Spojení DVI-DVI pomocí kabelu HDMI a redukcí

Pavouk106

• 2 400
    • Zobrazit profil
    • Můj blog
Spojení DVI-DVI pomocí kabelu HDMI a redukcí
« kdy: 17. 07. 2014, 18:09:41 »
Ahoj,

v brzké době mě čeká překlenutí vzdálenosti cca 10 metrů mezi PC a LCD (jen obraz, ne zvuk). PC má DVI a HDMI výstup. HDMI využívá TV, na LCD zbývá DVI. LCD má pouze VGA a DVI vstupy. Problém je, že kabel půjde zdí a tím pádem jsem omezený velikostí konektorů (DVI neprojdou).

Napadlo mě tedy vzít dvě redukce DVI-HDMI, jednu vrazit do PC, jednu vrazit do LCD a zdí protáhnout HDMI kabel. I do budoucna by bylo HDMI ve zdi lepší...

Vím,že se dělají kabely DVI-HDMI a je vyzkoušené, že fungují obousměrně (tj. HDMI do PC a DVI do LCD ale i kombinace DVI do PC a HDMI do LCD). Z toho mi vyplývá, že by mohla fungovat i ta situace, co jsem popsal výše.

Nemáte někdo praktickou zkušenost s takovým řešením?

Lol Phirae

Re:Spojení DVI-DVI pomocí kabelu HDMI a redukcí
« Odpověď #1 kdy: 17. 07. 2014, 18:33:23 »
Hmm. Zkuste to bez drátů, milý Marconi.

Fantomas

« Odpověď #3 kdy: 17. 07. 2014, 23:27:51 »
Funguje to oboustranne bez problemu, mam to vyzkousene.

Pavouk106

• 2 400
    • Zobrazit profil
    • Můj blog
« Odpověď #4 kdy: 17. 07. 2014, 23:31:41 »
dustin: Velmi zajimave! Dobry vedet, ze neco takovyho existuje;-) Osobne ale zustanu nejspis u beznych obrazovych kabelu.

Fantomas: Mas vyzkousene primo DVI-DVI pomoci dvou redukci? Pripadne DVI-HDMI kabel a HDMI-DVI redukce? Pokud to mas presne tak, tak mockrat dekuju, presne to jsem potreboval overit, nez nakoupim ten dlouhej kabel ;-)

« Odpověď #5 kdy: 18. 07. 2014, 22:45:55 »
Fantomas: Mas vyzkousene primo DVI-DVI pomoci dvou redukci? Pripadne DVI-HDMI kabel a HDMI-DVI redukce? Pokud to mas presne tak, tak mockrat dekuju, presne to jsem potreboval overit, nez nakoupim ten dlouhej kabel ;-)
DVI se od HDMI liší jen typem konektoru a drobnými nuancemi v protokolu, takže z toho pohledu by to neměl být problém. Zcela jiná otázka je, jestli takový propoj bude fungovat s kabelem delším než 5 metrů. A tady bych byl opatrný a neoodvažoval bych se předjímat.

Jirka1

« Odpověď #6 kdy: 18. 07. 2014, 23:02:52 »
Fungovat to bude. Jen je potřeba dát pozor na kvalitu toho HDMI kabelu. Kupte u nějakého slušného prodejce kabel, který je HDMI1.4. Je to 2x víc než požaduje DVI, ale bohužel tohle spojení zrovna moc dobře pro delší kabely navržené není. Taky záleží na elektronice monitoru. Cokoliv nad 3m je u DVI/HDMI tak trochu duchařina, i když v práci mi 10m kabely běží OK.

Jirka1

« Odpověď #7 kdy: 18. 07. 2014, 23:17:29 »
Ještě poznámka - HDMI je single link DVI, takže doufám, že nechcete připojovat monitor s rozlišením větším než 1920*1200.

« Odpověď #8 kdy: 19. 07. 2014, 08:14:52 »
Také si dejte pozor na to, zda na obou koncích je digitální DVI. Analogové DVI přes HDMI neprocpete.

Trident

« Odpověď #9 kdy: 19. 07. 2014, 23:10:51 »
Také si dejte pozor na to, zda na obou koncích je digitální DVI. Analogové DVI přes HDMI neprocpete.
Analogove DVI neexistuje. DVI je standard pro digitalni prenos obrazu. Mate zrejmne na mysli ruzne typy konektoru coz je vec uplne jina avsak podobne znacena.
Existuje pouze konektor DVI-A ktery obsahuje pouze analogove signaly(jsem videl jen u EIZA) a pak DVI-I ktery kombinuje DVI-A,DVI a i DVI-D. Zalezi vsak na schopnostech karty a ktery chory mozek delal ovladace - narazim tim na AMD,

Pavouk106

• 2 400
    • Zobrazit profil
    • Můj blog
« Odpověď #10 kdy: 28. 07. 2014, 13:05:46 »
Díky za reakce. Přenášet chci 1920x1080. HDMI kabel o délce 10 metrů mám na přenos vyzkoušený (ale jen HDMI-HDMI, bez redukcí). Vezmu kvalitnější HDMI kabel, pro jistotu.

Jinak dělám to takhle i kvůli tomu, že až se jednou pořídí nový LCD, tak se jen vyhodí koncovky a nazdar bazar, jedu na HDMI...

jenda

« Odpověď #11 kdy: 28. 07. 2014, 13:51:40 »
jenom aby ten kabl umel hdmi2.0 3840x2160 60hz