Reklama měnící rozložení stránky

Pavouk106

• 2 400
    • Zobrazit profil
    • Můj blog
Re:Reklama měnící rozložení stránky
« Odpověď #45 kdy: 09. 10. 2014, 15:53:20 »
...
Něco bych upřesnil:
Redakce brečí a ví, že je to existenční (resp. mohlo by být)
Redakce ale o ničem nerozhoduje, je jen součástí něčeho většího.
Čtenář, pokud blokuje nebo nenavštěvuje, ubližuje redakci, i když za problémem stojí někdo výš.
Pokud root.cz nebude výdělečný, bude zrušen, tomu výš je to totiž jedno.

Takže my tady sice jednáme s Petrem, ale ten to jen může předat výš a doufat, že se něco bude dít. Pokud se tu do něj navážíme, nepomůže to ani nám, ani jemu. Měli bysme táhnout s ním proti těm výš. Otázka zní: jak? Stačí o tom otevřeně mluvit na foru?

« Odpověď #46 kdy: 09. 10. 2014, 18:44:16 »
...
Něco bych upřesnil:

A já bych k tomu dodal tři věci:
1. chtěl bych vidět jak belzebub, Lol Pirathe a ostatní kterým vadí reklama tady na ROOT.cz mají na svých televizích a rádiech nainstalované AdBlock a všechny reklamy okamžitě vyplňují zrněním, a nebo jak při reklamní pauze začnou psát že jsou na té NOVA/CT/Prima a kdo ještě totálně máklí, když přeci jim musí jít o diváka, jsou tu pro ně ne diváci kvůli reklamě.....

2. mě osobně reklama na ROOT.cz NEVADÍ, když mně "zaujme" tak kliknu, když ne, otočím kolečkem na mouse ještě jednou.
Jestli to server a redakce potřebuje proč ne. Vše ostatní je zdarma, tak co. Nemám ani nainstalovaný nějaký AdBlock či jiné nesmysly.

3. názory typu reklamu si strčte někam my to chceme bez reklam je možné. Stačí na to jediné. Tak jak to řeší miliony app na androidu.
Chceš to bez reklam TAK ZAPLAŤ.
Fajne, otázka zní, jste ochotní zaplatit si za to, že Vás nebudou otravovat reklamy ? Pokud ano, pak jediná otázka je na redakci a majitele ROOT.cz je = "Umíte udělat přístup bez reklam za peníze ?"

ale je fakt, že těch co by ten bezreklamní přístup si zaplatili, by možná byli tři, ostatním až tak moc ty reklamy nevadí...

Ale toto je pouze můj osobní názor a postoj.

Co mne spíše štve, je to věčné odhlašování od fora.... já fakt rychleji nepíšu, nedalo by se s tím intervalem něco udělat ?  8) ??? ::)
--- léta jsem znal pouze Windows - pak jsem potkal Macbook - a chtěl jsem to taky -------
-- a tak mám Ubuntu ---------- Philips Freevents X52CZ Intel Core Duo CPU T2700 @ 2.33GHz x2, 2GB RAM,  500GB SSHD Seagate 8GB NAND,- Ubuntu 14.04LTS ---

« Odpověď #47 kdy: 09. 10. 2014, 18:49:06 »
Žádní „výš“ moc neexistují. Tedy ne v tom smyslu, že by někde v kanceláři v Německu seděli velcí šéfové, které nezajímá obsah, ale ždímají peníze. Všichni ve firmě jsou novináři, všichni začínali jako psavci na našich serverech a všichni ještě alespoň občas něco na servery napíšou. Všichni chápou situaci stejně jako já, všechny ta situace štve a rádi by ji změnili. Všichni chtějí, aby se hlavně psalo a vydávalo, reklama je pro všechny jen nutné zlo.

Největší problém je v tom, že my jsme na ráně ze strany čtenářů, ale nemáme moc změnit reklamní trh, který je stoticíckrát (milionkrát?) větší než my a má svoje pravidla. Pokud z něj chceme dostávat peníze, musíme ta pravidla ctít. Čili musí se změnit zadavatelé reklamy a princip celého trhu, což nemáme v moci my a nijak triviálně ani vy. A blokování reklamy to taky nezmění, protože to poškodí jen nás. Naopak to urychlí nástup placeného obsahu (obecně) a ještě to reklamu zagresivní.

