Kubuntu - nejde zvuk u videa

OmKapur

Kubuntu - nejde zvuk u videa
« kdy: 16. 08. 2014, 17:29:58 »
Zdravím.
Mohl by mi prosím někdo polopaticky pomoci? Nainstaloval jsem poslední Kubuntu a nejede mi zvuk při přehrávání videosouborů. Tedy přesněji pokud pustím video přes předinstalovaný Dragon, tak to šlape...ale cokoli jiného prostě nehraje. Ještě videa v prohlížeči na webu jdou. Snažil jsem se v nastavní zvuku poladit všechno možný. Mám tam dva výstupy, analogový a pak přes HDMI....a na to HDMI se mi to pořád vrací, nejde to přepnout na analog.
Nastavení systému->Multimédia->Nastavení zvukového hardware-> tam přepnu na Vnitřní zvukový systém/Analogové stereo výstup....no a sotva okno nastavení zavřu je to zpátky...Pravým tlačítkem na ikonu hlasitosti v tray->Vybrat hlavní kanál....tam nastaveno Analog mám, tam to i drží ale prostě to nehraje!!!!

mdt

Re:Kubuntu - nejde zvuk u videa
« Odpověď #1 kdy: 16. 08. 2014, 17:43:25 »
Možno by bolo vhodné napísať cez akú aplikáciu to nejde a skontrolovať nastavenia tej aplikácie, v ktorej nejde zvuk. Ak to ide v Dragon, malo by to ísť aj tam.

OmKapur

« Odpověď #2 kdy: 16. 08. 2014, 22:41:06 »
Bohužel...nastavení aplikací jsem kontroloval jako první....VLC, XBMC, SMPlayer....cokoli jsem zkusil nehraje. Pouze ten Dragon! Na netu byla spousta postupů s řešení, ale nefunguje nic.

« Odpověď #3 kdy: 17. 08. 2014, 09:11:46 »
Toto je zvláštny problém, nakoľko môžme povedať, že zvuk  v systéme funguje - prehrávajú sa videá z youtube, funguje Dragon, čiže bude nejaký zádrhel v samotných aplikáciách. Skúsil si prehrať rôzne videá cez spomenuté aplikácie? A ako je to s hudobnými súbormi? Prehrajú sa so zvukom?
Tie problémové aplikácie (vlc, SMPlayer) boli stiahnuté priamo z repozitárov alebo ako DEB. balíčky/PPA?

OmKapur

« Odpověď #4 kdy: 17. 08. 2014, 10:35:11 »
Aplikace jsem stahoval přímo z repozitářů, hudba šlape (zkoušel jsem Clementine), youtube taky. Fakt už nevím...

Karol

« Odpověď #5 kdy: 17. 08. 2014, 11:02:34 »
Sem tam sa stane, neviem či je toto tvoj problém, ale keď vypnem zvuk a odhlásim sa a prihlási sa druhý používateľ na svoje konto tak zvuk nejde ani jemu aj keď sa zdá že všetko je ok. Stačí sa prepnúť do druhého konta a povoliť zvuk.  :)

« Odpověď #6 kdy: 17. 08. 2014, 11:28:51 »
Aplikace jsem stahoval přímo z repozitářů, hudba šlape (zkoušel jsem Clementine), youtube taky. Fakt už nevím...
Kubuntu mám nahodené aj ja na PC a aj na NTB (12.04) a spomenuté aplikácie idú bez problémov, tak ma prekvapuje, že v jednej aplikácii zvuk ide a v druhej nie. Neviem akú verziu Kubuntu máš, predpokladám že 14.04, tak pozri aká verzia je nainštalovaná (napr. u VLC alebo SMPlayer) a pokusne by som tieto verzie odstránil a skúsil stiahnuť najnovšie verzie a nainštalovať manuálne:SMPlayer , VLC

OmKapur

« Odpověď #7 kdy: 17. 08. 2014, 13:43:15 »
Zkusil jsem nahodit i čisté Ubuntu...problém stejný

monitor

« Odpověď #8 kdy: 17. 08. 2014, 14:54:22 »
hmm..

pre VLC pisu riesenie podobneho problemu;
http://superuser.com/questions/429647/vlc-player-in-ubuntu-playing-videos-without-sound

treba ist do tools / preferences  /audio
a zmenit output z
na ALSA...
a mozno aj tam zmenit zvukovu kartu, ak tam je na vyber...

ale je to divne, ze to nie je, a neberie systemove nastavenia...

dustin

« Odpověď #9 kdy: 17. 08. 2014, 22:30:33 »
Dragon jede přes phonon. Ostatní přes phonon nejedou, je to tak?

Phonon by mělo pro přehrávání používat gstreamer.  Máš gstreamer nakonfigurovaný přímo na alsu (alsasink) nebo přes pulseaudio (pulsesink)? Předpokládám přes PA. Máš ostatní přehrávače také nastavené na PA? Pokud je máš na alsu, máš její zařízení "default" nastavené na plugin pulse, tedy opět přes PA?