bootloader nebo power down

neni to tim, ze je to t-mobile?

trubicoid2

« Odpověď #17 kdy: 13. 10. 2014, 18:37:47 »
http://postimg.org/image/gvwaicydp/

ten nalevo je muj fungujici telefon, ten kod pri fastbootu rekne, ten napravo je ten rozbitej, ten nerekne nic, jen tu chybu

trubicoid2

« Odpověď #18 kdy: 13. 10. 2014, 18:46:36 »
jo, potrebuju upgradovat RRU, ale k tomu potrebuji zapnout USB debuging :(

slonik

« Odpověď #19 kdy: 13. 10. 2014, 19:24:54 »

na obrazovce mam FASTBOOT USB a muzu vybrat bootloader nebo reboot nebo reboot bootloader nebo power down

neni to tim, ze je to t-mobile?

to je mozne- moj bez loga, nebol t-mobile ale z Carphone Warehouse
takto to vyzeralo potom

lobo

« Odpověď #20 kdy: 14. 10. 2014, 01:38:33 »
1) kup si touchscreen z nejakeho rozbiteho mobilu
2) chod do servisu nech ti tam servisak pripoji touchscreen na 10 min, vyexportuj si kontakty a sms

2) Servisak ho posle do zakonceni zazivaciho traktu. Zadarmo ani servisak nehrabe.

v mojom prispevku nie je ani slovo o tom ze by to malo byt zadarmo ( a v povodnej otazke tiez nie)
zalezi na tom, ako si majitel telefonu ceni kontakty - moze tu spekulovat a skusat este tyzden a aj tak sa mu to nemusi podarit...
ja by som obetoval cenu tych zopar piv pre servisaka, namiesto mojich X hodin riesiena tohoto problemu

trubicoid2

« Odpověď #21 kdy: 14. 10. 2014, 10:48:15 »
to je mozne- moj bez loga, nebol t-mobile ale z Carphone Warehouse
takto to vyzeralo potom

tak ten nemocnej telefon ma stary HBOOT a potrebuje novejsi pomoci update RRU, ale ten nemuzu udelat, takze nejde odemcit boot :(

asi teda budu muset rozdelat oba telefony a pouzit touchscreen z myho

trubicoid2

« Odpověď #22 kdy: 14. 10. 2014, 16:07:58 »
takze jsem rozebral ten vadnej telefon, vytahl plochej kabel k touchscreenu, z legrace postrikal kontoxem a dal zpet a vono to funguje! teda tak trochu, psat na klavesnici se neda, je nejak o dost rozhozena kalibrace

ma ten wildfire s nejakou kalibraci vubec?

trubicoid2

« Odpověď #23 kdy: 15. 10. 2014, 10:44:18 »
ja nasel toto: https://sites.google.com/site/repairlinks/htc/htc-wildfire-s-calibration

asi to zkusim, i kdyz je to trosku podezrele, proc to vse smaze napriklad?

i tak bude potreba nejdriv udelat kompletni zalohu, takze posledni otazka, co pouzivate na zalohovani androidu?

Trubicoid2

« Odpověď #24 kdy: 15. 10. 2014, 19:58:55 »
Tak ja to vubec nechapu, mobil tu lezel a sam si nakalibroval touchscreen, nic jsem nedelal. Ted na nem jde normalne psat.Kontox je zazrak ;D

j

« Odpověď #25 kdy: 17. 10. 2014, 13:08:42 »
MyPhoneExplorer

to jsou starosti

« Odpověď #26 kdy: 17. 10. 2014, 15:57:07 »
vždycky když slyším takovej dotaz tak se ptám - panebože proč si to ti lidi nezálohujou?

na androidu je to otázka 10s na sd kartu nebo nastavim automaticky sync na google.

když ten telefon ztratíš nebo odejde úplně tak ti ten kontox bude na h..o

nebo si aspoň nech zapnutej usb debug když už seš línej si udělat zálohu

trubicoid2

« Odpověď #27 kdy: 17. 10. 2014, 16:12:31 »
ano, jiste, jen jestli jsi pochopil, tak telefon neni muj  8)

sync na google kontaktu fungoval, musel jsem pomucit majitele, aby si vzpomnel heslo, nicmene nektere kontakty si vlozil jen do telefonu a ty se na google nezalohovaly, jde nejak jednoduse oznacit vsechny kontakty a rict, aby se zalohovali proste vsechny?

ty jeho sms se nezalohovaly vubec, to nevim, jak se ma resit, asi nejakym 3rd-party sw?

no a debug usb jsem mu samozrejme zapnul jako prvni, kdyz jeste ten touchscreen moc nefungoval

diky vsem za rady

to jsou starosti

« Odpověď #28 kdy: 17. 10. 2014, 19:09:09 »
v tom případě mířil můj předchozí příspěvek na majitel :-)

když vkládá nový kontakt, tak ho musí uložit do google.Na většině MT je lišta, na kterou klikne a vyskočí možnosti úložiště (MT,sim, Google, active sync atd. ) Většina MT si také pamatuje poslední volbu,takže pokud uloží jeden do google,tak u dalšího by to mělo být již defaultně.

převod kontaktů z mt do google se dělá pomocí exportu/importu z menu kontaktů. Nejdříve vyexportovat kontakty z telefonu na kartu. Při následném importu se mt zeptá kam naimportovat, tak zvolíš google účet. Některý telefony to mají jednoduší, je tam položka převést do google.Pak tam logicky některé budou 2x, takže z MT smazat nebo vyfiltrovat v zobrazení kontaktů.

sms standardně nejsou s google účtem synch. Do google lze pomocí aplikací z google play Novější HTC mají vestavěnou možnost zálohy sms na kartu.

majitele telefonu nejlépe za celou akci zkasírovat jinak se nepoučí a do roka se to bude opakovat :-)

« Odpověď #29 kdy: 17. 10. 2014, 20:57:56 »
nevím, já bych tam narval appku SMS Backup + a dal zazálohovat SMS na Google .... mimochodem to jinak dělá automaticky. Stejně tak to pak posílá i hovory - tedy čísla která volala tam i zpět.

A je klid, a do nového founu automaticky takovou appku.
--- léta jsem znal pouze Windows - pak jsem potkal Macbook - a chtěl jsem to taky -------
-- a tak mám Ubuntu ---------- Philips Freevents X52CZ Intel Core Duo CPU T2700 @ 2.33GHz x2, 2GB RAM,  500GB SSHD Seagate 8GB NAND,- Ubuntu 14.04LTS ---