Přesun reklamy do bočního panelu je přesně ten případ: je to stejně absurdní, jako když Železnému na Nově pořád dokola diváci v dopisech psali, ať reklamu přesune na speciální reklamní kanál a na tom hlavním nechá jen obsah. Tohle prostě z role vydavatele nemáte šanci prosadit, protože zadavatelé reklamy okamžitě zavřou kohoutky. Nebudou chtít takový „produkt“ kupovat. Je zajímá výkon, ne vaše problémy. A chtějí mít reklamu v obsahu, ne mimo něj (ten přesun mimo se zkoušel, v Česku to nejde). Nás ale naopak zajímá, jak zaplatit to, co děláme rádi a chceme dělat.

« Odpověď #48 kdy: 09. 10. 2014, 18:57:47 »
Umíte udělat přístup bez reklam za peníze ?

Pracujeme na tom, abychom uměli.

Co mne spíše štve, je to věčné odhlašování od fora.... já fakt rychleji nepíšu, nedalo by se s tím intervalem něco udělat ?  8) ??? ::)

Ono se to špatně ladí, protože nikomu z nás se to neděje. Ale dostali jsme od jednoho čtenáře hromadu relevantních dat k tomu, jak se to děje, jaké má cookies a podobně, což dostali vývojáři do ruky a požádal jsem je, ať to vyřeší.

« Odpověď #49 kdy: 09. 10. 2014, 21:37:06 »
..................Všichni chtějí, aby se hlavně psalo a vydávalo, reklama je pro všechny jen nutné zlo.

......... zkráceno.......... Nás ale naopak zajímá, jak zaplatit to, co děláme rádi a chceme dělat.

Ano reklamu beru jako nutné zlo. A inteligentní člověk to pochopí, a dokáže se s tím naučit žít.

A jak jsem psal, to že je i na fóru mezi jednotlivými příspěvky reklama, mne osobně fakt nevzrušuje. Naopak, docela se usmívám na tím, jak se reklamní bot snaží cpát reklamy podle toho o čem zrovna polemika běží..... A docela se to tomu botu daří.

Umíte udělat přístup bez reklam za peníze ?
Pracujeme na tom, abychom uměli.
Pak tedy to bude zajímavé, zda ta "práce" bude mít nějaký úspěch. Osobně si myslím, že ani jeden z AntiReklamMannů si ten placený bezreklamní přístup nezaplatí.

Ono se to špatně ladí, protože nikomu z nás se to neděje. Ale dostali jsme od jednoho čtenáře hromadu relevantních dat k tomu, jak se to děje, jaké má cookies a podobně, což dostali vývojáři do ruky a požádal jsem je, ať to vyřeší.
Dělá mi to na všech prohlížečích, a obecně ve všech systémech. Jak v ubuntu tak i ve windows. A to bez ohledu na rychlost netu kde jsem připojen či providerovi.

Už jsem se s tím naučil "žít" vždy zkopírovat do schránky co jsem chtěl napsat, refreš a vložit..... Nejhorší je když se zapomenu....

--- léta jsem znal pouze Windows - pak jsem potkal Macbook - a chtěl jsem to taky -------
-- a tak mám Ubuntu ---------- Philips Freevents X52CZ Intel Core Duo CPU T2700 @ 2.33GHz x2, 2GB RAM,  500GB SSHD Seagate 8GB NAND,- Ubuntu 14.04LTS ---

« Odpověď #50 kdy: 11. 10. 2014, 16:18:20 »
..........
Tak jsem si instaloval nějaké doplňky, a jeden z nich bylo AdBlock .... dobrý doplněk....

Na všech svých laptopech/desktopech okamžitě šel "root.cz" do povolených výjimek....

Takže všude to relativně reklamu otravnou ... vyskakovací .... úspěšně blokuje....
Na ROOT.cz reklamu nechám zobrazovat.
Protože to je vlastně jediný Váš "příjem" tak proč Vám ho brát.

Asi nahodím ještě pár dalších serverů co jsou s Vámi společné.

Kdysi jsem to používal, pak jsem to dal pryč. A tak tomu dám šanci zase. Ale na ROOT.cz reklama BUDE
 ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D

..... a teď mě tu někteří ukamenují......

P.S.: po poslední aktualizaci zatím mi root z přihlášení nevypadává, možná to bylo něčím v prohlížeči.

belzebub

reklama do "volnych pruhu na stranach" - JDE TO!
« Odpověď #51 kdy: 16. 10. 2014, 13:58:56 »
Toto je spise mineno jako reakce na nekonecne opakovani argumentu "zadavatele reklamy a/nebo provozovatel reklamniho systemu neumoznuji v cesku reklamu ve volnem prostoru kolem "hlavniho obsahu" ze strany pana Krcmare (ktereho si jinak vazim) v diskusi o skakajici strance kvuli dynamickemu nacitani obsahu.

-> Zjevne nemate pravdu, protoze napr. http://super.cz reklamu "po stranach" ma.

Re:reklama do "volnych pruhu na stranach" - JDE TO!
« Odpověď #52 kdy: 16. 10. 2014, 14:21:16 »
Toto je spise mineno jako reakce na nekonecne opakovani argumentu "zadavatele reklamy a/nebo provozovatel reklamniho systemu neumoznuji v cesku reklamu ve volnem prostoru kolem "hlavniho obsahu" ze strany pana Krcmare (ktereho si jinak vazim) v diskusi o skakajici strance kvuli dynamickemu nacitani obsahu.

-> Zjevne nemate pravdu, protoze napr. http://super.cz reklamu "po stranach" ma.

jj, já se na reklamy chodím dívat tam (když je mi po nich smutno) ...

« Odpověď #53 kdy: 16. 10. 2014, 14:35:35 »
Super.cz je úplně jinak postavené řešení, ve kterém reklama zabírá větší plochu než obsah. To by asi tady nikdo nechtěl. U takových serverů je primárním cílem prodávat reklamu a vydělat peníze. U nás je primárním cílem vydávat obsah a reklama je jen způsob, jak na to získat finance.

Inzerenti by jistě chtěli, aby se reklama odsunula do levého a pravého sloupce, které by zabíraly 60 % šířky, ale čtenáři Root.cz by to asi neuvítali.

Lol Phirae

« Odpověď #54 kdy: 16. 10. 2014, 19:20:59 »
Inzerenti by jistě chtěli, aby se reklama odsunula do levého a pravého sloupce, které by zabíraly 60 % šířky, ale čtenáři Root.cz by to asi neuvítali.

Bylo by mi to úplně šumák... viz. Na půlce monitoru nemám nic. No, hlavně že máme ty širokoúhlé monitory, aby nám všichni cpali ty úzké nudle a na půlce monitoru prázdno.

hawran neprihlaseny

« Odpověď #55 kdy: 16. 10. 2014, 20:32:34 »
...

Levý 60 %, pravý 60 %, to je geniální ...

« Odpověď #56 kdy: 16. 10. 2014, 22:54:29 »

Bylo by mi to úplně šumák... viz. Na půlce monitoru nemám nic. No, hlavně že máme ty širokoúhlé monitory, aby nám všichni cpali ty úzké nudle a na půlce monitoru prázdno.

Já to nevím, asi je to mým prohlížečem, a nebo addonem Zoom, ale já mám reklamu na Root.cz takových MAX 5cm na mém 15.6" display, a na 22" asi 7cm, zbytek pouze stránky s obsahem.... asi mi to ten Zoom jinak poskládá, já nevím, ale fakt mne ta reklama tady neobtěžuje.

JmJ

• 333
    • Zobrazit profil
« Odpověď #57 kdy: 17. 10. 2014, 07:50:14 »
Inu je to proste k nastvani. Nikde zadna znamka toho, ze se nad odkazy na forum ma objevi reklama. Tak ze zkusenosti chvili cekam, jestli se ted zjevi nebo ne, po 10 sekundach chci kliknout a buch ho, zjevi se reklama, klikam na reklamu. Tak priste cekam 15 sekund a ona se asi, zduraznuju asi, nehodla objevit vubec. Nevim jak pro koho, ale pro me je tohle fakt extra na palici. At uz je pricinou cokoliv. Neda se nic delat, omezim navstevy jen na ctvrtek na serial pana Tisnovskeho :-)